Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
franz
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Solid.Sn
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 03:22:10 Předmět: |
|
|
U toho jsem se fakt zasmál. |
|
Návrat nahoru |
|
|
VODA
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 11:30:06 Předmět: |
|
|
Mě to moc vtipné nepřišlo. Čekal jsem od toho úplně něco jiného. Spíš mi to připadalo, jako že si Vávra léčí mindráky... Některé body šli shrnout do jednoho a polovina těch věcí byla zanedbatelná.
Já sám jsem měl možnost si teď Skyrim zahrát a během několika hodin, jsem se docela bavil. O proti Morrowindu a Oblivionu jsem cítil nějakou atmosféru, byl jsem nadšen z animace koně, protože mi to připomnělo Shadow of Colossus a vůbec, já jsem se tam snažil hledat pozitivní věci. I když je tam strašnej (konzolovitej) inventář (na který se dá zvyknout, pokud jste někdy hráli něco na konzolích), tak jsem typické TES bugy přehlížel, protože mi to až tak moc zážitek z hraní nekazilo. Je pravda, že se to nedá srovnávat se Zaklínačem 2, ale ten zase nemá úplně otevřený svět...
Takže, počkáme si, jestli Dan přijde s nějakým Open-world husitským RPG Skyrim rozměrů a nebude tam ani jedna věc, kterou vyjmenoval... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Flash
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 11:50:29 Předmět: |
|
|
Skyrim sem hral necele dve hodky - dostahovaval jsem betu SW:ToR, do ktere jsem dostal tesne pred vydanim Skyrimu invite a ktera je naprosto bozi a po nainstalovani uz jsem na nejakej Skyrim nesah Takze nemuzu dvakrat moc hodnotit a taky nejsem velkej kritik, takze ty dve hodky to bylo ok, ale:
- ta uvodni kamera pri jizde na voze? WTF??? Sem myslel, ze jsem jako nalitej nebo neco a hra se to snazi simulovat...... naprosty souhlas s Vavrou, ze aspon uvodni intro sekvenci si mohli ohlidat....
- inventar. Jestli tohle nekomu prijde jako rozumny reseni, tak je naprostej blazen. Hru jsem hral na Xku, na konzolich parim od PS1. Na PC hraju jen to co je PC only a jinak vzdy maji prednost konzole. A tohle neni inventar delany idealne ani na konzole - naopak na konzolich je to jeste hur prohledatelne nez na PC. Uz i pri tom minimu itemu co jsem mel v uvodu hrani to byl chaos, videl jsem stream late game (40+ level) a to si jako delaji z lidi srandu ne? X desitek vterin typek scrolloval seznamem nez nasel ten svuj hledanej item....
- grafika postav a animace je hnus, to snad nemuze nikdo kdo hral aktualni graficke hity poprit (tesne predtim jsem hral BF3). Svet samotny mi prisel moc pekny, ale ty lidi tam.....
- a posledni perlicka. Hned v tom uvodu se ke me pridal manik nejakej tezkej bijec, kterej shodou okolnosti i trenoval lukostrelbu nebo co. A stalo to docela dost penez. Tak jsem si u nej jeden level zaplatil s tim, ze na dalsi uz nebudu utracet prachy, ze je to drahy. Nicmene jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze diky tomu, ze se ke me pridal se mu muzu hrabat v inventari. Takze jsem si od nej ty prachy zas vzal pres inventar zpet a koupil si tak dalsi a dalsi skill a tak furt dokola
Nebejt te bety StarWars, tak bych to poradne zahral a asi i dohral a verim, ze bych se bavil. Je to paradni hra, byt clenem tymu co takovou vec udela, tak sem hrdej, ale nikdo nemuze poprit ze mouchy to ma. Taky vsak nikdo nemuze poprit, ze vic jak pulka Vavrovych argumentu jak je to na prd se da aplikovat na prakticky cokoli..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
michalferko
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 15:33:01 Předmět: |
|
|
V niektorych bodoch ma pravdu a nie je to dotiahnute do konca. Ale kebyze hra Gothic 3 (bez community patchu) tak by rozmlatil monitor po prvom 5 minutovom loadingu na nadupanom PC.
Vacsina su kozmeticke veci co sa daju patchom dotiahnut. V Gothicu 3 sa dali questy pokaslat 5 roznymi sposobmi aby nesli urobit. A ak ste to spravili pri plneni ineho questu a ku tomu questu ste sa vratili o 50 hodin neskor, tak ste v p.... Toto sa mi zo Skyrimom nestalo a padol mi zatial na PC asi 2krat a musel som fixovat jeden bug v queste co bolo asi na 5min. Inac na tie bugy co spomina je narazit fakt tazke.
Ale hej, ak je taky frajer tak preco nenavrhne bethesde ze on sam opravi vsetky veci co mu na tom vadia. Vsak na tom robia stovky ludi a je to premakane viac ako ine hry.
Nevravim, ze je to dokonale. Na to sproste konzolove ovladanie som dlho nadaval, ale da sa na to zvyknut. _________________ Moje minihry a ine projekty |
|
Návrat nahoru |
|
|
igor
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 15:43:10 Předmět: |
|
|
Nebudu teď řešit pravdivost obsahu apod., ale přijde mi dost jako úlet, že něco takového v tomto stylu napíše a publikuje na oficiálním místě člověk, který je vysoce postavený v konkurenční firmě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 19:09:37 Předmět: |
|
|
Inventář je hrůza.
Bugy jsou občas otrava. Jednou jsem měl bug v hlavním questu, kde jsem musel z megauploadu stáhnout nějaký zvuky a nahrát je do adresáře hry (LOL), protože hra ty zvuky nedokázala najít ze svých archivů (prej to tam ale bylo a stačilo to nějak extrahovat).
Celkově ale musím říct, že hra dobrá. Připomíná mi to i trochu Thiefa (to asi mým stylem hry). Nezdá se mi, že vedlejší questy má nějakej hlubší smysl dělat, ale bez nich tam zase nic není. Pokud chci levelovat, tak mi přijde zbytečný chodit do dungeonu a kosit zombíky. Paradoxně se nejlíp leveluje ve městě. Pokud chci dobrou výbavu, tak kvůli tomu bych taky do dungeonu nechodil. Ukovám (vyrobím) si ji sám, taky ve městě. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 19:45:36 Předmět: |
|
|
Jako hraju na PS3 (bug se savema jsem nezaznamenal). Ale obecně že to je zabugovaný jako prase, s tím souhlasím.
S Vávrou souhlasím tak s 30%.. zbytek mi přijdou kraviny, že chce být akorát zajímavý. Že mají budovy rovný kamenný stropy nebo že je někde jezero je mi vážně jedno...
Ale nechápu vývojáře, jak můžou vydat ZASE takhle zabugovanou hru. Na Gothica 3 to teda nemá, ale třeba Red Dead Redemption byl taky rozlehlý svět a bugy typu "kůň leze kolmo po zdi" tam vážně nebyly. Obecně celý kůň se měl v RDR inspirovat, to co tam zpatlali neni kůň, ale nějaký divný hybrid.
Mizející postavy jsou taky super, neuvěřitelně mi štve interier budov (okna hnus, dveře... černá díra někam do kelu... to tam nemohli dát namapovanou cubeTex s pohledem ven.. jasně, zvedlo by to data, ale kdyby to tam dali místo nějakýho blbýho prstenu...) _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 20:59:32 Předmět: |
|
|
perry: Já s Vávrou souhlasím na 100 %, když vezmu v úvahu předchozí hry a naprostou ignoraci toho, aby aspoň zásadní chyby opravili. Třeba zmiňované chodby v tlustých zdech, repetitivní dungeony a nelogicky dělané interiéry (o omezeních enginu jako jsou chybějící okna nebo mizející postavy u dveří nemluvě) fakt iritují, o vzhledu postav, dialozích, soubojích nemluvě. Na Skyrim jsem se těšil, ale už z prvních ingame videí bylo vidět, že se revoluce bohužel nekoná, Bethesda look&feel je opět na místě :/ Pro mne je to zklamání roku, Skyrim koupím až z výprodeje podobně jako Mafii a Oblivion (ten jsem teď znovu dohrál, s nahranými texture packy a mody od komunity je to pomalu lépe vypadající a ovladatelná hra, než retailový Skyrim, a to je nic než smutné) |
|
Návrat nahoru |
|
|
franz
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 21:20:38 Předmět: |
|
|
citace: |
Taky jen těžko pochopím, jak může 100 % herních novinářů napsat o příšerně zastaralé a nehezky vypadající hře, že je krásná, když u jiných hezky vypadajících her vytýkají každou kravinu a vyčítají zastaralost? |
Já souhlasím hlavně s tímhle.
Jinak jízda na koni pitomá je, ale to uzná jen kdo je zvyklý na koně třeba z Assassins Creed Brotherhood (neplést s předchozími díly AC, tam to ještě nebylo vychytané). |
|
Návrat nahoru |
|
|
Weny Sky
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 22:08:20 Předmět: |
|
|
On ma Vavra s nekteryma vecma pravdu a jinde kritizuje opravdove kraviny.
Kdyz to ale clovek veme do kontextu, ze on stal za loni vydanou Mafii II, ktera byla naprosty propadak (v prumeru ziskavala hodnoceni 75 %). Tak cely ten clanek zni naprosto komicky a mel vyjit tak 1. dubna |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 22:40:47 Předmět: |
|
|
Pokud vím, tak Vávra od Mafie 2 vycouval... takže s ní (resp. s finálním produktem) moc společného nemá... _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 29. listopad 2011, 23:39:37 Předmět: |
|
|
Mem napsal: |
perry: Já s Vávrou souhlasím na 100 %, když vezmu v úvahu předchozí hry a naprostou ignoraci toho, aby aspoň zásadní chyby opravili. Třeba zmiňované chodby v tlustých zdech, repetitivní dungeony a nelogicky dělané interiéry (o omezeních enginu jako jsou chybějící okna nebo mizející postavy u dveří nemluvě) fakt iritují, o vzhledu postav, dialozích, soubojích nemluvě. Na Skyrim jsem se těšil, ale už z prvních ingame videí bylo vidět, že se revoluce bohužel nekoná, Bethesda look&feel je opět na místě :/ Pro mne je to zklamání roku, Skyrim koupím až z výprodeje podobně jako Mafii a Oblivion (ten jsem teď znovu dohrál, s nahranými texture packy a mody od komunity je to pomalu lépe vypadající a ovladatelná hra, než retailový Skyrim, a to je nic než smutné) |
100% suhlas. Vavrovi ide hlavne o to, ze ta firma tie RPGcka robi uz nejaku tu chvilu - nie je to nejaky startup - maju obrovske kvanta skusenosti a financii z predoslych produktov, takze by mnohe veci mali byt vyvijane uz od uplneho zaciatku.
Cize jediny sposob ako to fiasko vysvetlit je, ze to maju cele na haku.
Hraci to proste aj tak budu kupovat jak besni, tak na co do toho liat zbytocne vela penazi ?
Ja som Skyrim presiel minuly vikend (len hlavny pribehovy quest + cca 10 vedlajsich questov), takze mam o hre celkom uceleny obraz a tiez som cely cas, podobne ako Vavra, len na to cumel jak puk, ci si z nas robia srandu, alebo co.
PS3ka mi tuhla ako besna, kazdych par hodin som ju musel vypnut a zapnut, toto mi nerobila ziadna hra.
O FrameDropoch skoda hovorit, ta hra seka NONSTOP, skor sa da hovorit o obcasnych FramePeakoch - zato obcas ta hra pada POD 15 FPS !!!
Jedine plus vidim v tom, ze som to z RedBoxu pozical za $2 na vikend, ale s tym Bethesda nema nic spolocne, takze to neratam ako plus hry / vyvojara
Az to bude za $10 na Steame (ako dnes Oblivion), tak porozmyslam, dovtedy si budem uzivat tych 30 hier, co som za cenu Skyrimu z posledneho vypredaja na Steame tento tyzden nakupil |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 30. listopad 2011, 10:55:25 Předmět: |
|
|
Ja som nakupil vo vypredajoch vsemozne halflajfy a stalkery a neviem co vsetko... Na minule vianoce som sa obdaril s tym, ze si zahram po statniciach. Statnice boli v januari, dnes je november a furt som nemal cas normalne hrat... Kurva!
Nakupovanie na Steame za par korun je fakt navykova vec. Moj "problem" bol, ze som mal nejake zarobene dolare na Paypale a nenapadlo ma nic lepsie, nez ich takto rozplieskat _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Peta
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 154 Bydliště: V prvnim patre hned vedle koupelny.
|
Zaslal: 30. listopad 2011, 19:15:52 Předmět: |
|
|
Takze Skyrim mam a odehrano neco malo pres 40 hodin. Dohral jsem hlavni pribeh, to jen na okraj.
K tomu Vavrovi. Predne s temi hlavnimi body co tam zminuje souhlasim, je to pravda - levelovaci system neni idealni, bojovy system (melee, magie je ok) je nuda a o nicem, cestovani i kone jsou kretensky, dungeony repetitivni a vsechny neskutecne dlouhe (Skyrim je mraveniste?). Na druhou stranu vypisovat 100+ bodu je egofap a totalni zbytecnost, akorat se tim u me shodil (kdyz tam psal ze mu prijde dum drahy ze 12k nemuze nasetrit ani za 30 hodin hrani tak kontruji: domy mam dva plne vybavene a 40k u sebe, 40 hodin odehrano - chyba neni ve Skyrimu priteli).
Za celou dobu hrani (PC verze) jsem nenarazil na jediny vaznejsi bug, vlastne jen jednou jsem musel loadovat kvuli chybe a to ani neslo o nic zasadniho (zabil jsem npc ktere nebylo bandita ale buhvi proc na me utocilo = bounty na me a zatkli me). S konzolovou verzi zkusenosti nemam, jestli to tam failovalo tak je to hodne spatny.
Kdyz to vezmu celkove, na Skyrimu mi vadi relativne dost veci, ale nic natolik aby me to nebavilo. A to je to zasadni, ta hra me docela bavi a vubec mi nevadi, ze npc mizi pri prochazeni dvermi, ze domy nemaji okna, ze lidi chodi polonazi i v zime (no dobre, tohle je podivne, ale whatever). Neresim ani "low" textury a nedokonale ksichty. Hraval jsem hry na DOSu a bavil se u Bran Skeldalu, proste RPG nikdy nekupuji kvuli grafice.
TLDR
Bethesda proste dela hry po bethesdovsku a kdyz vi ze to bude vydelavat, tak proc neco menit. Skyrim je dobra hra, ale ne pro kazdeho. Kdo chce najde na ni chyby temer vsude, ale kdo se chce bavit a sedi mu open world rpg ma na delsi dobu o zabavu postarano. Osobne hodne vsazim na komunitu a mody, proto jsem kupoval PC verzi. Takovy Morrowind s vhodnymi addon packy je paradni, co teprve Skyrim...
EDIT: http://imgur.com/hIkpW for the lulz _________________ Když je Ti smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|