.[ ČeskéHry.cz ].
Platitude route ("interaktivní povídka") - feedbac
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hamt

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 16:06:36    Předmět: Platitude route ("interaktivní povídka") - feedbac Odpovědět s citátem

Zdravím!
V posledním zhruba roce a půl jsem pracoval na jednoduché plošinovce v rámci praktické části mojí diplomové práce v oboru grafického designu. Jde o takový pokus, jak s minimem herních mechanismů vyprávět příběh - v podstatě jen pomocí designu herního prostředí a hráčových interakcí s ním.

Hra je v podstatě taková metafora stárnutí, dospívání a je hlavně a dětských přáních a dětském vidění světa.

Jelikož hru nezkoušelo o moc víc lidí, než moji známí a kamarádi, chybí mi na hru nějaká zpětná vazba. Ať už co se týče příběhu, nebo grafiky, ale hlavně i toho jestli ta hra funguje, jestli v ní není moc bugů atd.. (Co jsem našel to jsem opravil, ale např. nemám šanci ozkoušet jestli funguje linuxová verze..). Vlastně úplně jakejkoli komentář (včetně "stojí to za prd" Smile mi v tuhle chvíli dá hrozně moc a napoví co třeba přístě udělat líp.

Zde jsou nějaké screenshoty. Další screenshoty (v budoucnu snad i nějaký video) a samozřejmě hra zadarmo ke stažení (Windows, Mac a Linux) je na stránkách co jsem pro tu hru udělal: www.platitude-route.com

Předem děkuju za zkouknutí!

-Pavel

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 16:17:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to zajímavě, jdu to zkusit. Smile
Na webu mě tady iritují dvě věci, černé okraje vlevo a vpravo a potom jednotka milibit (mb), když to máš udávané ve skutečnosti v mebibajtech (MiB)
http://i.imgur.com/VtIy95q.jpg

První postřehy:
1. obrazovka - hint pro move se zobrazí až na pravém okraji židle, kdy už jsem musel přijít na to, že se používají šipky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Hamt

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 16:37:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Vypadá to zajímavě, jdu to zkusit. Smile
Na webu mě tady iritují dvě věci, černé okraje vlevo a vpravo

No vidis! nemam tak velkej monitor, takze jsem si nevsiml ze se to dal nescaluje...
Mem

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 16:38:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Došel jsem zatím do třetího dne, líbí se mi to... akorát s tím prvním bodem, když nepůjdeme do politiky, bude pořád špatná. Wink
Hamt

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 18:39:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Došel jsem zatím do třetího dne, líbí se mi to... akorát s tím prvním bodem, když nepůjdeme do politiky, bude pořád špatná. Wink

Nechci bejt uplne moc offtopic, ale z toho co ja vim, tak bychom tam mohli jit klidne vsichni a zustala by spatna uplne stejne.. protoze ty lidi co tam sou si mezi sebe nekoho moc poctivyho nepusti... Smile
Mem

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 18:48:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky nechci být OT, ale u Svobodných máme veřejné primárky Wink, kdy na kandidátní listiny do veřejných funkcí se dostanou ti, které zvolí členové a dokonce i příznivci v daném kraji nebo i celé ČR.

Jinak jsem hanebně zakysl hned o kus dál u "ramínka", kam nedoskočím. Smile Dejte vědět ostatní co to hrajete jestli jste to prošli (což předpokládám), nebo je to nějaký bug...

Spytihněv

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 20:13:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc pěkné, psychedelické, jako Dear Esther ve 2D.

Líbily by se mi tam jemně rozmazané okraje obrazovky (blurred vignette) a výběr kapitol při znovuhraní.

V čem je to dělané?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mem

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 20:41:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Spytihněv: A co to ramínko?! Já to mám pořád pauzlé na pozadí. Smile
Hamt

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 21:03:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Jinak jsem hanebně zakysl hned o kus dál u "ramínka", kam nedoskočím. Smile Dejte vědět ostatní co to hrajete jestli jste to prošli (což předpokládám), nebo je to nějaký bug...

Tohle je zajimavej bug.. a nevim cim by to mohlo bejt, kdyz to u me funguje.. ale uz jsem na to jednou narazil, jen jsem myslel ze jsem to vyresil... prijde mi ze asi mozna na windows (si na oknech ze jo?) z nejakyho duvodu postava skace nejak trochu niz nez na macovi... zkusim to opravit a updatnu tu verzi.. snad do rana Smile
Mem

PříspěvekZaslal: 20. únor 2015, 21:16:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná to souvisí s tím co jsem psal v prvním příspěvku... že se mi zobrazuje nápověda pro pohyb až vpravo na židli, jako by to bylo posunuté.
Jo a jsem na Windows 8. A zkoušel jsem okno jak v nativní velikosti, jak maximalizované, ale není tam rozdíl, škáluje se to správně.
Hamt

PříspěvekZaslal: 21. únor 2015, 00:50:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem na web hodil novou verzi. sam sem zvedavej jestli bude fungovat nebo ne... Abys nemusel znovu hrat od zacatku, normalne zapnes hru a v tom pokoji esc zapauzujes a zmackes "6" - to by te melo dostat rovnou na zacatek tretiho dne.
Snad to ted bude fungovat Smile
Spytihněv

PříspěvekZaslal: 21. únor 2015, 01:58:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Už to funguje, klidně zvyš číslo verse.

Občas se sice panáček někde zadrhne, ale není to nic fatálního, když je člověk pohlcen příběhem...

Možná příště trochu příjemnější skákání by bylo fajn - výšku skoku regulovat držením klávesy a přidat skok s rozběhem.

Rozeslal jsem to dalším lidem Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sonic

PříspěvekZaslal: 21. únor 2015, 10:01:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Docela fajne hra. Dostal jsem se do třetího dne. Až na to, že panáček ne úplně vždycky lezl po laně jak by měl (občas byl posunutý doprava od něj), tak jsem na nic nenarazil. Linux 64 bit.
Hamt

PříspěvekZaslal: 21. únor 2015, 10:31:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Je tak to sem moc rad. Da se na ty linuxovy verzi sjet po tom "raminku"? nebo tam to funguje normalne? (protoze jsem nahral tu upravu jen ve verzi pro win)
Mem

PříspěvekZaslal: 21. únor 2015, 10:33:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
...a potom jednotka milibit (mb), když to máš udávané ve skutečnosti v mebibajtech (MiB)

Že jsem takový kverulant, teď po opravě máš na webu uvedené megabity (Mb), správné jsou fakt mebibajty (MiB) anebo aby to lidi tolik nešokovalo, megabajty (MB, které ale nemají jednoznačný přepočet). Wink

Jinak díky za opravu, teď už jsem doskočil a pokračuju dál. Smile (A v prvním levelu se stále zobrazuje nápověda pro pohyb až když udělám krok doprava)

Tak dohráno, příběhově fajn, jako hra by si to zasloužilo ještě pár složitějších puzzlů/akčních mezičástí plus flexibilnější ovládání jako psal Spytihněv.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: