.[ ČeskéHry.cz ].
Jak vytvořit video soubor (např. AVI)?

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Al

PříspěvekZaslal: 23. březen 2012, 20:30:23    Předmět: Jak vytvořit video soubor (např. AVI)? Odpovědět s citátem

Nevíte někdo, jak vytvořit video soubor (třeba AVI)?

Chci z emulátoru ukládat videozáznam, čili zdrojem mého audio-video "signálu" je přímo program v C++, sám si tam vypočítám pixely obrazu i samly zvuku, nemám žádnou kameru ani zdrojový soubor. Kdybych měl kameru nebo zdrojový soubor, naprogramuju to za 3 minuty pomocí DirectShow. Ale netuším, jak by se v DirectShow udělal vstup obrazu a zvuku přímo z programu. A klidně bych to naprogramoval pomocí funkcí Windows API... kdybych ovšem věděl jak. Wink

Naposledy upravil Al dne 24. březen 2012, 23:35:12, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tringi

PříspěvekZaslal: 23. březen 2012, 21:28:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen nasměruju... chceš-li Windows API pak viz funkce VfW32 (Video for Windows) s prefixem AVI a DrawDib. AVI je RIFF s typicky dvěma prokládanými streamy, obraz a zvuk.
Podrobnosti zde: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/dd757708(v=vs.85).aspx
nou

PříspěvekZaslal: 23. březen 2012, 22:58:00    Předmět: Odpovědět s citátem

popripade si nalinkovat ffmpeg kniznicu libavcodec
Al

PříspěvekZaslal: 24. březen 2012, 21:12:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, ty funkce VfW jsem náhodou taky našel a udělat AVI writer byla pak jen otázka toho přijít na to, jaká přesně čísla naházet do těch dvaceti parametrů, co Microsfot tradičně ve windowsích fukncích má. Funguje to, ale neumí se to zkompresovat. Očekává to, že mu dodám už zkonpresované bajty, jinak ukládá jedině nekompresovaě, takže fáze 2 pro mě teď bude zjistit, jak se ve Windows API kompresuje.

Chtěl jsem to původně nechat nekompresované a zkompresovat pak dodatečně v nějakém editoru (třeba VirtualDub), ale mám bitrate 400 MB za minutu, takže po 5 minutách naplním 2 GB, což je maximální velikost AVI souboru a tím končím. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: