Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Radis
|
Zaslal: 22. červenec 2014, 13:11:24 Předmět: Launcher/Patcher |
|
|
Mohl by mi nekdo doporucit nejake free reseni pro updatovani aplikaci pres internet? Chtel bych nejaky launcher, ktery pred spustenim aplikace zkontroluje cislo verze a v pripade, ze neni aktualni, stahne a nainstaluje patch z meho serveru.
Potrebuji to proto, aby testeri me hry meli vzdycky nainstalovanou posledni verzi. Staci, kdyz to pojede na Windows. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vilem Otte
Založen: 18. 09. 2007 Příspěvky: 462 Bydliště: Znojmo - Sedlesovice, Kravi Hora
|
Zaslal: 22. červenec 2014, 15:01:33 Předmět: |
|
|
Můžeš hodit celý zdroják (plus binárky zkompilované od tebe) na Github, a testeři si je můžou od tam postupně pullovat.
Samozřejmě to znamená že veškeré data si může pak kdokoliv stáhnout.
Jinak o "free" řešení nevím nic (navíc pokud vím, tak na toto si dost firem vyrobilo vlastní software, nebo sdílí přímo zdrojáky á lá git ... jenom jako closed-source samozřejmě). _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dlaha
|
Zaslal: 22. červenec 2014, 15:59:58 Předmět: |
|
|
Něco takového jsem kdysi dávno udělal. A díky tobě jsem našel erotickou deskovou hru, na které jsem tehdy dělal
Nicméně jsem to hodil sem na leteckou poštu, je to v C# (můžeš stáhnout Visual Studio Express zdarma):
http://leteckaposta.cz/238421572
Třeba se bude hodit.
Jsou tam dvě aplikace. Jedna vytvoří manifest, což je soubor, který popisuje všechny herní soubory, které se mají stahovat/updatovat. Středem toho je exe soubor hry, z něj se bere verze.
A pak je Updater, který nasměruješ někam na internet, odkud se stáhne tenhle manifest (tehdy jsem používal svůj školní hosting). A poté i všechny soubory, které se změnily (manifest obsahuje jejich umístění).
Je to fakt narychlo spíchnutý projekt, žádná komprese, žádné zabezpečení, spousta věcí přímo v kódu. Asi by tomu přispělo i víc komentářů. Můj popis tady je taky asi docela vágní, ale zdrojových kódů je tam minimum, tak se to dá celkem rychle snad i pochopit.
No a teď mě ještě napadá, že mám z poslední doby jednu trochu modernější obdobu, kterou i teď ještě používám. Ta ale stahuje přímo z FTP a vše se konfiguruje parametry při spuštění (přihlašovací jméno, heslo, ... to by samozřejmě šlo upravit).
Taky bych mohl teoreticky poskytnout, opět C#.
Používám to tak, že mám jeden baťák, který mi uploadne obsah určité složky na určité místo na FTP. A pak druhý baťák, který zase z toho FTP tyhle soubory stáhne (ale jen ty, které se změnily nebo přibyly).
Každopádně kdyby jsi naznal, že je to užitečné, možná bych to i pročistil a hodil někam veřejně. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
|
OndraSej
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 22. červenec 2014, 16:19:53 Předmět: |
|
|
Radis> Pokud to potrebujes jen pro testery, tak mozna uplne nejjednodussi varianta je nahrat adresar se hrou do sdileneho adresare na DropBox a nechat testery, at to hraji primo ze synchronizovane slozky. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 22. červenec 2014, 20:28:08 Předmět: |
|
|
a pokud i pro ostatni hrace a pises v C# pak ClickOnce je idealni forma instalace |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radis
|
Zaslal: 23. červenec 2014, 09:47:06 Předmět: |
|
|
Dlaha: Diky moc, dival jsem se na to a snad to pujde pouzit
OndraSej: To by bylo celkem elegantni reseni. Ale nektere testery by mohla trochu obtezovat nutnost registrace na DropBox a hlavne si myslim, ze slozka nejde nasdilet read-only, coz by byl celkem problem.
rezna: ClickOnce bohuzel pouzit nemuzu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Houp
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 23. červenec 2014, 12:01:06 Předmět: |
|
|
Jestli je to jako OneDrive, tak tam máš i Veřejné. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radis
|
Zaslal: 23. červenec 2014, 12:38:49 Předmět: |
|
|
Houp: Tam pisou, ze nastaveni read-only prav na sdilenou slozku zatim neni mozne a ze mas misto toho sdilet odkaz primo na slozku nebo soubor, coz prave muj problem neresi. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|