Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rezna
|
|
Návrat nahoru |
|
|
nou
|
Zaslal: 9. červenec 2013, 07:22:41 Předmět: |
|
|
jej tak konecne si mozete prelozit ten moj example s signalmi a slotmi. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 9. červenec 2013, 14:22:10 Předmět: |
|
|
Asi blbý dotaz (jako že hodně)... ale k čemu to je vlastně prakticky užitečné ? Nějaký simple, dummy příklad... _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
mar
|
Zaslal: 9. červenec 2013, 14:35:36 Předmět: |
|
|
Prostě propojíš řekněme dva objekty (nebo víc), aniž by o sobě musely navzájem vědět. Hodně se to používá v GUI programování (pojmy signál-slot pochází myslím z Qt - opravte mě někdo, jestli se mýlím).
Řekněme, že takhle můžeš třeba jednoduše sladit dvě komponenty.
Můj oblíbený příklad je třeba slider a spin button, které mají být synchronizované, s pomocí signálů je stačí jenom na sebe navzájem napojit (2 řádky) a nemusím se o to dál starat. Možných využití je mnohem mnohem víc.
Samozřejmě to jde i jinak, ale to už bude trochu pracnější a zdaleka tak elegantní. Jasně - obejdeš se bez toho, ale může ti to hodně usnadnit práci.
Totéž můžu říct o C++ : obejdu se bez toho, ale prostě jsou věci,
které sice v C udělám, ale trošku se přitom nadřu.
Mimochodem na signály/sloty nepotřebuješ C++11, ale v C++11 je řešení mnohem jednodušší a elegantnější.
EDIT: pokud ses ptal na variadic templates, tak moji odpověď ignoruj |
|
Návrat nahoru |
|
|
nou
|
Zaslal: 9. červenec 2013, 15:17:32 Předmět: |
|
|
variadic templates dovoluju tvorit templaty s premennym poctom argumentov.
alternativou signalov a slotov v C su callbacky. tam ale clovek nema typovu bezpecnost. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 9. červenec 2013, 16:50:53 Předmět: |
|
|
mar: jj... ptal jsem se na variadic templates Ale alespoň jsem se dozvěděl něco o signálech Thx _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
|