Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
]semo[

|
Zaslal: 10. únor 2012, 15:26:33 Předmět: Qt Drag Drop |
|
|
Nezkoušel ste někdo drag and drop v QT Model/View struktuře? Přijde mi, že to může fungovat tak akorát pro StringListy z ukázkových příkladů, ale byl bych rád, kdyby mi to někdo vyvrátil. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 10. únor 2012, 20:13:45 Předmět: |
|
|
Mrkni na item views puzzle example, tam se tahají obrázky (jestli to ale řeší tvůj problém, nevím). _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mnemonic

|
Zaslal: 11. únor 2012, 12:40:38 Předmět: |
|
|
To ti rád vyvrátím Funguje to pro cokoliv. Na jedné straně data zabalíš (metoda mimeData()), na druhé straně rozbalíš (metoda dropMimeData()). Co ta mime data obsahují je plně v tvojí režii. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 13. únor 2012, 09:14:03 Předmět: |
|
|
Jo, to jsem pochopil, ty mimeData. Štvalo mě toto chování:
Nastavil jsem dragDrop akci na MoveItem; ale to se projevilo tak, že se nejprve zavolá: insertRows() a potom až removeRows(). Takže v jedné chvíli mám item rozkopírovaný 2x. Tomu neříkám "MoveItem".
Další věc, co mi tam chyběla, je nějaký abort DragDropu na úrovni Modelu. Jestli tam je, tak jsem ho po dni čtení dokumentace nenašel.
Celkově to na mě působilo zbytečně složitě (na rozdíl od jiných věcí v QT) - složitě z toho pohledu, že musím pročítat spoustu dokumentace a stejně když to přečtu tak nezbývá než krokovat debugerem zdrojáky QT, abych zjistil, co se kdy a odkud volá, či dokonce, které virtuální metody musím implementovat k dosažení nějakého chování. Předpokládám, že až dopíšu tento post a začnu programovat, tak se uhodím do čela a pochopím jejich filozofii :-).
EDIT: Nikoliv MoveItem, ale MoveAction a mode je InternalMove. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|