.[ ČeskéHry.cz ].
Verze OpenGL (pouze s podporou GLSL)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

OpenGL
< 2.0 (není GLSL)
0%
 0%  [ 0 ]
== 2.0
7%
 7%  [ 1 ]
>= 2.1
92%
 92%  [ 13 ]
Celkem hlasů : 14

Autor Zpráva
frca

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2011, 09:36:06    Předmět: Verze OpenGL (pouze s podporou GLSL) Odpovědět s citátem

Zajímá mě, jestli ještě někdo má ovladače OpenGL verze 2.0, nebo jestli většina má 2.1 a vyšší. Nechce se mi zbytečně podporovat něco, co nikdo nevyužije. Můžete připsat i víc detailů o vaší GK. Jako první možnost jsem dal OpenGL bez GLSL, které tam sice samozřejmě teoreticky může být jako rozšíření i při verzi menší než 2.0, ale prakticky se IMHO něco takového nevyskytuje. Proč nechci podporovat OpenGL 2.0? Protože GLSL 1.10 nemá klíčové slovo invariant, tzn. musel bych při víceprůchodovém přístupu využívat ftransform() a ty protivné vestavěné matice.
Díky.
nou

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2011, 10:17:11    Předmět: Odpovědět s citátem

problem s OpenGL 2.0 a mensim budes mat hlavne u Intel grafik.
franz

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2011, 10:21:40    Předmět: Odpovědět s citátem

i dneska? Rolling Eyes

jen v gps navigaci do auta mám podporu 3.75
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2011, 11:40:08    Předmět: Odpovědět s citátem

U freeware hry si můžete vyžadovat, co chcete, u komerční záleží na zvolené skupině hardware a software, kde zamýšlíte, aby hra běžela (jiný záběr budou mít AAA hry a jiný budgetovky). Takže bych si zjistil, jaké grafiky jsou v počítačích do zvoleného maximálního stáří, a jestli počítat v tom období i totální lowendy (výběhové komponenty) ve své době (před 2 lety byla Intel GMA X3100 v 15" notebooku HP za 10 tis.) a jestli počítat i netbooky (tam byla Intel GMA 950 a 3050 (to samé), ale ani nebyly na plných taktech, ale snad polovičních, než co jste našli v prvním MacBook White nebo ve většině normálních notebookách).
frca

PříspěvekZaslal: 26. červenec 2011, 20:09:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď jsem si já blbec uvědomil, že mě zajímá, kolik z těch >= 2.1 je == 2.1. Takže jsem založil nové hlasování tady: http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=2840
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: