.[ ČeskéHry.cz ].
Dragon Keeper 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
falcon

PříspěvekZaslal: 9. duben 2012, 16:44:26    Předmět: Dragon Keeper 2 Odpovědět s citátem

Dragon Keeper 2
http://www.runningpillow.com/downloadDK2.html

O co jde ve hře?
Pokračování Dragon Keeper 1. Chováš draky, sbíráš gemy, tvoříš šperky, vylepšuješ se ve škole, kouzlíš kouzla.

Stav
Hra je hotová a vydaná. Jak jinak.

Win a Mac verze na BFG stránkách
http://www.bigfishgames.com/download-games/17003/dragon-keeper-2/index.html

iPhone/iPad verze na Appstore
Coming soon!

Kindle Fire verze
Coming soon!

Tak nám včera vyšel DK2. Tentokráte sme zvolili Big Fish Games jako výhradního distributora. Máme u nich exkluzivní vydání na PC/Mac, kde již tedy DK2 vyšel včera. Dále pod jejich značkou budeme DK2 vydávat na Apple store na iPhone/iPad a na Kindle Fire. Plus asi 7 lokalizací na jejich mezinárodní stránky. Neváhejte a stahujte, hra stojí za to!

Mem

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 07:44:35    Předmět: Odpovědět s citátem

ad Kindle Fire - takže hra bude jen na Appstore a omezená na Fire? U nás a na jiné Androidy koupit nepůjde?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
zapytchu

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 09:58:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Bude brzy na appStore, takže u nás půjde koupit Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
franz

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 11:54:28    Předmět: Odpovědět s citátem

vypadá to jako zrecyklovaná jednička, čekal jsem daleko víc Crying or Very sad
Ladis

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 13:13:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechny tyhle hry jsou hodně recyklovaný, aby si cílovka nemusela zvykat na něco nového Smile.
VladR

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 15:15:36    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Moja zena hraje uz tusim nejaky siedmy diel Farm Frenzy. Netusim ci su tam nejake zasadne rozdiely, ale mimo grafiky som zatial ziadne nespozoroval.

Pokial nespravia ti developeri nejaku hovadinu a nebudu hru menit, tak urcite kupime aj dalsich 7 dielov. Len by som nechcel byt grafikom a vymyslat nove prostredie - lebo vsetky bezne prostredia v tych 7 dieloch zrecyklovali...

Zabudol som teraz meno tej serie, kde sa koncept zmenil zasadne pred cca rokom-dvoma. Po dvojke sme uz dalsi diel nekupili, lebo to uz bolo prekomplikovane.

Proste sa len meni prostredie. Dokonca aj mapu maju identicku medzi niektorymi dielmi - proste niektore diely sa len vymenili bitmapy v leveli a je to.

Ved to je to iste ako pri FPSkach - medzi Doom 1 a Gears Of War nie je tiez ziaden rozdiel mimo textur a priser. Ides dopredu a strielas. Loading. ides dopredu a strielas. Loading. Sem tam nejaky crash.

Naco menit koncept zanru ked funguje ? Nie su predsa PopCap ze si mozu dovolit minut $3M na vyvoj a masovy playtest konceptov, ktore potom zavrhnu, lebo nie su "uplne podla ich predstav"...

Ja im praveze prajem, nech maju aj oni cash-cow v style Farm Frenzy, ktora im dovoli zafinancovat vyvoj niecoho odvaznejsieho Wink

EDIT : ad cash cow - najnovsie sme zacali kupovat vsetky diely Farm Frenzy aj na iPad - ved aj ten port niekto musi zaplatit ...
falcon

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 17:20:15    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
franz napsal:
Moja zena hraje uz tusim nejaky siedmy diel Farm Frenzy. Netusim ci su tam nejake zasadne rozdiely, ale mimo grafiky som zatial ziadne nespozoroval.

Pokial nespravia ti developeri nejaku hovadinu a nebudu hru menit, tak urcite kupime aj dalsich 7 dielov. Len by som nechcel byt grafikom a vymyslat nove prostredie - lebo vsetky bezne prostredia v tych 7 dieloch zrecyklovali...

Zabudol som teraz meno tej serie, kde sa koncept zmenil zasadne pred cca rokom-dvoma. Po dvojke sme uz dalsi diel nekupili, lebo to uz bolo prekomplikovane.

Proste sa len meni prostredie. Dokonca aj mapu maju identicku medzi niektorymi dielmi - proste niektore diely sa len vymenili bitmapy v leveli a je to.

Ved to je to iste ako pri FPSkach - medzi Doom 1 a Gears Of War nie je tiez ziaden rozdiel mimo textur a priser. Ides dopredu a strielas. Loading. ides dopredu a strielas. Loading. Sem tam nejaky crash.

Naco menit koncept zanru ked funguje ? Nie su predsa PopCap ze si mozu dovolit minut $3M na vyvoj a masovy playtest konceptov, ktore potom zavrhnu, lebo nie su "uplne podla ich predstav"...

Ja im praveze prajem, nech maju aj oni cash-cow v style Farm Frenzy, ktora im dovoli zafinancovat vyvoj niecoho odvaznejsieho Wink

EDIT : ad cash cow - najnovsie sme zacali kupovat vsetky diely Farm Frenzy aj na iPad - ved aj ten port niekto musi zaplatit ...

Ano je to presne jak říkáš. Tohle je relastický pohled na věc a takhle to opravdu funguje. Je naprostá sebevražda měnit zaběhnutý a fungující herní koncept. Pokud to uděláš, přiděláš si jako vývojář miliardu práce a nakonec to hráči akorát zavrhnou a stejně nedocení.
Ano Farm Frenzy je krásná ukázka, ty rejžujou jak kombajn a budou dokud to lidé budou kupovat. A taky proč by taky ne?
Člověk zkrátka jako developer musí hledat rovnováhu mezi čas/zisk. Další často opomíjenou výhodou tohoto přístupu je fakt, že si človek buduje značku. Díky DK1 už teď víme ,že nám DK2 vydělá alespoň dvojnásobek, díky lepším smlouvám a nabídkám od distributorů.

Jinak verze na Andorid bude, ale není prioritní, jelikož nám ji zatím žádný distributor nezaplatil. Takže bude, ale asi později než iOS a kindle verze.
franz

PříspěvekZaslal: 10. duben 2012, 22:01:31    Předmět: Odpovědět s citátem

To mi je jasné, vždy mne to ale fascinuje znovu a znovu, proč se mořit s "velkou" 3D hrou, když to jde i lehko a navíc recyklovat. Porovnám-li třeba úspěch Farm Frenzy s neúspěchen Family Farm děleno výrobní náročností lomeno sedmi Confused

No ale ke hře. Hraje se to stejně, vypadá to stejně, dokonce i bug s plonkovými kuřaty zůstal. Hudba je horší a výroba klenotů také (teď ani nevím, že vyrábím klenoty, prostě jen kliknu s nezájmem, co to udělá a seberu prachy). Nákupování oblud a interface je přehlednější.
Hned z kraje jsem měl quest zabít 10 panáků za 3 dny, během toho ale přišlo jen asi 5 panáků, tak to nešlo vyřešit už z principu.
Z mého hlediska si mohu zahrát jedničku, než platit za stejnou hru znovu se změnami na úrovni patche, je mi líto.
Ale gratuluji k BFG exkluzivitě a přeji vysoký prodej Cool
falcon

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 07:13:19    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
To mi je jasné, vždy mne to ale fascinuje znovu a znovu, proč se mořit s "velkou" 3D hrou, když to jde i lehko a navíc recyklovat. Porovnám-li třeba úspěch Farm Frenzy s neúspěchen Family Farm děleno výrobní náročností lomeno sedmi Confused

Nevím jak dopadla Family Farm, ale podle mě je třeba si uvědomit pro někoho možná jednu nemilou věc. O hru jako takovou zas až tolik nejde. Hlavní a to nejdůležitější je marketing. Bohužel. Tudíž dělat hru "na slepo" což mi u Family Farm trošku přišlo je sebevražda. Pokud totiž nemáš jasnou cílovou skupinu hráčů + jasného distributora který je schopen tu hru k těmto hráčům dostat = smrt. Spousta nadšenců ale i zkušenějších developerů dělá tuto chybu a neposlouchá 100x omílané rady zkušenějších. PRVNÍ co mušíš udělat před tím než začneš dělat za hru si musíš jasně zvolit pro jakou cílovou skupinu hra bude dělána a tomu podřídit vše. Podle toho totiž nad hrou musíš přemýšlet během celého vývoje, podle toho musíš najít distributora a podle toho taky očekávat výdělky. Ale asi každý developer si musí udělat tu svojí první hru stylem, udělám hru která baví mě a ona se pak snad nějak prodá, aby zjistil že tudy cesta nevede.

Jinak co se DK2 týče. Tak si klasická ukázka toho, že sme neměli radši nic měnit a nechat to při starém Smile Jinak změn není málo. Jewelery kterou kritizuješ se změnila takto, protože později ve hře je možné každá šperk ještě 2x vylepešit + každý den ti ze šperků "prší" denní výdělek. Přibyly 2 nové příšerky. Přibyly kouzla, které se kouzlí později za manu. Přibyla "škola" kde si můžeš vylepšovat jeskyň(změněný shop z jedničky). Přibyly nové herní mody Survival a Unlimited. Přibyla expert obtížnost. No a expert hvezdy teď dostáváš z každého úkolu. To je jak píšeš s těmi bandity, tak si měl asi zrovna obrovskou smůlu, protože většinou není problém za 3 dny pobít 10 banditů.
Flash

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 08:57:03    Předmět: Odpovědět s citátem

falcon napsal:
Nevím jak dopadla Family Farm, ale podle mě je třeba si uvědomit pro někoho možná jednu nemilou věc. O hru jako takovou zas až tolik nejde. Hlavní a to nejdůležitější je marketing. Bohužel. Tudíž dělat hru "na slepo" což mi u Family Farm trošku přišlo je sebevražda. Pokud totiž nemáš jasnou cílovou skupinu hráčů + jasného distributora který je schopen tu hru k těmto hráčům dostat = smrt. Spousta nadšenců ale i zkušenějších developerů dělá tuto chybu a neposlouchá 100x omílané rady zkušenějších. PRVNÍ co mušíš udělat před tím než začneš dělat za hru si musíš jasně zvolit pro jakou cílovou skupinu hra bude dělána a tomu podřídit vše. Podle toho totiž nad hrou musíš přemýšlet během celého vývoje, podle toho musíš najít distributora a podle toho taky očekávat výdělky. Ale asi každý developer si musí udělat tu svojí první hru stylem, udělám hru která baví mě a ona se pak snad nějak prodá, aby zjistil že tudy cesta nevede.

Pockej a tohle cele se tykalo Family Farm??? A ty jsi ten zkusenej, co by mel rozdavat rady? No lol. To me poser nohu.

Ty si fakt dobrej vtipalek. Mozna te to prekvapi, ale FF bylo z velky casti zafinancovany driv nez se zacalo realizovat (vcelku zrejmy dost rozdilny rozpocet oproti vasemu titulu netraba zminovat. i kdyz samozrejme vas rozpocet neznam, ale tak odhadem...) Je to titul co se zaplatil a vydelava. Ale tak to tu muzou ostatne napsat autori FF sami a ne ja za ne.

A ta cast o cilove skupine a to rozdavani "rozumu"....... Mozna by bylo lepsi v tomhle vlakne se venovat jen tve hre. A kdyz uz teda mam tu potreba napsat neco o jinych, tak si aspon o tech hrach a autorech, ktere chci poucovat neco nastudovat a zjistit, ze mozna ja jsem tu za novacka a oni za ty, co by mi mohli dat nejake rady......
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 10:06:46    Předmět: Odpovědět s citátem

zapytchu napsal:

Z Appstore u nás kupovat vůbec nejde i bez ohledu na omezení na Kindle Fire. Možná si to s něčím pleteš? (A falcon taky, je Apple "App Store" pro iOS a Amazon "Appstore" pro Android)

falcon napsal:
Jinak verze na Andorid bude, ale není prioritní, jelikož nám ji zatím žádný distributor nezaplatil. Takže bude, ale asi později než iOS a kindle verze.

Technicky je ale Kindle Fire verze Android, ne? Nebo používáte nějaký herní framework, pro který je to samostatná platforma?

Naposledy upravil Mem dne 11. duben 2012, 10:12:57, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
falcon

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 10:09:14    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Pockej a tohle cele se tykalo Family Farm??? A ty jsi ten zkusenej, co by mel rozdavat rady? No lol. To me poser nohu.

Psal sem jasně, že nevím jak Family Farm dopadla. Věřím že dopadla dobře protože mě samotnému se líbila. Co se týče mojeho komentáře dělání her "na slepo" tak vývojáři sami píšou ve svém threadu, že si nejsou jistí cílovou skupinou. Jinak ano rady rozdávám a rozdávám rád. Neříkám že vím vše, jen se snažím napsat o tom v čem sme dělali chybu my a co nám pomohlo se dostat alespoň někam. Takže pokud tě moje rady nezajímají tak je nečti, ale měl sem dojem, že tohle fórum by mělo být především o tomto. Jinak tu nechci žádný flame, díky.
falcon

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 10:13:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
zapytchu napsal:

Z Appstore u nás kupovat vůbec nejde i bez ohledu na omezení na Kindle Fire. Možná si to s něčím pleteš? (A falcon taky, je Apple "App Store" pro iOS a Amazon "Appstore" pro Android)

Jo sory máš recht. No já to beru tak, že když se mluví o Appstore nebo App store, to je fuk, tak je to bráno jako Apple App store pro iOS. Ano, Amazon si pojmenoval svůj store Appstore, ale ten stejně nikdo nezná, protože jak píšes, krom US si v něm nikdo nic nekoupí Smile

citace:

Technicky je ale Kindle Fire verze Android, ne? Nebo používáte nějaký herní framework, pro který je to samostatná platforma?

Technicky vzato ano bo Kindle jede na upraveném Andoridu. Vzato obecně je pro nás vše 1 platforma, protože v Unitě není problém ten samý projekt zkompilovat na Win,Mac,Web,iOs,Andoid. Jenom se musí udělat drobné změny s ohledem na hardware a UI.
Mem

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 11:38:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha Unity s tím si teď taky na Androidu (a výhledově iOS) hraju (a už jsem méně odvázaný ze Shadowgunu, dyť to je v podstatě Angry Bots nebo jiné FPS demo Wink, samozřejmě doplněné obsahem). I na jednojádrovém telefonu to hezky stíhá 3D scénu s fyzikální simulací. V čem skriptujete, v JS?
falcon

PříspěvekZaslal: 11. duben 2012, 12:17:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Aha Unity s tím si teď taky na Androidu (a výhledově iOS) hraju (a už jsem méně odvázaný ze Shadowgunu, dyť to je v podstatě Angry Bots nebo jiné FPS demo Wink, samozřejmě doplněné obsahem). I na jednojádrovém telefonu to hezky stíhá 3D scénu s fyzikální simulací. V čem skriptujete, v JS?

Skriptujeme v C#. Unitu rozhodně doporučuji všem. Doslova nám zachránila kejhák ( předtim sme bastlili v Javě). Co se Shadowgunu týče tak kluci jsou řízci, rozhodně vytáhli z Unity maximum. Doporučuju shlédnout jejich prezentace kde ukazují jak hru optimalizovali právě na iOs. Velice zajímavé pokoukání.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: