Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
klinki
|
Zaslal: 20. květen 2011, 16:01:56 Předmět: Menu hry v SDL |
|
|
Zdravím, dělám v SDL knihovně hru Arkanoid a narazil sem na problém s tvorbou menu.
Menu by mělo být co nejuniverzálnější a mělo by být správně objektově navržené. Napadlo mě udělat si hlavní třídu Menu která by obsahovala pole objektů MenuItem, které by obsahovaly něco jako popisek a akci. A tady je problém... Jak přiřadit MenuItemu akci? Jistě by to šlo přes ukazatel, ale jaký? Na funkci nebo na metodu?
Vyplatí se dělat menu pomocí architektury MVC? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 20. květen 2011, 16:57:54 Předmět: |
|
|
V jedné své hře (nedokončená, taktéž SDL, MinGW/GCC) jsem takovýhle věci řešil ukazately na funkce objektů a bez problému. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 20. květen 2011, 21:33:35 Předmět: |
|
|
Buď ukazatel na funkci, když budeš potřebovat něco složitějšího, tak objekt Action, který zdědíš pro každou akci co budeš potřebovat. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
elf
|
Zaslal: 26. květen 2011, 23:44:50 Předmět: |
|
|
Aktualne riesim uplne to iste a mam spravenu nasledovnu strukturu:
trieda menu, ktora ma v sebe pole ukazatelov na cMenuItem
trieda cMenuItem je abstraktna a obsahuje cisto virtualnu metodu onAction(), ktora sa zavola vzdy, ked sa nad nou stlaci ENTER triedou cMenu. nasledne mam podtriedy cMenuItem_NewGame,... a tie uz maju svoje popisky a ostatne atributy. funguje to pekne.
pripadne ked pockas cca tyzden, tak hned ako to odovzdam v skole, tak ti to mozem poslat. _________________ Niesom Elf ale elf |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|