Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frca

|
Zaslal: 19. září 2007, 22:50:59 Předmět: cmd ve windows |
|
|
Jde ve windows vytvořit rozšíření kontextového menu (tam, jak je "seřadit ikony" apod.) o položku "terminal", která by spustila cmd s nastaveným adresářem? V linuxu jsem to už viděl, ale ve windows ne. Díky. Prosím nepište sem, že windows je GUI prostředí. Díky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 19. září 2007, 23:33:24 Předmět: |
|
|
Urcite to jde, treba takovy TortoiseSVN si to menu celkem pekne rozsiruje, takze staci zjistit, jak to vlastne dela. Je nejaky problem pri spousteni cmd pres win+r? Jinak treba takovej TotalCommander ma prikazovej radek primo pod panelama, kterej se aktivuje hnedka kdyz pises (jako v mc). _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 19. září 2007, 23:42:43 Předmět: |
|
|
Problém je v psaní cd. Před 20 lety bych to pochopil, ale teď ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 20. září 2007, 06:53:41 Předmět: |
|
|
frca hledej - jsou bud primo rozsireni ktera pridaji polozku (launch command-line) a nebo chytrejsi ktera pridaji text-box do ktereho se primo zadava prikaz
jinak jak pise eosie - Win+R tohle elegantne resi - a nebo si proste dej na plochu nebo start menu ikonku a udelej si na ni zkratku - viz novinka o klavesovych zkratkach a moje start menu - cekani na to nez se rozbali context-menu je blbost - to te jenom zpomali |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 20. září 2007, 08:31:22 Předmět: |
|
|
Spouštění cmd mi vůbec nevadí. Mám ale problém tam vždycky dostat working dir (jsem líný). Jak to děláte? Mám pocit, že to musí jít nějak jinak, než to dělám já. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 20. září 2007, 08:48:01 Předmět: |
|
|
v pripade ze spustis cmd z total commanderu tak ho dostanes s working dir
z Win+R urcite ne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 20. září 2007, 08:48:19 Předmět: |
|
|
Používám Far, což je v podstatě to samé jako Windows Commander nebo Total Commander nebo jak se to jmenuje a v něm je příkazová řádka integrovaná. A samozřejmě klasicky funguje v tom adresáři, do kterého jsem si najel ve Faru.
Program tohohle typu je podle mě nejefektivnější, i na kopírování/přesouvání souborů je to imho lepší než myšování v Průzkumníkovi. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 20. září 2007, 08:58:45 Předmět: |
|
|
Neznáte nějaké konkrétní rozšíření? Sám jsem nic nenašel. TC a Far je imho kanón na vrabce. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fkilla

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 20. září 2007, 09:21:12 Předmět: |
|
|
Utilitka od fkilly asi řeší Tvůj "problém". Pokud bys chtěl ale opravdu přidat vlastní položku do kontextového menu, tak bys musel udělat COM objekt, který implementuje určitá rozhraní a ten pak správně zaregistrovat. Aspoň tak jsem to dělal já před lety v Delphi... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 20. září 2007, 09:24:57 Předmět: |
|
|
Taky pouzivam Open Command Window Here z baliku PowerToys. Funguje jak pravy klik na adresar, tak i na ikonu okna Pruzkumnika v rohu vlevo nahore (tak otevres cmd v aktualnim adresari).
Kdyz nastavuju working dir rucne, tak napisu cd, mezeru a pravy klik, Vlozit (ze schranky, kam sem si zkopiroval text z address baru vybraneho Pruzkumnika). Ve WinXP funguje jeste doplnovani TABem.
Kdyz by sis chtel neco sam pridat do kontextoveho menu adresare, tak takhle: regedit, HKCR/Folder/shell, vytvorit klic se jmenem, co se ma v kontext menu zobrazovat (nebo jinym, a co se ma zobrazit, umistit do obsahu vychozi hodnoty tohoto klice; ampersand je pro podtrzeni nasledujiciho pismenka), vytvorit podklic command a do vychozi hodnoty napsat prikaz, co se ma pustit ("%1" atd. jsou parametry, bez uvozovek vetsina programu nepobere mezery v parametrech). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 20. září 2007, 09:59:27 Předmět: |
|
|
mno a nebo
spustit CMD
napsat nazev disku a dat enter
kód: |
c:\windows\> d: (enter) |
prepne se to na dany disk
ted napis "cd" mezeru ....
....a ten tvuj adresar pretahni do okna CMD... a dej enter... mozna budes prijemne prekvapeny..  _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 20. září 2007, 13:05:33 Předmět: |
|
|
Tak jsem to dělal doteď. Stačí ti tohle jako odpověď?
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|