.[ ČeskéHry.cz ].
Dračí Zub - česká kreslená adventura
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DjCzermino

PříspěvekZaslal: 30. listopad 2014, 19:23:50    Předmět: Dračí Zub - česká kreslená adventura Odpovědět s citátem

Ahoj, chtěl bych Vám představit adventuru Dračí Zub, momentálně ve verzi DEMO. Pracuji na ní již mnoho let a nyní jsem se konečně dostal k tomu dokončit DEMO, abych se mohl pochlubit.
Je to klasická, ručně kreslená adventura (jako např. série QFG, KQ, apod). DEMO demonstruje základní principy hry a demonstruje i technické zpracování celé hry.

V DEMU můžete řešit několik úkolů, potkáte se s dvěma postavama hry, můžete se prospat za pecí, uvidíte střídání dne a noci a kdo chce, může i krást Smile

Cílem hry je nasbírat skóre 20 bodů a odejít dolů do vesnice, kde však hra končí a naváže na ní plná verze.

Doufám, že vás hraní hry bude bavit! Pokud najdete nějakou chybku, neváhejte mi napsat, rád opravím!

Hra je k nalezení na webových stránkách: http://www.draci-zub.cz/

Pár obrázků ze hry:

Martin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
frca

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 00:20:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Fascinuje mě, na čem všem to jede...
DjCzermino

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 00:24:29    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
Fascinuje mě, na čem všem to jede...

Vytvořeno je to primárně pro Windows. Pro ostatní platformy je potřeba AGS engine (viz sekce ke stažení). Zatím je to vyzkoušeno a odladěno na Linux a Androidu a to bez problému. MacOS ano, ale jen staré verze, a port pro PSP a iPhone se zatím nikdo neodhodlal zkusit. Pokud to někdo otestuje a dá feedback, budu moc rád. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
DespeRadoX

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 01:17:03    Předmět: Odpovědět s citátem

ascii verzia super !!!!
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu
Radis

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 07:39:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Pekna hra, demo jsem si zahral na telefonu a bylo to fajn. Grafika je super retro, presne takova, jakou jsem mival rad v DOSovskych adventurach.

Gameplay byla trochu primocara. Chapu, ze je to teprve zacatek hry, takze nemuzu cekat nejak extra slozite ukoly, ale prece jenom. Treba to hledani jehly je snad jasne uplne od zacatku a cloveka jenom zdrzuje a otravuje to chozeni sem a tam...

Jinak kdy planujes vydat plnou verzi, kdyz vyvoj dema trval 17 let? Smile
A oprav si tam cestinu, u adventur musi byt bezchybna. Aspon to "jsi si" a "jsi se"...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DjCzermino

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 09:51:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, díky Very Happy

DespeRadoX
A zkoušel jsi hrát původní DOSovou verzi hry? Je z dob, kdy jsem ještě neuměl moc programovat, ale "hrát" se to dá. Je to schované na webu zde: http://www.draci-zub.cz/?zobraz=hrejdos

Jen je k tomu potřeba Java, neboť je to vlastně "embeded DOSBOX" Very Happy

Radis:
Obtížnost je nastavena tak, aby si snad každý zahrál, pokročilejší adventuristé mohu i krást (taková zkrytá fáze hry Very Happy ), ale to není za body, aby k tomu hra nenabádala Very Happy

Plnou snad vydám dříve, uvidíme jaké budou ohlasy na DEMO, třeba mě to bude hodně motivovat s tím pohnout..

Jakékoliv bugy, včetně češtiny, hlaste, v další RELEASEch opravím, díky!
Mem

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 10:06:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo je to celkem fajn Wink. K těm překlepům jsem si ještě všiml "přihlaš", sem tam špatná délka samohlásky. A dost mě iritovalo, že jméno hrdiny mi nešlo napsal s počátečním velkým písmenem, takže se jmenuju "pavla" s malým p. :/
frca

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 10:07:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Pak někdy zkusím psp verzi. Ale běda, jak mi ho to brickne!
DjCzermino

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 10:13:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Jo je to celkem fajn Wink. K těm překlepům jsem si ještě všiml "přihlaš", sem tam špatná délka samohlásky. A dost mě iritovalo, že jméno hrdiny mi nešlo napsal s počátečním velkým písmenem, takže se jmenuju "pavla" s malým p. :/

Díky, testoval jsem to na různých PC, ale nikde se mi nestalo, že by nešlo napsat velké písmeno, naopak jsem se snažil podporovat i diakritiku, aby to byla skutečně česká hra se vším všudy.

Velké P se napíše normálně se shiftem, viz screenshot:

DjCzermino

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 10:17:49    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
Pak někdy zkusím psp verzi. Ale běda, jak mi ho to brickne!

Díky za test, opravdu jsem to nezkoušel, takže jen důvěřuji tomu, co je napsáno u AGS Engine: https://github.com/adventuregamestudio/ags/blob/master/PSP/README.md

A AGS engine ke stažení zde: http://jjs.at/daily/AGS_for_PSP_2013-10-24_16-22-13.zip

Kdyby se Ti opravdu moc chtělo, mohl bys prosím napsat krátký návod, jak to zprovoznit? Very Happy
frca

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 10:41:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Splňuje to alespoň základní podmínky běhu na psp? Tzn. hlavně to rozlišení?
citace:
- Resolution must be 320x200 or 320x240. No higher resolution is supported and
you will receive an error stating that when trying to run such a game.
- Games using a lot of memory (large rooms especially) will crash. You will then
see a "blue screen of death" with debug information. Press X to save them
to a file. The game will then quit and reopen the menu.

DjCzermino

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 10:44:10    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
Splňuje to alespoň základní podmínky běhu na psp? Tzn. hlavně to rozlišení?
citace:
- Resolution must be 320x200 or 320x240. No higher resolution is supported and
you will receive an error stating that when trying to run such a game.
- Games using a lot of memory (large rooms especially) will crash. You will then
see a "blue screen of death" with debug information. Press X to save them
to a file. The game will then quit and reopen the menu.

Ano, splňuje bez problému.
frca

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 12:32:43    Předmět: Odpovědět s citátem

A které z těch 2 to teda přesně je?
DjCzermino

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 13:28:16    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
A které z těch 2 to teda přesně je?

klasika, 320x200.
Mem

PříspěvekZaslal: 1. prosinec 2014, 15:30:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm, už mi velké písmeno taky jde (Shift jsem opravdu taky zkoušel Smile).
A šlo mi zadat jméno hrdiny i jen jako mezeru " ", chce to ještě před potvrzením udělat trim. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: