.[ ČeskéHry.cz ].
cmd ve windows

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frca

PříspěvekZaslal: 19. září 2007, 22:50:59    Předmět: cmd ve windows Odpovědět s citátem

Jde ve windows vytvořit rozšíření kontextového menu (tam, jak je "seřadit ikony" apod.) o položku "terminal", která by spustila cmd s nastaveným adresářem? V linuxu jsem to už viděl, ale ve windows ne. Díky. Prosím nepište sem, že windows je GUI prostředí. Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky  
Marek

PříspěvekZaslal: 19. září 2007, 23:33:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Urcite to jde, treba takovy TortoiseSVN si to menu celkem pekne rozsiruje, takze staci zjistit, jak to vlastne dela. Wink Je nejaky problem pri spousteni cmd pres win+r? Jinak treba takovej TotalCommander ma prikazovej radek primo pod panelama, kterej se aktivuje hnedka kdyz pises (jako v mc).

PříspěvekZaslal: 19. září 2007, 23:42:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Problém je v psaní cd. Před 20 lety bych to pochopil, ale teď ne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky  
rezna

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 06:53:41    Předmět: Odpovědět s citátem

frca hledej - jsou bud primo rozsireni ktera pridaji polozku (launch command-line) a nebo chytrejsi ktera pridaji text-box do ktereho se primo zadava prikaz

jinak jak pise eosie - Win+R tohle elegantne resi - a nebo si proste dej na plochu nebo start menu ikonku a udelej si na ni zkratku - viz novinka o klavesovych zkratkach a moje start menu - cekani na to nez se rozbali context-menu je blbost - to te jenom zpomali
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu  
frca

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 08:31:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Spouštění cmd mi vůbec nevadí. Mám ale problém tam vždycky dostat working dir (jsem líný). Jak to děláte? Mám pocit, že to musí jít nějak jinak, než to dělám já.
rezna

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 08:48:01    Předmět: Odpovědět s citátem

v pripade ze spustis cmd z total commanderu tak ho dostanes s working dir

z Win+R urcite ne
Quiark

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 08:48:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Používám Far, což je v podstatě to samé jako Windows Commander nebo Total Commander nebo jak se to jmenuje a v něm je příkazová řádka integrovaná. A samozřejmě klasicky funguje v tom adresáři, do kterého jsem si najel ve Faru.

Program tohohle typu je podle mě nejefektivnější, i na kopírování/přesouvání souborů je to imho lepší než myšování v Průzkumníkovi.
frca

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 08:58:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Neznáte nějaké konkrétní rozšíření? Sám jsem nic nenašel. TC a Far je imho kanón na vrabce.
fkilla

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 09:10:32    Předmět: Open Command Window Here Odpovědět s citátem

zrejme hladas nieco taketo:

Microsoft PowerToys for Windows XP - Open Command Window Here

http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/CmdHerePowertoySetup.exe

inak stranka ostatnych powertoys je:
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx
Augi

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 09:21:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Utilitka od fkilly asi řeší Tvůj "problém". Pokud bys chtěl ale opravdu přidat vlastní položku do kontextového menu, tak bys musel udělat COM objekt, který implementuje určitá rozhraní a ten pak správně zaregistrovat. Aspoň tak jsem to dělal já před lety v Delphi...

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 09:24:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky pouzivam Open Command Window Here z baliku PowerToys. Funguje jak pravy klik na adresar, tak i na ikonu okna Pruzkumnika v rohu vlevo nahore (tak otevres cmd v aktualnim adresari).

Kdyz nastavuju working dir rucne, tak napisu cd, mezeru a pravy klik, Vlozit (ze schranky, kam sem si zkopiroval text z address baru vybraneho Pruzkumnika). Ve WinXP funguje jeste doplnovani TABem.

Kdyz by sis chtel neco sam pridat do kontextoveho menu adresare, tak takhle: regedit, HKCR/Folder/shell, vytvorit klic se jmenem, co se ma v kontext menu zobrazovat (nebo jinym, a co se ma zobrazit, umistit do obsahu vychozi hodnoty tohoto klice; ampersand je pro podtrzeni nasledujiciho pismenka), vytvorit podklic command a do vychozi hodnoty napsat prikaz, co se ma pustit ("%1" atd. jsou parametry, bez uvozovek vetsina programu nepobere mezery v parametrech).
Tutchek

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 09:59:27    Předmět: Odpovědět s citátem

mno a nebo

spustit CMD

napsat nazev disku a dat enter

kód:
c:\windows\> d: (enter)

prepne se to na dany disk

kód:
d:\>

ted napis "cd" mezeru ....

kód:
d:\> cd

....a ten tvuj adresar pretahni do okna CMD... a dej enter... mozna budes prijemne prekvapeny.. Very Happy

function god_exists() { return false; }

PříspěvekZaslal: 20. září 2007, 13:05:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to dělal doteď. Stačí ti tohle jako odpověď? Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: