Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ubru
|
Zaslal: 23. květen 2012, 19:56:50 Předmět: Blender to OGRE |
|
|
Zdravím Vás všechny, mám problém s převodem 3D modelu z blenderu do OGRE. Jde mně o převedení celého modelu, včetně textur atd. Bez kompletní scény co je v blenderu. Stáhnul jsem si na to nějaký doplněk, čili mám v blenderu možnost exportu pro OGRE, ale vždy to exportuje jen .materials texturu jako obrazek a případně .scene... Rád bych měl .mesh .materials a textruru. Nevím co kde delám špatně, příliš se vtom nevyznám a proto budu velmi rád, za nějaké doporučení, či vysvětlení celé problematiky exportu.
Děkuji mnohokrát za odezvu někoho, kdo stím má zkušenosti. _________________ Construct 3
Aktuální herní projekt:
https://mobiga.itch.io/light-bringer |
|
Návrat nahoru |
|
|
XeRi
Založen: 29. 12. 2012 Příspěvky: 59 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Zaslal: 7. srpen 2014, 09:50:11 Předmět: |
|
|
Ahoj,
Před exportem bys měl být v Object modu a mít označené všechny objekty které chceš vyexportovat.
Dále se při exportu ujisti že máš zatrhlé všechny typy soborů co chceš vyexportovat (viz. screen)
Co sem si všiml tak u některých verzí se vyexportují modely přímo zkonvertované pod koncovkou .mesh a u jiných jen ve formátu .mesh.xml .
Pokud to máš ve formátu XML tak si stáhni Ogre command-line tools
http://www.ogre3d.org/download/tools
V něm je OgreXMLConverter. Všechny .mesh.xml soubory si hoď do stejné složky s tímto programem a přez příkazový řádek je zkonvertuj.
Příkaz "OgreXMLConverter nazevmodelu.mesh.xml"
P.S. Vidím že si tento příspěvek psal před 2 rokama a možná si na to už dávno přišel jak to dělat , ale možná má někdo stejný problém, tak mu to snad pomůže |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|