.[ ČeskéHry.cz ].
Vývoj na mac na vlastní pěst
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frca

PříspěvekZaslal: 8. únor 2011, 23:46:31    Předmět: Vývoj na mac na vlastní pěst Odpovědět s citátem

Můžu si někde na macu (třeba ve škole) zkompilovat verzi programu pro apple a pak si ho sám vydat (ať už free, nebo komerčně) nezávisle na applu? (Tzn. mj. na*rat na jejich appstore, či jak se tomu nadává.) Díky za info.
Flash

PříspěvekZaslal: 8. únor 2011, 23:56:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro JB telefony ano. Pro telefony bez JB ne - jedine je tu moznost, ze muzes aplikaci nahrat znamym, rodine, kamosum, testerum a tak i kdyz nemaji JB. A to tak, ze znas ID jejich telefonu, to pridas na developer sajte Applu, vytvoris certifikat pro dane telefony a ten pak das lidem i s tim buildem aplikace. Instalnou certifikat, aplikaci a jede to.

EDIT: jeste dodam, ze ta moznost je ale omezena na 100 pristroju tusim.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
frca

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 00:52:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne pro telefony, ale (napr.) pro takove ty divne pocitace zabudovane v lesklem monitoru (ja vim, ze apple vyrabi i jine). Normalni desktopove aplikace.
Flash

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 00:56:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, predpokladal sem ze rovnou mluvis o iOS, kdyz zaznelo AppStore. Njn, on uz je AppStore i pro desktop. Ale ten zatim neni monopolni, takze neni problem si vydat Mac aplikaci jinde. Aspon myslim Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
rezna

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 08:27:33    Předmět: Odpovědět s citátem

pro MacOS se preci vsude po webu vali *.dmg soubory s instalaci - viz openoffice.cz apod ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 09:35:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro desktopy a notebooky můžeš vyvíjet bez omezení jako pro Windows nebo Linux. Ale stejně jako pro Windows nebo Linux potřebuješ ten systém pustit a v něm to zkompilovat a spustit pro vyzkoušení (pokud nepočítám v případě Linuxu crosscompiling a wine). Můžeš si systém Mac OS X nainstalovat na normální počítač, stejně jako si instaluješ Windows nebo Linux, akorát je problém s nedostatkem ovladačů, pokud chceš mít funkční např. 3D akceleraci, zvuk a síť, protože se standardně nepředpokládá, že by se systém instaloval na jiné počítače než na Macy.

Jsou ale seznamy hardwaru a počítačů, kde různé hacknuté verze Mac OS X běží. A třeba pro mě nebylo problém si za 5200 Kč koupit na Aukru notebook s hardwarem odpovídajícím MacBooku White s GMA950, takže jsem tam rozchodil vše od 3D akcelerace, zvuku, WiFi, LAN po ovládání jasu displeje a hlasitosti funkčními klávesami (je tam dokonce ten samý displej).

Pokud jde o ty DMG soubory, tak to je hlavně zvyk, protože Mac stejně jako Linux používá příznaky souborů, které by se jinak ztratily (ale setkávám se i se zabalením aplikace do ZIPu, v takovém případě tam je skrytá složka __MACOSX nebo něco takového, která to řeší pro nemacovské filesystémy).

EDIT: Ještě jsem si vzpomněl na virtuální počítače. Moje zkušenost je, že Mac OS X běží ve VMware puštěném mimo Mac OS X velmi pomalu, je to snad i dohodnutý záměr Apple. A samozřejmě tam není 3D akcelerace.

Naposledy upravil Ladis dne 9. únor 2011, 09:42:40, celkově upraveno 1 krát
frca

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 09:41:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tady problém nehledám. Buď si mac přímo koupím, nebo zneužiju některý ze školních strojů. Krást Mac OS X a rvát ho na normální PC mi přijde nepohodlné.
Ladis

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 09:46:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Když to člověk umí, tak je to podobné jako instalovat Linux. Ale taky jsem si jednoho staršího MacBooka koupil (výkonem furt v pohodě, C2D 2,4 GHz, 4 GB RAM, GF 8600 256 MB, 320 GB HDD). Použitej, přitom bez vad, je o dost levnější než nový.
sulthan

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 11:47:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik te to stalo? Jen ze zvedavosti.
Firma, pro kterou obcas delam a ktera dela hodne pro iphone, pomerne nedavno koupila z bazaru asi patnact mac monitoru 22' Smile A to potrebovaly tak tri... rikali, ze byly tak levny, ze to neslo odmitnout Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ladis

PříspěvekZaslal: 9. únor 2011, 14:55:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě stál 14 tisíc, ale na Aukru prej nejsou tyhle o víc jak pár tisíc dražší (brácha si třeba sehnal jen o pár tisíc dráž ten samej ve verzi 17" 1680x1050). Ono už je to stará generace (hliníkovej, ale ne UniBody), i když displej to má perfektní LEDkovej a vnitřnosti stále slušný, včetně normální grafiky (navíc má věci, které normální notebooky nemaj, hlavně podsvícení klávesnice). Samozřejmě pokud by chtěl člověk co nejlevněji, tak mu stačí nějakéj stařičkej Intel MacBook White s GMA950, na kterým stále může vyvíjet všechno. Ty myslím byly už pod 10 tis. (a PC notebook s vnitřnostmi tohohle MB White seženete za polovinu, stejně jako jsem si předtím koupil za 5200 Kč tenhle).
Jack M.A.X.

PříspěvekZaslal: 14. březen 2011, 16:49:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Opravdu jde na takovým notebooku http://www.alza.cz/benq-joybook-s31v-d84859.htm Mac OS X zcela bez problému? Ovladače atd. fakčí to jak má? To se mi nechce ani věřit. Ale pokud ano, tak je to super. Takže pokud seženu nějakej stroj, který má identický vnitřnosti jako některej produkt od Applu, Mac OS X na tom pojede bez problému?
Ladis

PříspěvekZaslal: 14. březen 2011, 20:38:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si tenhle Benq koupil právě za tím účelem (cíleně jsem si ho tehdy našel na Aukru). Rozchodil jsem nativní rozlišení, 3D akceleraci, zvuk, WiFi, LAN a ovládání funkčními klávesami jasu displeje a hlasitosti. U touchpadu mi nefungovalo tapování, ale s jinou "x86 distribucí" OS X to fungovalo, takže kdybych si s tím pohrál... (nepovažoval jsem to za nutné). Samozřejmě systém neznal dostatečně hardware, aby dosáhl co nejnižší spotřeby, takže se větrák pouštěl častěji než ve Windows nebo Linuxu. Proto pokud někdo chce používat OS X jako primární OS, tak ať si pořídí Mac. Ale pokud chcete používat jiný OS a do OS X bootovat jen pro portování aplikací, tak je to super.

Jinak ten Benq se mi válí doma, teď už mám opravdového macbooka (fotky). Chystám se ho prodat, takže kdyby někdo chtěl tady... Před asi půl rokem to bylo v aukci za 5200 Kč včetně dopravy, baterka vydrží asi 45 minut (už tak bylo, notebook je starý pár let a nová baterka se nekupovala). Změna je, že přestala fungovat optická mechanika, lze tam tedy dát jiná, pro většinu notebooků jsou stejný. Pro mě je optická mechanika přežitek, posledních 9 let jsem ji používal jen na instalaci OS (i Apple si to uvědomuje, v nových macbookách nebude, místo toho bude větší baterka). A ten OS, resp. ty, které si vyberete, jsem ochoten předinstalovat, protože bráchova přítelkyně má téměř stejný model (můžu tam třeba hodit triple boot Windows, Mac OS X a Linux, jak jsem to měl já). Více přes soukromé zprávy, např. přesnou hardware konfiguraci bych musel zjistit (RAMka se tam myslím přidávala a disk je tam taky o něco větší).

PS: I když seženeš PC notebook s prakticky totožnými vnitřnostmi, tak to není jisté. Měl jsem tu 2 jiné notebooky, které měly velmi podobnou konfiguraci jako některý macbook, ale OS X tam nejel (kernel panic při spuštění). Kdybych tomu ale rozumněl víc a věnoval tomu více času, tak bych to třeba rozchodil.

PS2: Už to tu na fóru bylo někde řečeno, v hacknutém OS X na PC notebooku lze vyvíjet aplikace pro počítače Mac (notebooky a desktopy), ale ne pro zařízení s iOS (iPhone, iPad, iPod). Na ty potřebujete skutečný Mac.

EDIT: K té ceně - samozřejmě předpokládám nižší cenu, než za kolik jsem to kupoval. Odečtěte asi 200 za dopravu, pak něco za odešlou optickou mechaniku, pak taky je zas o půl roku starší. Ta větší RAMka a disk vznikly handlováním s jinými mými notebooky, takže to do ceny nepočítám (třeba ten disk je původní z macbooku, co mám teď Smile). Vzhledem k tomu, kolik vydělávám, ho klidně můžu vyhodit do popelnice - ale samozřejmě ho radši jinak dám na Aukro od koruny.
Jack M.A.X.

PříspěvekZaslal: 14. březen 2011, 21:06:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za vyčerpávající komentář. Píšu PM.
agile

PříspěvekZaslal: 16. březen 2011, 11:18:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chces levne mac: http://notebooky.sbazar.cz/macbook-13-bily-2-1-core-2-2-gb-ram-120-gb-hd-brno-o5463072.html
Ladis

PříspěvekZaslal: 16. březen 2011, 20:26:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Jojo, rozbitý křápy jsou už za slušnou cenu (v tom výše nefunguje Ethernet a vypadává napájení).
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: