.[ ČeskéHry.cz ].
Prismatic - simple abstract PvP duel (+ online)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 4. prosinec 2012, 14:03:14    Předmět: Prismatic - simple abstract PvP duel (+ online) Odpovědět s citátem

Čus vespolek,

Makám na další hře, mám hotovou ranou hratelnou verzi a potřeboval bych vědět, jestli se vám zdá zábava to hrát a mám tomu dát zelenou a rozpracovat to naplno.

V zápasu soupeří dva hráči a vyhrává ten z nich, komu se podaří získat buď všechny čtyři symboly od některé barvy, nebo všechny čtyři symboly od některého tvaru. Každé kolo se náhodně vybere několik symbolů, na které můžete vsázet tokeny (nevidíte nicméně, kam vsází váš protihráč), a potom symbol vždycky získá ten hráč, který na ten daný symbol vsadil víc. Kromě toho se snažíte získávat další tokeny sestavením tří symbolů od barvy nebo tvaru, a taky se pochopitelně můžete přetahovat o power-upy, aby to mělo trochu větší ránu.

DOWNLOAD: DropBox
(Windows only)

Pokud všechno poběží v pořádku, tak by vás server měl spárovat se spoluhráčem a měli byste být schopní si zahrát online proti některému dalšímu hráči. Můžete si zahrát i proti AI, ale momentálně se teda chová musím říct hodně tupě Very Happy Můžete si na ní nicméně alespoň vyzkoušet pravidla.

V téhle chvíli mám hlavně dvě základní otázky:
1) Baví vás to hrát? Myslíte, že byste hráli hotovou hru, kdyby byla celkově hezčí po prezentační stránce?
2) Běží vám síťová část hry? Podaří se vám vytvořit si účet, přihlásit se a zahrát proti někomu?

V tuhle chvíli dávám hru na různá místa, zkouším s kámošema a podobně a pokud se základní mechanika celkově ukáže dobrá, další kroky budou:
=> Možnosti pro osobní nastavení účtu - avatar, handle etc.
=> Ladder, osobní skóre podle vítězství/proher
=> Přepracovaná vizuální stránka
=> Hudba, zvuky
=> Achievementy
=> AI která by nehrála úplně mimo Very Happy
=> Spoustu dalších věcí pochopitelně

Pokud se vám podaří vytvořit si účet a přihlásit se, určitě zkuste online match, celkem pár lidí by to touhle dobou mohlo zkoušet, takže s trochou štěstí vám to s někým vytvoří zápas. Kromě toho budu hodně online taky osobně, pro případ že by nebyl nikdo další .)

Pokud se vám nepodaří vytvořit účet, budu rád pokud mi pošlete soubor outputX.txt, který by hra měla vytvořit - můžete třeba na mz-1@mz1-net.com, bez všech pomlček.

Budu rád za všechny připomínky, nápady, kritiku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
michalferko

PříspěvekZaslal: 5. prosinec 2012, 15:09:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Super, zabavne, AI trochu zaostava, ale nie je uplne katastrofalna.

Urcite by to chcelo trochu vylepsit user interface, hlavne by som napr. to, ze niekto ma tie breaker dal ako jeho ikonku ku hracovmu 4x4 polu. Vyzeralo by to lepsie. Taktiez by som krizik nahradil niecim inym, proste sa mi nepaci.

Pridelovanie symbolov by chcelo animaciu, ze sa ten symbol zoberie a postupne zmensi a umiestni spravnemu hracovi na spravne policko. To by sa dalo spravit aj s tym tie breakerom prip. bonusovymi tokenmi. Idealne si to predstavujem tak, ze vsetko budu ikonky a tie texty das proste prec. Akurat pri nadideni mysou nad ikonky by sa ukazal popis (tak ako ked rozdelujes tokeny). Grafiku ikoniek by som nemenil, je ok. Akurat mozno aj pridat ikonky namiesto buttonov ako submit, login, atd.

Inak napad na hru velmi dobry, len by som to nevyvijal iba na windows. Priam sa ziada dat to na tablet a mobil, kde urcite nazbieras omnoho viac hracov.

Pri druhom spusteni sa mi ucet vytvori kludne aj vela krat, ale proste ma to neprihlasi na ziaden z tych uctov. Cize som si to zahral raz asi hodinku a uz sa nemozem dostat ani ku hre proti AI, kedze ma to proste neprihlasi.

Zamakaj na tom, uz teraz je to dost dobre. Ako tak pozeram na tvoj zoznam veci, co by si robil, tak ladder/stats a achievementy by mali byt na prvom mieste. Nastavovanie avatara a podobne su take pukoviny co si nechaj na zaver ako ceresnicku na torte. Ja osobne by som na hudbu kaslal, mozno tak minimalisticke zvuky ku roznym akciam.
Mem

PříspěvekZaslal: 5. prosinec 2012, 18:30:37    Předmět: Odpovědět s citátem

michalferko: Jo na mobilní platformě by to bylo super, a nemá už náhodou Love2D podporu aspoň pro Android?

Jinak zahrál jsem si to a bavilo mě to, má to potenciál. Kdybys to chtěl pomoct nahodit pro Android+iOS+Mac, dej vědět Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Reniezs

PříspěvekZaslal: 6. prosinec 2012, 17:53:24    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem vyzkoušel a vypadá to zajímavě Smile
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 6. prosinec 2012, 19:18:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem. Celkově na to mám rozhodně dobrou odezvu, takže na tom začnu makat pořádně. Co se týče rozhraní, chtěl bych tady na univerzitě sehnat někoho z Digital Media, kdo to celkově udělá hezky, tohle byl takový prototyp, kde jsem tím netrávil moc času.

Mem> Díky za nabídku, myslím že se ohledně toho rád ozvu! Na mobily se to pochopitelně hodí výborně, vím o tom - napíšu až to bude připadat v úvahu.

MF> Omlouvám se, že už to pak neběželo - někdo měl problém s kódováním zpráv ze serveru, takže když jsem to opravil, změnilo se co začal server posílat, a v tu chvíli pokud jsi měl původního klienta, tak ten tomu přestal rozumět. Pokud si hru stáhneš znova, mělo by to běžet v pořádku.
michalferko

PříspěvekZaslal: 21. prosinec 2012, 00:49:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Len maly bug report. Prave som hral, ako prvy zobral oponent tie breaker, ako druhy hned 2 : 2 remiza, vzalo mu tie breaker a nedostal ten symbol co vyhral.
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 21. prosinec 2012, 15:05:03    Předmět: Odpovědět s citátem

OK, díky, podívám se na to.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: