Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 10. září 2014, 16:42:52 Předmět: Rezervace hotelu v zahraničí |
|
|
Zdar,
Jak si rezervujete hotel, když někam jedete (dovolená, konference, pracovní schůzka)? Preferujete hotel nebo hostel? Pokud se to dělá přes nějaké booking weby jako hotels.com, které jsou věrohodné?
Platí se předem přes net nebo až na místě?
Za měsíc pojedu do Francie a celkem by mě zajímalo, jak to lidi dělají.
Díky. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Augi
|
Zaslal: 10. září 2014, 16:53:49 Předmět: |
|
|
Udělal jsem desítky rezervací přes hotels.com a booking.com (převážně USA, párkrát Španělsko a Itálie) a vždy bez problémů. Platil jsem většinou při rezervaci, ale stejně po tobě většinou chtějí při checkinu kreditku kvůli minibaru apod.
Ve Španělsku jsem jednou zkusil AirBnb a taky bez problémů.
Preferuju hotel, min 4*
Pokud šlo o dovolenou a zároveň nějakou turisticky exponovanou oblast, řešil jsem to zájezdem od cestovky - vyšlo mě to levněji než si kupovat letenku a (hlavně) ubytování samostatně.
Ale nejsem žádný travel-hacker, určitě to jde udělat ekonomičtěji |
|
Návrat nahoru |
|
|
OndraSej
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 10. září 2014, 17:51:38 Předmět: |
|
|
Marek> Skoro vždy rezervuju přes AirBNB - jde ubytování v soukromí, ale často tam máš větší komfort než v 4* hotelu (věci jako vybavenou kuchyň a funkční wifi). Platí se kartou nebo paypalem při rezervaci. Pokud nejde AirBNB, tak hotel. Na dovolenou to je jedno, ale během konference nebo pracovní cesty bych do hostelu nešel, protože s sebou budu mít věci jako firemní notebook, které nechci pořád hlídat.
Btw. kdybys jel do Paříže, tak (v závislosti na tom kdy) můžeš úplně nejekonomičtěji přespat u mě na gauči. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 10. září 2014, 20:14:12 Předmět: |
|
|
Zatím nejvíc přes Booking.com (hotely i s dětma) a bez problémů... |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 12. září 2014, 10:18:24 Předmět: |
|
|
[OT]CouchSurfing.org [/OT] A ked to nejde, tak si nechat zaplatit od zamestnavatela hotel, ale mne 3 hviezdy stacia _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|