.[ ČeskéHry.cz ].
Pokus o založení týmu či herního studia

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Koupím / Hledám
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ThaKubes

PříspěvekZaslal: 2. říjen 2013, 18:49:37    Předmět: Pokus o založení týmu či herního studia Odpovědět s citátem

Ahoj!

Už nějakou dobu hledám všude, kde se dá, lidi, kteří chtějí vytvářet hry. Když jsem našel někoho, kdo hledal 2D grafika, neváhal jsem. Jenže jsem nikde neuspěl, buď to bylo pozdě nebo kvůli mému věku (je mi 14). Strašně rád bych ale něco vytvořil a pokud možno někde zveřejnil. Dost tlachání, k věci.

Koho hledám?
Programátory, skriptéry, zvukaře, herní designéry, grafiky, scénáristy - prostě každého, kdo chce vytvářet hry. Někoho, kdo má nápady, koho hry baví, někoho, kdo prostě hry dělat chce. Nezáleží na tom, jaké má vědomosti (pokud opravdu hry dělat chce, rád se to naučí), jestli je to začátečník, který neví, co je to kód, sprite či wav soubor, nebo nadupaný pokročilý týpek, který umí poslepu vytvořit plně funkční hru.

Co se bude vytvářet?
Zatím mám rozdělané 3 projekty. Pokud se nějaký ten vývojářský tým či studio zformuje, vybere se jeden, na kterém se bude makat. Vše ve 2D.

První z nich je Adventure hra s prvky RPG. Děj se bude vyprávět skrz tři hlavní hratelné postavy, které hra bude vzhledem k pokročilosti příběhu přepínat. Každý úkol ve hře bude mít několik možností, jak ho splnit, a několik konců celé hry.

Druhý je Tahová strategie, ve které bude zpřístupněný kompletní editor arzenálu, strojů, letadel - no prostě všeho. Možnost nekonečných úprav... Hra by byla jen a jen online, tudíž by chyběl nějaký singleplayer.

Třetí, a to poslední projekt, je Sandbox Open World všechno-dohromady hra z ptačí perspektivy. Hra s misemi i s možností opětovného hraní misí již projetých/projítých/prostřílených/atd. a kustomizací hlavního charakteru. Takže styl ála GTA.

Samozřejmě mohou budoucí členi týmu či studia přijít s vlastním nápadem na hru (ostatně proto taky členy hledám). Pokud bude dobrý a naší budoucí partě se bude líbit, samozřejmě budeme pracovat na něm.

V čem se bude pracovat?
Flash. Konečná hra poběží ve Flashi. Vytváření animací, zvuků a dalších důležitých věcí je možné dělat v čemkoli jiném. Všechno se to ale nakonec slepí dohromady ve Flashi.

A co pak?
Pokud se mi tady někdo ozve, v což pevně věřím, začne se vytvářet hra. Ale co po vytvoření? Po vytvoření ji pošleme do Steamu a to do sekce Greenlight. Pokud dostane v Greenu dost hlasů, bude se prodávat jakožto normální hra na Steamu. Zisk se spravedlivě rozdělí (tedy pokud nějaký bude).

A co já?
Pokud si říkáte, že to sem píše ten pravý, který nic nevytvořil, mýlíte se. Několik her už na kontě mám. Většinu jsem smazal kvůli nedostatečným znalostem s Action Scriptem ve Flashi nebo kvůli tomu, že ta hra neměla šmrnc. Některé ale kolují v mé třídě i škole a mám dojem, že je jedna i na ulož.to. Jsou především na mobilní zařízení. Proto taky hodlám nyní emigrovat na počítače, na kterých mám rozdělané ty 3 projekty.

Toť vše...
Doufám, že se někdo ozve a jsem rád, pokud jste si tohle přečetli. Každopádně budu rád za každého nadšence, který má k hrám opravdu nějaký vztah.

Pro zájemce: pište na email tha.kubes@gmail.com.

Hezký den či jeho zbytek přeje ThaKubeš... x)

P.S. Mám zájem jen a pouze o vážné nefalšované zájemce, kteří prostě mají rádi hry.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Koupím / Hledám Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: