Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Adam
|
Zaslal: 23. říjen 2007, 17:31:06 Předmět: "Charware", využití počítačových her pro dobročinn |
|
|
Zdravím vás.
Obracím se na vás jako na nejpočetnější komunitu českých vývojářů. Počítačové hry toho mají určitě hodně před sebou, ukrývají obrovský potenciál, který se před námi postupně zjevuje. Možná bohužel, tyto možnosti se projevují především ve vydělávání peněz pro velké produkce za komerční záležitosti a vytváří se tak průmysl srovnatelný s americkou filmovou hollywoodskou tvorbou - a to ve své formě i obsahu. Nechci to kritizovat, pouze to konstatuji. Mě se jedná o jiné využití počítačového průmyslu, respektive převážně her. Pro charitu. Nelekejte se, prosím. Charita není sprosté slovo. Nemíním do vás hustit učení Jehovovo ani vás žádat, aby jste šli stavět školu do Ugandy. Jedná se o provoz serveru nabízející na menší peníze (tj. dejme tomu do stovky, tj. v možnostech téměř každého) počítačové, nebo třeba i mobilní, hry, s tím, že většina zisku (třeba až 80, 90 procent) by šla na pomoc hospicům, dětským domovům, diagnostickým ústavům (Zkrátka těmto zařízením nabízejícím pomoc lidem, které mají dost problémů s financováním)... A za zbytek financování webu, případně vyplácení symbolického honoráře autorům. Jsem přesvědčen, že tu vzniká mnoho kvalitní titulů na podmínky "amatérské scény" a že jsou tu velmi schopní autoři, jejichž produkty by se dali tímto způsobem prodat (už jenom proto, že tu fungují pochybné komplice a produkty, které se prodávají). Z logiky věci vyplývá, že Čechové snad nejsou zase tak lakomý, ale chtějí za svou pomoc něco, v tomto případě počítačový program, tj. i hru - slovo které mě pro toto napadlo zní charware... charity software.
Otázky na vás:
1) Mohlo by něco takového podle vás fungovat?
2) Jakým způsobem by se takovýto projekt právně ošetřil?
Díky za vaší pozornost a odpovědi.
PS: Ušetřete si výkřiky jako "blbost" bez argumentů, dík  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 23. říjen 2007, 18:03:32 Předmět: |
|
|
Je to výborný nápad.
Obávám se ale jedné věci, ve hrách, podle mého názoru, není zase tolik peněz. Obzvlášť v takových menších hříčkách, které by na onom portálu byly ke stažení. Mohlo by se stát, že prvních několik let provozu by server vydělával spíš symbolické peníze.
Pak je tu problém s přísunem kvalitních titulů, komunita vývojářů z Ceske-Hry.cz už dlouho nic zásadního nevytvořila. To by se snad mohlo na chvíli zlepšit, zápalem pro správnou věc. I tak je to ale pořád málo, jedna-dvě hry za měsíc velkou dírů do světa neudělá. Možná by pomohlo kupovat hry od vývojářů za fixní částky, které by byly trochu podceněné, ale s tím, že z downloadu nebudou mít už ani pětník...
Tohle všechno jsou jen moje dohady. SleapTeam (tvůrci hry bulánci...) provozují server http://www.iwannaplay.com/ , možná by řekli k provozu serveru podobného typu víc (co se týče shánění obsahu, cenové politiky, a podobně) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 23. říjen 2007, 20:32:08 Předmět: |
|
|
Obávám se, že toto není možné.
Bohužel, ač se najde spousta odpůrců, průměrný uživatel českého internetu je osoba, která
1) neutrácí vlastní peníze (nemá,nezná, nevydělává)
2) nedělá nic jiného, než že se snaží komunikovat (off topicy, flamewar, vysedávání na irc, icq, forech), což vyvolává dojem, že někomu vážne o něco jde, ačkoliv nikoho nic vážně nezajímá
3) nevytváří hodnotu
Mimo jiné, důkazy lze najít na všech komunikačních kanálech.
Myšlenka to může být hezká, ale jak řekl Samuel L. Jackson poté, co se "Hadi v letadle" stali internetovým fenoménem ale kino-propadákem : "Lidé od počítačů dokazují, že to je banda která jenom mluví ale nechodí do kina".
Stovku ti pošle pár lidí - to budou matky, které si mezi děláním večeře a staráním se o děti našly čas usednout k počítači a nic nedělat, jen surfovat po nezávislých projektech (1 matka z milionu lesbických jednookých matek)... Já bych jí třeba poslal, jen pokud bych to mohl poslat hned, zadáním čísel kreditky nebo přes PayPal účet.. jinak ne.
EDIT : Ad otázka k právnímu ošetření - ideální a administrativně nenáročné by bylo založení občanského sdružení. Více na adrese třeba http://new.ecn.cz/index.stm?x=73519 a věci na "prodej" věnovat sdružení jako sponzorský dar.
K marketingové kampani - sehnat mediálního patrona - u nás pro tyto účely nejlépe stavěný bulvární žblebt Blesk. Protože ač to jsou sračky, cílová komunita Blesku je přesně ta odpovídající navrženému projektu. (Stáhněte si HRU NA MOBIL a POMOŽTE DĚTEM ! STEJNĚ JAKO VYVOLENÍ ! -> a podobně ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tovy
|
Zaslal: 11. listopad 2007, 19:04:49 Předmět: |
|
|
Shodou okolnosti jsme neco zkouseli se starsimi hrami a to davat na projekty ochrany zvirat. V CR to myslim nema vubec cenu neco takoveho delat. Leda musite mit skvely projekt, ktery prodate a z toho date nejake penize na dobrocinnost.
Zajimave je, ze jsem chtel penize dat na ochranu zvirat, psal jsem nekolika organizacim a zadna z organizaci neodpovedela, takze tu mam dodneska neco pres sto dolaru pro ne. No asi je to fakt zanedbatelna castka a pro ne nezajimave  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 12. listopad 2007, 11:09:01 Předmět: |
|
|
budeme mít teď psa, nemám rád psy, takže abys ho předemnou ochránil, dej mi 100$ :) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|