.[ ČeskéHry.cz ].
Světla ve scéně

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
perry

PříspěvekZaslal: 9. prosinec 2012, 19:37:01    Předmět: Světla ve scéně Odpovědět s citátem

Po dlouhé době jsem se dostal zase k nějakému renderingu Smile Dotaz, co dále následuje, berte čistě teoreticky... pokud je to totální kravina, tak sorry Cool

Takže dotaz.
Napadlo mě, vyrenderovat si všechna světla do jedné textury (RGB16F.. nebo něco jiného). S tím, že každý "pixel" bude odpovídat vektoru světla. V případě "Directional" bude celá tetxura pokrytá celá. V dalším kroku tam vrenderuju bodová světla. Veznu hodnotu, co je tam od směrového a udělám průměr s tím, co tam je... takhle i pro příad, že se bodová světla budou překrývat.
Význam, aneb proč to dělat: Na více místech potřebuju pracovat se světly. Klasický deferred rendering je ok... jenomže pak mám různé pos-procesy (voda, déšť atd) a tam je potřebuju ovlivnit světly. A pořád počítat a posílat světla mi nějak nebaví Very Happy Tak jsem právě myslel, že bych prostě vždycky kouknul na vektor do textury a podle toho počítal dál.

Je to toální blbost, že jo Embarassed
nou

PříspěvekZaslal: 10. prosinec 2012, 08:29:30    Předmět: Odpovědět s citátem

mas na mysly pouzit defered rendering a pridat si dalsiu texturu kde bude osvetlenie? no myslim ze by to mohlo fungovat. treba to vyskusat.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: