Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Bavila by vás adventura z protředí komunistického Československa? |
Ano |
|
31% |
[ 12 ] |
Možná, záleželo by na příběhu |
|
57% |
[ 22 ] |
Ne |
|
10% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 38 |
|
Autor |
Zpráva |
Adventurer
|
Zaslal: 13. duben 2012, 13:22:08 Předmět: Adventura z dob komunismu |
|
|
Zdravím, rád bych se představil. Jsem naprostý začátečník co se týče programovaní a tvorby her vůbec. Zhruba před rokem jsem v Game page viděl reportáž o Wintermute enginu,který jsem si záhy nainstaloval a všiml jsem si že na to nepotřebuji mít nějaké extra znalosti, ohledně programování a tak obecně, tak mě napadlo, že bych místo dosavadního hraní her, ve svém volném čase začal dělat point & click adventuru ( hodina- dvě denně).
Záhy mě napadlo, že by se děj adventury odehrával v dobách komunistické nadvlády v ČSR. Přemýšlel jsem na dějem a podobně a mám už zhruba představu jak by to mělo vypadat. Samozřejmě, zatím jsem na to sám a dokud nevymyslím do podrobna scénář, tak nemá cenu někoho shánět.
Zajímá mě váš názor, jestli by vás bavila vtipná adventura v dobách před cca 30 lety.
Za odpovědi, názory,rady a kritiky děkuji. |
|
Návrat nahoru |
|
|
goddard
|
Zaslal: 13. duben 2012, 13:27:56 Předmět: |
|
|
jestli tam chces mit kofolu, pedro a michala davida, tak urcite jo
ve ktere dekade, pokud vubec, se to ma odehravat? _________________ http://www.dredwerkz.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
Augi
|
Zaslal: 13. duben 2012, 16:26:43 Předmět: |
|
|
Retro pořád letí, takže myslím, že by to mohlo hodně lidí (včetně mě) zaujmout |
|
Návrat nahoru |
|
|
DMD
|
Zaslal: 13. duben 2012, 16:57:39 Předmět: |
|
|
dost by zalezalo o co by tam presne islo, ak nejake dieta postupne rastie od "céčiek" po neviem co alebo ci by to bolo skor nejake "politicky" motivovane. |
|
Návrat nahoru |
|
|
franz
|
Zaslal: 13. duben 2012, 17:07:25 Předmět: |
|
|
takovou hru rozhodně udělat |
|
Návrat nahoru |
|
|
Hunter
|
Zaslal: 13. duben 2012, 18:21:20 Předmět: |
|
|
A musí být nutně "vtipná"?
Přijde mi, že "humorných" vhledů do minulosti máme za poslední dobu dost (všechny ty Pupenda, Pelíšky, Vyprávěj, ...), ale že by se někdo podíval na skutečnost, to se nikomu moc nechce.
I když chápu, že na "komedii" ti projde mnohem víc chyb, které přirozeně vzniknou, protože jsi to nezažil, než kdyby ses snažil o vážné podání.
Ale já bych se toho nebál. _________________ Sharing is caring. |
|
Návrat nahoru |
|
|
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 13. duben 2012, 19:13:08 Předmět: |
|
|
Humornych adventur tu uz bolo urcite viac nez dost.
Co tak sa zamerat na tu temnejsiu stranku komunizmu ? Uranove doly, vaznenie disidentov, popravy, vekslaci, vycinanie rusov, tajni...
Masovych vrahov sme tiez mali nemalo, aj ked sa to vtedy tutlalo co to dalo (vypadlo mi teraz meno toho sofera tatrovky, co si sem tam do obeda odbehol zavrazdit nejaku zenu v domacnosti a potom pokracoval v sichte ako by sa nechumelilo) - to je tiez vdacny namet na adventuru.
Dalej ani nepokracujem, lebo dalsich prikladov negat. momentov by sa dali najst desiatky.
Pokial tam chces mat humor, tak v danej oblasti bude celkom prihodny cierny humor, len sa priprav na tvrde reakcie |
|
Návrat nahoru |
|
|
Crypton
|
Zaslal: 13. duben 2012, 20:20:36 Předmět: |
|
|
Mě by se určitě líbila adventůra na styl I Have No Mouth, and I Must Scream, ale tohle je taky velice zajímavé téma, určitě to stojí za zkoušku. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Adventurer
|
Zaslal: 13. duben 2012, 21:21:23 Předmět: |
|
|
Díky za tak rychlou odezvu, musím vám toto fórum pochválit, aspoň teď vím že bych s tímto tématem nevyhořel.
Tak určitě. Stinnou stránku bych tam zakomponoval. Ale zas tak bych to raději nepřeháněl, protože nechci svou tvorbou vyvolávat depky a jsem spíš humorista . Ještě taková otázečka: Dá se tvořit hra na dálku? Myslím to tak, že jednotliví tvůrci jsou doma u počítače a komunikují např. přes skype. |
|
Návrat nahoru |
|
|
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 13. duben 2012, 21:53:21 Předmět: |
|
|
Tvorit sa tak urcite da, len sa na to velmi nespoliehaj a snaz sa hlavne dostat z ludi co najviac outputu na zaciatku, ked su projektom nadseni a motivovani.
To casom vyprcha, takze aj ten ooutput bude tomu odpovedat, pokial ho nepodporis cashom
Predpokladam, ze ti ide hlavne o grafiku - obrazovky, tak ? Ber, ze ked to budu robit 2-3 rozni grafici, tak to nebude spolu velmi sediet, lebo kazdy bude mat iny styl. S tym maju celkom problem aj profi grafici za tazke prachy... |
|
Návrat nahoru |
|
|
goddard
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Vionsoft.Ondrash
Založen: 23. 08. 2007 Příspěvky: 261 Bydliště: Beskydy a Archamonský svět
|
Zaslal: 15. duben 2012, 12:57:54 Předmět: |
|
|
Takovouhle hru rozhodně ano !
Hra na "dálku" se tvořit dá, pokud si to budeš striktně řídit a ostatní členové budou dodávat potřebné "suroviny". _________________ vionsoft.ondrash http://www.archamon.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 15. duben 2012, 17:12:15 Předmět: |
|
|
Tak mě napadlo, že by se to hodilo i do soutěže "Otevřete oči hrou", přičemž cílová skupina by byli mladí komunisté. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 15. duben 2012, 20:12:53 Předmět: |
|
|
OT: A kdy někdo otevře oči těm, co 20 let volí ODS a ČSSD? Tahle cílovka je navíc několikanásobně větší. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
metamorphium
|
Zaslal: 29. červenec 2012, 21:51:35 Předmět: |
|
|
Jen podotýkám, že na temné adventuře z tohoto období už nějakej ten pátek děláme. Jinak WME teď kdosi upravuje pro ScummVM v rámci GSOC. _________________ You're almost up!
http://www.cbe-software.com
http://www.juliathegame.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
|