.[ ČeskéHry.cz ].
Spriter

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Noga

PříspěvekZaslal: 1. duben 2012, 04:37:07    Předmět: Spriter Odpovědět s citátem

Už nějakou dobu je ve vývoji zajímavý program na 2D animace. Nedávno spustili jeho Kickstarter stránku, tady jsem se pokusil o její český překlad nebo jestli vám nevadí angličtina - odkaz na originál.

Dejte si chvilku na přečtení článku, vyzkoušení bety. Myslím, že vypadá rozhodně zajímavě. A pokud jej nechcete/nemůžete podpořit na Kickstarteru, zkuste se o programu alespoň zmínit jiným vývojářům, grafikům apod. S programátorem Spriteru se "znám" už přes 3 roky, z Construct fora, kde tvořil různé pluginy do programu. Snažím se mu alespoň takhle pomoc, on mi a jiným taky vždycky pomohl.
Spriter jsem si koupil ještě když jej ještě nabízeli za 5$ Exclamation Shocked , ale i teď za 25$ to je určitě dobrá cena.

PříspěvekZaslal: 1. duben 2012, 07:20:08    Předmět: Odpovědět s citátem

koik sotji plna verze ? nevidim nikde odkaz na koupi ? podporujou paypal ?
jak se lisi free verze od plny ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
mamlasos

PříspěvekZaslal: 1. duben 2012, 14:23:52    Předmět: Odpovědět s citátem

zajímavé, ale jak bude vývojář implementovat třeba ten skining aby dostal to samé co grafik v tomto editoru ? (stejně tak animace, hierarchie atd.) To se budou poskytovat i zdrojáky ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Noga

PříspěvekZaslal: 1. duben 2012, 23:39:22    Předmět: Odpovědět s citátem

jarda128 napsal:
koik sotji plna verze ?

Zatím 25 dolcu, po dosáhnutí verze 1.0, nebo ukončení kickstarteru to nejspíš ještě zvednou. Kupoval jsem program asi před rokem kdy mě to tenkrát stálo 5$. Teď mi to připadá skoro jako krádež Smile tak jsem jim aspoň něco přihodil na kickstarter. Zatím je to beta a v1.0 by měla být hotova za cca 9 měsíců, takže to spíš ber něco jako pre-pay. Program už můžeš používat teďka, ale neobsahuje všechny funkce, určitě tam jsou bugy atd. zase na druhou stranu, teď (těch následujících 9 měsíců, pokud jim vyjde samozřejmě kickstarter) bude nejlepší doba na návrhy, které funkce by program měl mít apod.

jarda128 napsal:
nevidim nikde odkaz na koupi?

Momentálně během Kickstarter kampaně je jediná možnost koupit Spriter zkrze Kickstarter stránky - tady klikni na "Back this project" a zaplať nejméně 25$ - tím získáš plnou verzi.

jarda128 napsal:
podporujou paypal?

Platby na Kicksterteru zajišťuje Amazon, takže PayPal bohužel ne. Mohl bys počkat až skončí Kickstarter kampaň, potom podle mě zase obnoví platby PayPalem, ale program už zase může stát třeba 50$ místo současných 25$. Když to zaplatíš teďka na Kickstarteru, tak "nemáš co ztratit". Když jim to nevyjde, nevyberou 25,000$, dostaneš těch 25$(nebo kolik se rozhodneš vložit) zpátky a když jo, tak budeš mít program s velkou slevou (verze 1.0 a výš už podle mě bude za nejmíň 70-100$, jen tak hádám, ale určitě to bude víc než 25$)

jarda128 napsal:
jak se lisi free verze od plny ?

Tady je porovnání verzí. Vypadá to, že ve free verzi budou stejné nástroje, ale bude omezení kolik obrázků, efektů apod. se bude moci použít, navíc Pro verze bude nejspíš obsahovat i nějaké vychytávky navíc.

Většinu informací najdeš v článcích v mém prvním postu nebo jim napiš na mail (který najdeš taky v článku). Anebo napiš co bys chtěl vědět, mohl bych se jich za tebe zeptat.

PříspěvekZaslal: 1. duben 2012, 23:47:07    Předmět: Odpovědět s citátem

mamlasos napsal:
zajímavé, ale jak bude vývojář implementovat třeba ten skining aby dostal to samé co grafik v tomto editoru ? (stejně tak animace, hierarchie atd.) To se budou poskytovat i zdrojáky ?

Přečti si ty články, cz nebo eng (video je jen v eng). Spriter bude používat svůj open XML formát souboru, takže by to mělo být srozumitelené pro většinu herních editorů.

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 07:55:35    Předmět: Odpovědět s citátem

To že to má XML ještě nic neznamená, když budu používat svůj engine jsem nahraný. Oni vlastně nutí vývojáře používat jima podporované enginy...
To je řekl bych chyba, přitom co brání vytvoření např. SDK ? (poskytnuté knihovny funkcí s dokumentací). To by vyžadovala "jen" několik verzí pro různé platformy... (asi jediný zádrhel co mě napadá) Zdrojáky by byly ještě lepší ale těch se asi nedočkáme, lidi jsou většinou háklivý a bojácní (co kdyby to někdo použil v konkurenčním produktu...).
jarda128

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 08:14:11    Předmět: Odpovědět s citátem

tak sem prispel ..
ale nevim kde muzu stahnout pro verzi ? nevis ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Noga

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 11:06:51    Předmět: Odpovědět s citátem

jarda128 napsal:
tak sem prispel ..
ale nevim kde muzu stahnout pro verzi ? nevis ?

Mě přišel link na stažení a sériové číslo na mail. Zkus ještě počkat 1-2 dny, pak jim napiš kdybys nic nedostal. Zkusím se na to zeptat lucida jak to funguje.

edit> teď mě napadlo, protože to je na Kickstarteru budou muset všichni nejspíš počkat do 28 Dubna, pokud bude kampaň úspěšná, a pak si program budeš moct stáhnout. Napsal jsem jim, tak uvidíme.

Naposledy upravil Noga dne 2. duben 2012, 11:30:18, celkově upraveno 1 krát
Noga

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 11:11:30    Předmět: Odpovědět s citátem

mamlasos napsal:
To že to má XML ještě nic neznamená, když budu používat svůj engine jsem nahraný.

Chlape, fakt si to přečti. Nabízejí podporu pro vývojáře s vlastním enginem.

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 13:35:49    Předmět: Odpovědět s citátem

v e-mailu co sem dostal bylo ze mi strhnou penize,az toho 28 dubna ...
takze kdyz nevyberou dost penez tak nic nestrhnou ...
lite a pro bylo asi jen pro tu starsi verzi ... ted je asi beta pro vsechny ...
ale pro jistotu pocam jeslti dojde email ...
je realny ze by vybratli tech 25k usd ?
chtelo by to nejakeho profi developera sponzora Smile
mamlasos

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 14:07:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak potom je to přeložené nějak divně:
"Kromě pluginů které budou interně nebo externě, třetí stranou, vyvíjeny, poskytneme celkovou dokumentaci ke specifikaci souboru a neplacenou podporu na našem foru, komukoliv kdo bude chtít integrovat podporu Spriter animací pro jakýkoliv herní vývojářský nástroj nebo programovací jazyk, včetně jejich vlastního soukromého herního enginu."

Vidím akorát specifikace souboru ne algoritmy které by měly sloužit k interpretaci/spracování ve vizuální výsledek.

i ta podpora pro HTML5 prohlížeče je nějak divně popsaná, nejdřív se mluví o pluginech a pak najednou že to jde i jen s JavaScriptem... (to by potom šel algoritmut obšlehnout z něj)...
Noga

PříspěvekZaslal: 2. duben 2012, 19:42:32    Předmět: Odpovědět s citátem

@jarda128
jo teďka je ta beta pro všechny. Napsal mi, že by měla být hotová v Září. Jestli těch 25k nevyberou tak asi žádný Spriter nebude, ale zatím to vypadá v klidu, po 5 dnech mají 70 procent a ještě zbývá 25 dnů do konce.

@mamlasos
Na Kickstarteru píšou toto:

"We cannot guarantee their eventual availability, or a timeframe for development, because both are in most cases dependent on our ability to recruit a capable third developer, however, we will make every effort to have plugins available for Torque2d, Unity, Gamemaker, DarkBasic, MultimediaFusion 2, as well as a general C++ API for integration into your own engines written from scratch."

Pro C++ si myslím , že bude podpora na 100%. Nejlepší bude je na Kickstarteru zasypat žádostmi aby vytvořili podporu pro jazyk který používáš.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Grafika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: