Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Těšíte se na Game Industry 2? |
Ano, jednička byla super, dvojku hned kupuju! |
|
34% |
[ 8 ] |
Docela ano, ale počkám si na ohlasy, recenze, doporučení. |
|
17% |
[ 4 ] |
Jsem na to zvědav, ale s koupí si to ještě rozmyslím. |
|
17% |
[ 4 ] |
Spíše/určitě ne, jedničku jsem četl a moc mne nezaujala. |
|
13% |
[ 3 ] |
Spíše/určitě ne, nečetl jsem ani jedničku. |
|
17% |
[ 4 ] |
|
Celkem hlasů : 23 |
|
Autor |
Zpráva |
Sysel
|
Zaslal: 6. září 2012, 17:35:22 Předmět: Kniha Game Industry 2 vychází již příští čtvrtek (13. září)! |
|
|
Česká kniha o vývoji počítačových her a rozličných oblastech z herního průmyslu se dočkala svého pokračování!
Tím je titul Game Industry 2, který vás na 240 stranách perem 17ti českých autorů provede tajemnými zákoutími game designu, marketingu, distribuce, programování, herními texty a celou řadou dalších témat.
Game Industry 2 stručně v datech a číslech:
- 240 stran textu B5 doplněného schématy, tabulkami, obrázky a náměty k dalšímu studiu
- 14 stran barevné přílohy článku Historie českých a slovenských videoher od Martina Bacha
- Kniha vychází 13. září 2012 v nákladu 830 kusů s doporučenou prodejní cenou 299 Kč (vč. DPH).
- K dispozici u vybraných knihkupců, zejména sítě Kanzelsberger, Neoluxor a Planeta knih (dále viz www.game-industry.cz).
Z obálky knihy:
"Hry zažívají v posledních letech neuvěřitelný rozmach. To, co bylo dříve zábavou jedinců zavřených v potemnělých kobkách domovů a kolejí, případně skupinek v raných arkádových a pozdějších PC hernách, je dnes mainstreamovou zábavou s mnoha segmenty.
Kniha Game Industry 2 vás ve volné návaznosti na první díl provede rozličnými zákoutími herního vývoje, psychologie hraní a historie tohoto fascinujícího odvětví. Perem sedmnácti autorů vznikl v České republice dosud ojedinělý projekt (sborník), který populárně-naučnou formou přístupnou laikům i profesionálům přináší 240 stran napěchovaných informacemi, schématy, obrázky a odkazy k dalšímu studiu.
Texty jsou určené jak začínajícím a profesionálním herním vývojářům, tak všem, kteří se o hry zajímají a touží něco nového se dozvědět."
Z obsahu:
1) Jan Jirkovský: Vývoj her a práce v herním průmyslu
2) Martin Zavřel: Opomíjené aspekty vývoje her
3) Petr Minařík: Krása programování her
4) Petr Smílek: Herní 3D engine a moderní grafické technologie
5) Štěpán Kment: Animace a motion capture
6) Martin Procházka: HTML5 a multiplatformní technologie
7) Ondřej Sýkora: Pathfinding aneb hledání cest
8) Michal Roch: Způsoby a úskalí testování her
9) Daniel Vávra: Práce herního designéra
10) Jarek Kolář: Videohry a vyprávění
11) Jarek Kolář: Jak psát interaktivní dialog?
12) Ondřej Hrabec: Flow a typologie hráčů
13) Jiří Zlatohlávek: Gamification
14) Jaroslav Faltus: 15 pravd o herním marketingu
15) Jan Jirkovský: Digitální distribuce
16) Zuzana Kostićová: Náboženství a počítačové hry
17) Jakub Těšínský: Historie hraní deskových her
18) Michal Rybka: Historie grafického hardware
19) Martin Bach: Historie českých a slovenských her a týmů
Za autorský tým jsme napjatí, jaké budou ohlasy! Těšíte se? Chystáte se knížku koupit? Počkáte na recenze/blogy/doporučení?
Podařilo se nám, autorům, splnit si předsevzetí a udělat po vydařené ?jedničce? pokračování, které svého předchůdce překoná rozsahem i kvalitou? _________________ Jan Jirkovský
https://cz.linkedin.com/in/janjirkovsky |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 6. září 2012, 18:51:19 Předmět: |
|
|
Zajímavá témata, známí a zajímaví autoři. Rozhodně do toho půjdu. Jak vlastně dopadla jednička z hlediska prodejů? Zaplatilo to aspoň náklady a stres? _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sysel
|
Zaslal: 7. září 2012, 11:51:07 Předmět: |
|
|
frca: Jednička z hlediska prodejů - jo, náklady se zaplatily a něco málo to i vydělalo, byť tedy všechny zisky z jedničky teď v nákladech schramstla dvojka (a to i s nášupem ). _________________ Jan Jirkovský
https://cz.linkedin.com/in/janjirkovsky |
|
Návrat nahoru |
|
|
Raiper34
|
Zaslal: 8. září 2012, 16:17:56 Předmět: re |
|
|
Skvelé..... akurát nemam jednotku, pretože komunkiácia s jediným internetovým predajcom, ktorý by to doviezol aj na svk akosi zlyhala -,-, Objednal som si aj mi prišlo potvrdenie ale keď nič po pol roku nechodilo tak som napísal nieko%lkokrát predajcovi čo sa stalo. Ako inak žiadne odpovede...... Takže 2 kupovať bohužiaľ nebudem ak to bude v tých istých shopoch! _________________ Web mladého herného vývojára:
http://www.raiper34.net |
|
Návrat nahoru |
|
|
eX1
|
Zaslal: 8. září 2012, 18:59:09 Předmět: |
|
|
Jednička byla parádní, asi si ji ted ještě přečtu. Dvojka bude možná ještě lepší když vidím ty jména autorů. Předem díky. _________________ Žiju pro grafiku a animace... |
|
Návrat nahoru |
|
|
goddard
|
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 28. září 2012, 08:21:59 Předmět: |
|
|
Už to čtu. Článek od Martina Zavřela byl super. Pokud jde o článek od Petra Minaříka, moc mi nesedl jeho způsob vyjadřování, ale daly se z něj odnést zajímavé poznatky. Přehledové články o 3D grafice a kosterních animacích určitě mají svoje místo, hlavně když chce člověk s problematikou začít. Článek od Michala Rybky o grafickém hardware jsem přečetl opravdu s chutí. Víc jsem toho přečíst zatím nestihl, ale usuzuji, že knížka je po obsahové stránce v pohodě. Taky překlepů a gramatických chyb je tam minimum.
Vytkl bych jiné věci. Nejvíc mi vadí použitý bezpatkový úzký font. Čte se opravdu špatně. Dále takové ty gradienty na vrchní a dolní části každé stránky možná někomu připadaly cool, ale mně teda přijdou "seriously uncool" a navíc snižují čitelnost ve špatných světelných podmínkách.
To je zatím vše. V globále jsem spokojen. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Crypton
|
Zaslal: 28. září 2012, 10:55:57 Předmět: |
|
|
Ok, frca a spol. mě přesvědčili, taky jsem objednal. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
yuri86
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Reniezs
|
Zaslal: 5. říjen 2012, 18:15:41 Předmět: |
|
|
Dostal jsem jí od kolegině v týmu a musím říct že půl knihy jsem přečetl za den. Opravdu super kniha. Doporučuji. _________________ https://szeiner.com - Nezávislé vývojářské studio SZEINER s.r.o. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aroidzap
|
Zaslal: 12. leden 2013, 14:45:03 Předmět: |
|
|
Na vánoce jsem dostal oba díly První díl mám za sebou a s radostí se vrhám na další. Je to opravdu moc povedené Doufám že se dočkáme dalšího dílu Jen mě mrzí, že jsem se k těm knihám a k herní scéně obecně nedostal dřív. |
|
Návrat nahoru |
|
|
xube
|
Zaslal: 13. květen 2013, 07:52:47 Předmět: Slovensko |
|
|
Vie mi niekto povedať ako sa dostanem k týmto knihám na Slovensku? Prípadne bol by niekto ochotný poslať mi ju?
Ďakujem |
|
Návrat nahoru |
|
|
Aroidzap
|
Zaslal: 22. květen 2013, 19:22:43 Předmět: |
|
|
Byly by knížky Game Industry dostupné ke stažení v pdf? Rád bych si je dal na čtečku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
rluks
|
Zaslal: 4. říjen 2013, 14:20:51 Předmět: E-book |
|
|
Bude e-book pro kindle nebo pdf verze? díky |
|
Návrat nahoru |