.[ ČeskéHry.cz ].
ABR rally-moje první hra

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dany

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 08:57:53    Předmět: ABR rally-moje první hra Odpovědět s citátem

ABR rally je moje první kompletní FREE hra vytvořená na enginu Unity3d. Tento projekt jsem bral hlavně jako sbírání zkušeností s Unity a test mích grafických schopností (grafika je kompletně moje). Soundtrack hry vytvořil David Vrbský kterému tak strašně děkuju.
Prostředí hry má simulovat ČR a celková mapa má něco kolem 20 km2 (jsou zde celkem 2 tratě ). Ve hře jsem vytvořil celkem 11 aut a dále je zde možnosti si vytvořit vlastní design (stačí u PC verze otevřít *.JPG textury auta a upravit si ji). Hra obsahuje 3 herní módy single player,splitscreen,online hru.

PC verze:http://www.ulozto.cz/xsQ5tyt/abr-rally2012-rar
WEB player:http://dl.dropbox.com/u/44979255/rally/ABR2012.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Aroidzap

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 09:06:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratuluju, vypada to pekne Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hunter

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 09:31:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Hrál jsem to asi 15 minut a moje postřehy jsou:

Co se mi líbí:
- že to vypadá vcelku dobře
- pěkné modely aut
- opravdu to vypadá jako česká krajina
- rozsáhlé etapy s různým prostředím, úzké cesty (ne jak je dnes zvykem v rally hrách silnice široká a rovná jako dálnice)
- auta se poškozují, svítí brzdové světla i zpátečky
- hudba

Co se mi nelíbí:
- hlavně, a to je nejdůležitější, fyzika auta. Nemá prakticky žádnou "hmotnost", ale zároveň moc nereaguje na řízení. Přestavuju si, že tak nějak se ovládá papírová lodička
- povrch cesty nijak nemění výše popsané chování
- některé drobnosti jsou srazit, jiné vcelku nečekaně ne
- u některých aut celý obraz "poskakuje". Fabia to nedělá, Citroen trochu, Focus a Lancer hodně
- zvuk aut. Není?
- stromy se při přiblížení zvětšují (jakoby v tom bližším LODu byly větší)
- stíny se chovají nějak divně, vůbec je nemám tak hezké, jako na těch screenech. Ale možná je to problém WebPlayeru.

Detaily, které by šly opravit rychle
- menu výběru auta by mělo rotovat - od posledního zase přeskočit na první. Je divné, že barevné mutace jsou mezi výběrem typu. Dal bych to jako dva zvláštní výběry (typ auta a jeho barva).
- slušel by tomu lepší SkyBox (sphere, cylinder nebo co to máš
- Fabia má moc roztažený kola. Kola musí být v podbězích.

Ale je to fajn. Rozhodně jsi na výborné cestě!
Mem

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 10:43:53    Předmět: Odpovědět s citátem

- Ten webplayer to tahá hroooozně dlouho Smile, nešlo by tam zapnout streaming?
- Je pro PC verzi a web schválně jiné nastavení quality v projektu? Taky to u mě nevypadá jako na screenshotech (bez AA, zubaté blikající stíny, ...)
- Jaký máš v projektu nastavený maximální step pro fyziku a delta čas? Webová verze mi na chvíli škubla a auto poskočilo tak o 20 metrů mimo... v našich hrách nastavujeme většinou maximální step 100 ms (10 fps), pokud to hráči chvíli nestíhá, tak se to aspoň korektně zpomaleně odsimuluje bez takovýchto nežádoucích efektů.
- Počítání času kola furt poskakuje (asi ve chvíli, kdy se tisíciny sekundy změní na setiny a délka se zkrátí o nulu?) Buď tam tu nulu mít vždycky, nebo mít alignment na tom skinu pro vykreslení nastaven na left místo center (pokud to kreslíš přes GUI.Label)

Grafika je jinak opravdu povedená, docela sladěná, modely aut jsou parádní. Líbí se mi i plynulost ovládání a kamera (u Fabie). U toho fyzikálního modelu auta by to ale chtělo přidat věci přesně jak píše hunter, protože teď je to jen takové malebné proplouvání hezkou krajinou.

Celkově fakt dobrá práce, teď už jen dotáhnout ty "detaily". Máš s tím potom nějaké obchodní záměry, PC verzi, webovou (nezkoušel jsi i NaCL?), případně i mobilní (na tabletu by to mohlo vypadat dost dobře)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Reniezs

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 12:09:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Respekt.. opravdu moc pěkne Smile
Ladis

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 12:50:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to taky zkusil. Předně, chválím za dokončení - to se počítá Smile. Chyby, co jsem našel:
  • barva mlhy by měla souhlasit s barvou oblohy, aby to navazovalo
  • v pohledech zevnitř a z nárazníku stíny všeho problikávaj (jakože budova bliká mezi "zastínená správná část" a "celá budova je ve stínu"; v pohledech zezadu a z kapoty je to ok; chyba je na obou testovaných grafikách)
  • budík Fabie (jiná auta nemůžu vybrat?) je zašedlý a špatně čitelný, přitom bych čekal, že v reálu to bude dobře podsvícený
  • fyzika auta - to už lépe popsali jiní
Testováno na notebooku Lenovo Edge 420, grafika přepínatelná: Intel HD 3000 a Radeon HD6630M 1 GB 128bit.
dany

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 13:21:12    Předmět: Odpovědět s citátem

THX všem za podněty,určitě s nimi budu počítat v případné další verzi. Abych na některé reagoval: hra ma v základu pro Web player skutečně nastavenou nižší kvalitu pro lepši plynulost (nemám totiž moc zkušenstí s touto technologii takže jsem pro web player dal radši nižší nastavení detailů) ale ve stažitelné verzi by mělo být vše OK-detailnější.

Co se týká programových chyb/nastavení stepu apod...bohužel ja jsem primarně grafik (tu už dělam asi 6 let) a programování dělám teprve pul roku (stejně jako v Unity) a proto jsem rád že jsem vubec hru dovedl do takovéhle konečné podoby.
Kdybych našel nějakého profíka na programování/Unity ktery by mi pomohl hru doladit/dooptimalizovat tak by určitě vypadala se chovala líp (pokud by měl někdo zajem na spoluprace ať se určitě ozve Wink ).

Hru jsem nikdy neplánoval jako komerční -jednalo se pouze o vyzkoušení zda dokažu vytvořit kompletní hru hlavně nasbírání zkušeností do budoucna pro další hry.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
franz

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 15:43:53    Předmět: Odpovědět s citátem

- hiscores jsou zmaštěné jména s čísly
- menu se ovládá myší, ale z hiscores se nedá odejít myší
- stíny a celkově nasvícení jsou hodně špatné, klepání obrazu a častý z-fighting i na "fantastic" volbu, ale nevím, nakolik je to vina tvá nebo unity
- proč mi to při startu nabízí dnes již nepoužívané 1024x768
- mlha a kolize jen s něčím bylo zmíněno, zarážet se o dopravní značky jako v multiraceru
- menu options lze smíchat s hlavním menu, když se stiskne esc
- a když už to má v názvu 2012, mohly by tam být nějaké vizuální finesy odpovídající zmíněnému letopočtu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mem

PříspěvekZaslal: 9. září 2012, 15:52:06    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
- proč mi to při startu nabízí dnes již nepoužívané 1024x768

Máš pravdu, jdu svůj starý (a jinak funkční) notebook rozmlátit, protože dneska má přece nepoužívané rozlišení Razz. Každopádně tahle volba se v Unity nastavuje v player settings, to je to nejmenší. Ostatní postřehy souhlas, GUI by šlo zjednodušit a zpřehlednit atd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: