Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mival
|
Zaslal: 26. říjen 2010, 16:06:22 Předmět: Programovaci jazyk |
|
|
Ucim se Visual Basic a chtel bych vedet jaky jazyk je nejvhodnejsi pro tvorbu 2D her a zda je mozne delat ruzne hry i ve VB. Dekuji predem za odpovedi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 26. říjen 2010, 16:45:48 Předmět: |
|
|
na VB se radši vykaěli, na hry bych ti doporucil C# a C++
v C# máš dobrý na hry XNA a pro C++ taky existuje nepřeberný množství knihoven na grafiku, zvuk a všechno možný  _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 26. říjen 2010, 19:04:31 Předmět: |
|
|
Já být tebou bych se naučil:
C, C++, C#, Java, Python.
Tohle jsou podle mě docela slušné zbraně. V každém jazyce si zkus napsat nějaký větší projekt (napsat projekt s 20 000 řádky kódu na osvojení základů jazyka celkem stačí), a pak se zkus nějakého většího projektu zůčastnit (dívej se po projektech od 100 000 až 1 milión řádků kódu). V Linuxu je hodně hustých open source projektů, kde 90% vývojářů to mají jako full-time placený job a po jejichž boku se toho můžeš strašně moc naučit a zvýšit si tím svoji cenu na trhu práce. Je to zajímavý svět a postupem času můžeš přejít do placeného módu. Na Windows je to horší; zajímavý open source projekt s placenými lidmi se hledá těžko a s neplacenýma je zas nuda - nejsou moc aktivní. Tobě to je samozřejmě jedno, protože seš (hádám) student a máš nějaké zázemí od rodičů.
Tohle je tak zhruba plán na dalších 5 let minimálně. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ondy1985

|
Zaslal: 26. říjen 2010, 20:22:21 Předmět: |
|
|
Chalan zacina, doporucovat mu C++ alebo Javu nema zmysel. Kym v tom dokaze vyprodukovat nejaku hru, tak strati chut. Som zivym prikladom Naproti tomu C# + XNA je krasne jednoduche, tutorial ma zmaknuty za den a moze sa pustit do svojej prvej 2D hry. Teda za predpokladu, ze uz ma aspon nejake znalosti C-like syntaxe. Inak mu to moze trvat az 2 dni  _________________ Whack it! - nová hra pre Android na štýl Whac-a-mole |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

|
Zaslal: 26. říjen 2010, 20:43:20 Předmět: |
|
|
Na co dělat zrovna hru? Já vím, že je to jedna z možností, ale člověk se na to nemusí omezovat... na hry stejně dřív nebo později ztratí chuť.
No C# je možná ještě těžší jak Java, ale na hry je asi lepší. XNA je asi stejně těžký jako Direct3D 9 v C++, pokud v tom má člověk udělat něco pořádnýho a ne blbinky. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
quas4
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 26. říjen 2010, 21:32:23 Předmět: |
|
|
To doporucovani jednoduchych jazyku taky neni uplne vselek -- ano, cloveka muze "slozitost" delani v C/C++ odradit, na druhou stranu kdyz zacne necim jako VB, nemusi najit silu jej opustit pro nejaky slozitejsi jazyk a bude delat jednoduche ptakoviny nadosmrti. Osobne mam treba zkusenost, ze se me dobre uci vysokourovnovy jazyk kdyz znam nizkourovnovy, ale naucit se nizkourovnovy kdyz su zvykly na luxus vysokourovnoveho boli nesrovnatelne vic.
Jde hodne o to, jestli je cilem ucit se programovat a mimochodem se to naucit na hrach (pak C/C++ neva), nebo je cilem delat hry v cemkoliv, hlavne zkouset design (pak cim jednodussi jazyk, tim lip). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 26. říjen 2010, 23:24:11 Předmět: |
|
|
já myslím, že tak či tak je VB hodně nevhodný na hry, nevím o tom, že by existovaly nějaký knihovny pro pořádný vykreslování grafiky a podobný důležitý věci... i když na jednoduchý hříčky to stačí (viz. série Život není krásný)
já se taky zasekl ze začátku na Delphi a drželo mě to asi 6 let, kdy jsem se tam snažil udělat něco pořádnýho, teď nedám dopustit na C++, ale chtělo to učit se
kažopádně bych doporučil pro co nejrychlejší a kvalitní hry C# a XNA, pokud tomu chceš víc porozumět a získat průpravu pro budoucí zaměstnání programátora, tak C++, kde taky nemusíš hned začít s graficky náročnýma hrama a můžeš zkusit udělat textovou hru (což rozhodně není k zahození, dobrou textovku už jsem si nezahrál mrtě dlouho a vcelku mi to schází) _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mival
|
Zaslal: 27. říjen 2010, 06:57:58 Předmět: CSharp |
|
|
Dobre a neznate nejakou dobrou stranku s tutorialy pro C# ??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 27. říjen 2010, 08:18:29 Předmět: |
|
|
Dlaha napsal: |
já myslím, že tak či tak je VB hodně nevhodný na hry, nevím o tom, že by existovaly nějaký knihovny pro pořádný vykreslování grafiky a podobný důležitý věci... i když na jednoduchý hříčky to stačí (viz. série Život není krásný) |
DirectX/Direct3D ? - to by asi mohlo pokryt skoro vse, ne?
hlavne zalezi zda-li VB6 nebo VB.NET, kde VB.NET ~~ C#
a vubec - tyhle debaty jsou tu furt dokola - takze doporucim tazateli:
1) specifikovat o co ma zajem (viz Filuv prispevek)
2) pouzit funkci hledat a najit si podobna temata
a vubec - C/C++ je zabijak tak jako tak - vidim jak to zase dopadlo u nas na VS - zaclo se s cistym C - vsichni na to cumi jako puci a vubec nechapou
proste to neni vhodnej jazyk do zacatku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 27. říjen 2010, 09:40:12 Předmět: |
|
|
Ahoj tradičně musím propagovat Python+Pygame(SDL). Velkou výhodou je multiplatformnost. No a Python je vcelku jednoduchý. Na 2D hry je to skvělé. Navíc do budoucna: pygame si rozumí s OpenGL. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

|
Zaslal: 27. říjen 2010, 09:50:31 Předmět: |
|
|
Každej jazyk je dobrej do začátku, pokud ho člověk CHCE dělat. Pokud nechce, pak se ho nenaučí nikdy, ani ve škole. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goddard
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|