.[ ČeskéHry.cz ].
Mate radi C++?
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
]semo[

PříspěvekZaslal: 18. listopad 2007, 21:06:45    Předmět: Mate radi C++? Odpovědět s citátem

OndraSej z pozice moderatora: thread je vytrzeny z tohoto kontextu: http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=443

Eosie:
proto sem tam napsal "s trochou fantazie"

citace:
To samé. Nevím, co vy 2 proti tomu máte, ale jenom tu ukazujete, že se vám jeden jazyk nelíbí, protože jste si na něho nezvykli a zvyknout nechcete. ...

Proti čemu máme co? Jen sem řek, že sem dělal hru v Delphi a bylo to bezva, proti C++ nemám nic.

citace:
Zkus pořádně číst, autor to nechtěl srovnávat.

srovnání se ale nelze vyhnout, jako bys přišel k doktorovi a chtěl uříznout ucho, ale měl si požadavek nepoužít skalpel, nebo dezinfekci
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pcmaster

PříspěvekZaslal: 18. listopad 2007, 22:04:50    Předmět: Re: Delphi::Výhody a nevýhody Odpovědět s citátem

Eosie napsal:
...
Zkus pořádně číst, autor to nechtěl srovnávat. Wink

...
To samé. Nevím, co vy 2 proti tomu máte, ale jenom tu ukazujete, že se vám jeden jazyk nelíbí, protože jste si na něho nezvykli a zvyknout nechcete. Jelikož jsem začal kdysi v Delphi, přešel na C++ a po pár letech se opět (z donucení) vrátil k Delphi, taky to nebylo moc přijemné a podruhé už mi ten Object Pascal nepřipadal tak přehledný. - Moje zkušenost. Jinak naprostý souhlas s Augim.

Ja som si velmi dobre vsimol, ze nechce porovnanie, ale napisal som to aj tak, lebo mi to prislo vhodne. Neviem co proti tomu mas Wink
A ako semo, proti C++ nemam nic, akurat som prave na tejto veci poukazal na (ne)vyhody Delphi...
Marek

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 12:33:34    Předmět: Odpovědět s citátem

]semo[ napsal:
Proti čemu máme co? Jen sem řek, že sem dělal hru v Delphi a bylo to bezva, proti C++ nemám nic.

Jo až na ten zmíněný bordel, co. Wink Jako mně to C++ připadá krásně přehledné, takže bych to neměl nechat bez odezvy. Co se týče toho zbytku - osobně si myslím, že je v Delphi lepší ani nezačínat, pokud se snažíte dělat hry. Vyhnete se problémům s portací na jiné platformy a s dostupností knihoven (i když pro někoho není problém si udělat binding z C++). Pokud už v tom máte hotový engine, tak budiž, asi vám nezbývá nic jinýho (nebo ani nechcete nic jinýho), než pokračovat v tom, co máte v Delphi. Chápu vaši frustraci nad nutností přecházet na jiný jazyk jen proto, že to trh vyžaduje (zvlášť ty kvanta zdrojáků v jiném jazyku... oouuu to musí bolet). Wink Zkrátka Delphi je fajn prostředí, ale na ty hry to nemusí být zrovna to nejlepší.
]semo[

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 13:05:41    Předmět: Odpovědět s citátem

(decentní OT)
Eosie Eosie...
vážím si tě, ale občas bych tě i nakop. Nerozšiřuj nějaký fámy o frustraci, když to neni pravda. Na C++ přecházíme a nemáme s tím problém, samozřejmě starý engine využijem naplno. Jo a nechytej za slovíčko.. s tím bordelem. Přehledný to ve většině případů je, ale občas taky ne. A na závěr: Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink

Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Mem

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 15:03:55    Předmět: Odpovědět s citátem

(OT) A já ti ho podržím Wink

Jinak já když píšu nějaké menší projekty - hry, utility, tak už zvažuji jen mezi Delphi a .NET, C++ ani náhodou, k tomu mě donutila až nutnost portace na Mac. Každopádně by už někdo mohl zamakat na Monu nebo něčem podobném pro všechny větší platformy Wink

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 16:03:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky nemam moc rad C++. Pokud je aplikace jen pro Windows, tak volim .NET (C#), pokud to neni nic velkeho a ma to byt multiplatformni, tak volim C Wink.
frca

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 17:37:10    Předmět: Odpovědět s citátem

doBřE VÁm tAk Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
(CZ)genius

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 21:20:59    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ja jedine c++.. nemam moc rad kdyz nevidim "dospod" aplikace.. a nechapu co je na c++ neprehledny.. jasny je tam par symbolu a clovek musi vedet co kterej dela, ale podle me je to lepsi nez misto nich psat naky slova nebo to uplne nechat na jazyku/kompilatoru..

(v delphi sem nedelal, akorat jsem ted ve skole nucenej delat v pascalu; C# taky neznam; delal sem akorat ve VB)

(samozrejme predpokladam ze je tu diskuse o vyvoji her, s aplikacema je to neco uplne jinyho..)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Quiark

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 21:34:33    Předmět: Odpovědět s citátem

A tak už když jsme u toho vyjadřování svých názorů na C++ a jiné jazyky (autor threadu už svou odpověď stejně dostal), tak se taky přidám.

C++ mi nevadí, ale když mám programovat nějakou aplikaci, kde především chci, aby to fungovalo, případně aby to mělo více funkcí a jestli to poběží o 20ms pomaleji nebo ne mi je fuk, tak volím C#/Javu/něco vysokoúrovňového. A mám to i radši, než si muset všechno hlídat jako v C++ (holt mám už zkušenost, že programátor/já je tvor chybující). Navíc C#/Java mají super IDE a doplňování kódu a refaktoring a to pak jde programovat znatelně lépe.

Taky si myslím, že i u C#/Javy může mít člověk docela dobrou představu, co je pod jeho kódem, stačí se o to trochu zajímat.
Augi

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 22:33:21    Předmět: Odpovědět s citátem

(CZ)genius napsal:
tak ja jedine c++.. nemam moc rad kdyz nevidim "dospod" aplikace..
A v Delphi snad nevidíš do spod aplikace? Shocked Možná je lepší se nevyjadřovat k věcem, o kterejch nic nevíš...

Jinak 100% souhlas s Quiarkem...
Pietro

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 22:39:42    Předmět: Odpovědět s citátem

zapytchu napsal:

Delphi je proti C jako citanka proti encyklopedii, no.. Smile imho Smile

Nejvetsi citanka je basic, kdyz nam nas profesor ukazoval nejaky exelovsky funkce kuli orientovanym grafum, tak me dost pobavilo jak se tam vsechno krome ";" pise slovy.
rezna

PříspěvekZaslal: 21. listopad 2007, 23:05:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Pietro napsal:
zapytchu napsal:

Delphi je proti C jako citanka proti encyklopedii, no.. Smile imho Smile

Nejvetsi citanka je basic, kdyz nam nas profesor ukazoval nejaky exelovsky funkce kuli orientovanym grafum, tak me dost pobavilo jak se tam vsechno krome ";" pise slovy.

1) ';' ve VB neni Razz
2) to ze je to slovyv neznamena ze to je spatne - je to nahodou velice dobre vyrazny a ctivy a jasny
survik1

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2007, 15:51:32    Předmět: Odpovědět s citátem

C++ ráád, nedám na něj dopustit. Avšak je pravda, že je v něm trošku bordel (znaky :: (,) ; (,) . (,) & aj.), ale, stačí si trošku zvyknout a je to dobrý.
Zastávám názor, že freeware týmy jsou od toho, aby se "učili" vytvářet hry či je vytvářeli, když nemají co dělat. Většina freeware programátorů (rozumějc skoro všichni) stejně nakonec přejdou do placené sféry, kde využijí své schopnosti z freeware studia. A v komereční sféře je pořád hlavním zastáncem C++, takže, proč ho neumět, že? Wink
Weny Sky

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2007, 16:30:51    Předmět: Odpovědět s citátem

ja mam C++ rad, ale zase urcite bych si nedovolil tvrdit ze se pouziva nejak masove v komercni sfere. Mozna jeste v oblasti her zustava, ale i tam mozna pomalu vymre, stejne tak jako vymrel vkladany assembler do C pro urychleni. Dnesni hry stejne nejsou schopny vyuzit vypocetniho vykonu modernich procesoru, takze je uplne jedno jestli to nabusi clovek v C++ a bude se s tim srat 2x dyl nez kdyby to udelal v C# s tim, ze by mel o 5% vyssi zatez CPU
Mem

PříspěvekZaslal: 22. listopad 2007, 17:02:46    Předmět: Odpovědět s citátem

survik1 napsal:
A v komereční sféře je pořád hlavním zastáncem C++, takže, proč ho neumět, že? Wink

Nebýt toho, že nemáš pravdu, tak by se s tím dalo souhlasit Wink Tak jako u her ještě možná, ale málokterý nezávislý herní vývojář se tím bude i živit, takže pak v komerční sféře bude bouchat v něčem úplně jiném Cool
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 1 z 7

Přejdi na: