.[ ČeskéHry.cz ].
Spuštění programu po probuzení počítače ze spánku

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Al

PříspěvekZaslal: 10. leden 2011, 15:22:04    Předmět: Spuštění programu po probuzení počítače ze spánku Odpovědět s citátem

Nevíte někdo, jak ve Windows (7) nechat nějaký program spouštět po každém probuzení počítače ze spánku? Docela bych to potřeboval. Něco jako složka "Po spuštění", akorátže "Po probuzení". Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
franz

PříspěvekZaslal: 10. leden 2011, 15:45:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus projít Plánovač úloh, jestli tam k tomu není nějaká odpovídající událost Cool
Vozka

PříspěvekZaslal: 10. leden 2011, 16:28:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně to by se mi taky hodilo, jestli na něco přijdeš tak se pochlub - vždycky po probuzení musím zakázat a povolit "adaptér" ve správci připojení aby mi fungoval internet. (a jsem na koleji, takže řešit to u sebe je jediný způsob jak to řešit)
rezna

PříspěvekZaslal: 10. leden 2011, 17:11:46    Předmět: Odpovědět s citátem

co jsem nasel nejakej sample v Jave, tak lze detekovat prechod do rezimu spanku - opak nevim ...
Tringi

PříspěvekZaslal: 10. leden 2011, 18:42:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Windows API: WM_POWERBROADCAST: PBT_APMRESUMEAUTOMATIC
Al

PříspěvekZaslal: 21. leden 2011, 16:23:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Bylo to vyřešené za minutku, protože jsem dostal správnou radu jinde. Jen jsem vám to zapomněl sdělit. Wink

http://superuser.com/questions/84442/trigger-task-scheduler-in-windows-7-when-computer-wakes-up-from-sleep-hibernate

Spíš jsem pak narazil na další podivný zádrhel. Mým cílem totiž bylo po probuzení restartovat ovladač interního SATA AHCI disku, který se uspáním někdy "ztratí". Umím to udělat, ale nechtěl jsem to tvrdě resetovat pokaždé, protože v 50% případů se ten disk neztratí. A zádrhel je, jak nějak citlivě a přitom jistě detekovat, jestli nějaký disk (C:, D: apod.) je nebo není živý. Po tom probuzení počítače je tam asi nějaká cache nebo co, protože i když procházím adresáře na disku, který se nepodařilo probudit ze spánku, tváří se to nějak OK. Nebo mám někde chybu. Program mám v C.

Oprava: Teď jsem se díval do logu plánovače (kde je vidět, s jakou pochodil můj program při posledním spuštění) a vypadá to OK. Spustil se, detekoval, že disk je pryč, zakázal driver SATA, povolil driver SATA a vše proběhlo OK. Jsem tam asi předtím v tom adresáři, odkud to spouštím, měl starou verzi, že to nejelo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: