Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hluchej
|
Zaslal: 12. listopad 2007, 14:14:55 Předmět: OpenGL GL_ARB_point_sprite - velikost bodu? |
|
|
Ahoj,
jen by me zajimalo, jestli tady nekdo delal s GL_ARB_point_sprite?
Mam takovej problem - vykreslim-li quad o nejake velikosti a pak vykreslim point sprite o te same velikosti, tak je o trosicku mensi - nesetkali jste se s tim?
utlum se vzdalenosti mam nastaven takto:
float quadratic[] = { 0.0f, 0.0f, 1.0f };
glPointParameterfvARB( GL_POINT_DISTANCE_ATTENUATION_ARB, quadratic );
velikost pointu nastavuju takto:
glPointSize(size * viewportHeight);
ten quad jinak vykresluju, ze je stred v nule a rohy jsou v +-size/2 - proste, aby to bylo stejny.
u nastavovani pointSize se to nasobi viewportHeight, protoze ono to bere velikost v pixelech... - DX tohle dela automaticky pri zapnutym zmensovani se vzdalenosti.
No nechapu, proc je ten point sprite trosicku mensi, nez ten quad. Tima point spritama jsem chtel nahradit vykreslovani quadu (je billboardovanej), ale ten vysledek je trosicku jinej. Sice uz je to jedno, protoze ty sprites jsou jeste pomalejsi nez kresleni tech quadu, ale zajimalo by me, jestli jsem tam nekde mel chybu, nebo je to proste nejak divne podporovany...
Co jsem koukal do zdrojaku OGRE, tak tam jeste musej delat nejakou korekci u ty kvadraticky rovnice, aby to delalo stejny vysledky jako v DX - tak to je mozna nejak blbe podporovany?
Dik |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 12. listopad 2007, 19:10:12 Předmět: |
|
|
Měl jsem podobnej problém (asi před dvěma roky) a taky jsem ho nevyřešil. Zkus se podívat na to OGRE. Neřekl bych, že by to bylo bylo blbě podporovaný... třeba tu korekci D3D dělá za tebe automaticky. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|