Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
]semo[

|
Zaslal: 18. listopad 2007, 21:06:45 Předmět: Mate radi C++? |
|
|
OndraSej z pozice moderatora: thread je vytrzeny z tohoto kontextu: http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=443
Eosie:
proto sem tam napsal "s trochou fantazie"
citace: |
To samé. Nevím, co vy 2 proti tomu máte, ale jenom tu ukazujete, že se vám jeden jazyk nelíbí, protože jste si na něho nezvykli a zvyknout nechcete. ... |
Proti čemu máme co? Jen sem řek, že sem dělal hru v Delphi a bylo to bezva, proti C++ nemám nic.
citace: |
Zkus pořádně číst, autor to nechtěl srovnávat. |
srovnání se ale nelze vyhnout, jako bys přišel k doktorovi a chtěl uříznout ucho, ale měl si požadavek nepoužít skalpel, nebo dezinfekci _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 18. listopad 2007, 22:04:50 Předmět: Re: Delphi::Výhody a nevýhody |
|
|
Eosie napsal: |
...
Zkus pořádně číst, autor to nechtěl srovnávat.
...
To samé. Nevím, co vy 2 proti tomu máte, ale jenom tu ukazujete, že se vám jeden jazyk nelíbí, protože jste si na něho nezvykli a zvyknout nechcete. Jelikož jsem začal kdysi v Delphi, přešel na C++ a po pár letech se opět (z donucení) vrátil k Delphi, taky to nebylo moc přijemné a podruhé už mi ten Object Pascal nepřipadal tak přehledný. - Moje zkušenost. Jinak naprostý souhlas s Augim. |
Ja som si velmi dobre vsimol, ze nechce porovnanie, ale napisal som to aj tak, lebo mi to prislo vhodne. Neviem co proti tomu mas
A ako semo, proti C++ nemam nic, akurat som prave na tejto veci poukazal na (ne)vyhody Delphi... _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 21. listopad 2007, 12:33:34 Předmět: |
|
|
]semo[ napsal: |
Proti čemu máme co? Jen sem řek, že sem dělal hru v Delphi a bylo to bezva, proti C++ nemám nic. |
Jo až na ten zmíněný bordel, co. Jako mně to C++ připadá krásně přehledné, takže bych to neměl nechat bez odezvy. Co se týče toho zbytku - osobně si myslím, že je v Delphi lepší ani nezačínat, pokud se snažíte dělat hry. Vyhnete se problémům s portací na jiné platformy a s dostupností knihoven (i když pro někoho není problém si udělat binding z C++). Pokud už v tom máte hotový engine, tak budiž, asi vám nezbývá nic jinýho (nebo ani nechcete nic jinýho), než pokračovat v tom, co máte v Delphi. Chápu vaši frustraci nad nutností přecházet na jiný jazyk jen proto, že to trh vyžaduje (zvlášť ty kvanta zdrojáků v jiném jazyku... oouuu to musí bolet). Zkrátka Delphi je fajn prostředí, ale na ty hry to nemusí být zrovna to nejlepší. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
]semo[

|
Zaslal: 21. listopad 2007, 13:05:41 Předmět: |
|
|
(decentní OT)
Eosie Eosie...
vážím si tě, ale občas bych tě i nakop. Nerozšiřuj nějaký fámy o frustraci, když to neni pravda. Na C++ přecházíme a nemáme s tím problém, samozřejmě starý engine využijem naplno. Jo a nechytej za slovíčko.. s tím bordelem. Přehledný to ve většině případů je, ale občas taky ne. A na závěr: _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 21. listopad 2007, 15:03:55 Předmět: |
|
|
(OT) A já ti ho podržím
Jinak já když píšu nějaké menší projekty - hry, utility, tak už zvažuji jen mezi Delphi a .NET, C++ ani náhodou, k tomu mě donutila až nutnost portace na Mac. Každopádně by už někdo mohl zamakat na Monu nebo něčem podobném pro všechny větší platformy  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 21. listopad 2007, 16:03:01 Předmět: |
|
|
Taky nemam moc rad C++. Pokud je aplikace jen pro Windows, tak volim .NET (C#), pokud to neni nic velkeho a ma to byt multiplatformni, tak volim C . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 21. listopad 2007, 17:37:10 Předmět: |
|
|
doBřE VÁm tAk  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
(CZ)genius
|
Zaslal: 21. listopad 2007, 21:20:59 Předmět: |
|
|
tak ja jedine c++.. nemam moc rad kdyz nevidim "dospod" aplikace.. a nechapu co je na c++ neprehledny.. jasny je tam par symbolu a clovek musi vedet co kterej dela, ale podle me je to lepsi nez misto nich psat naky slova nebo to uplne nechat na jazyku/kompilatoru..
(v delphi sem nedelal, akorat jsem ted ve skole nucenej delat v pascalu; C# taky neznam; delal sem akorat ve VB)
(samozrejme predpokladam ze je tu diskuse o vyvoji her, s aplikacema je to neco uplne jinyho..) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 21. listopad 2007, 21:34:33 Předmět: |
|
|
A tak už když jsme u toho vyjadřování svých názorů na C++ a jiné jazyky (autor threadu už svou odpověď stejně dostal), tak se taky přidám.
C++ mi nevadí, ale když mám programovat nějakou aplikaci, kde především chci, aby to fungovalo, případně aby to mělo více funkcí a jestli to poběží o 20ms pomaleji nebo ne mi je fuk, tak volím C#/Javu/něco vysokoúrovňového. A mám to i radši, než si muset všechno hlídat jako v C++ (holt mám už zkušenost, že programátor/já je tvor chybující). Navíc C#/Java mají super IDE a doplňování kódu a refaktoring a to pak jde programovat znatelně lépe.
Taky si myslím, že i u C#/Javy může mít člověk docela dobrou představu, co je pod jeho kódem, stačí se o to trochu zajímat. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 21. listopad 2007, 22:33:21 Předmět: |
|
|
(CZ)genius napsal: |
tak ja jedine c++.. nemam moc rad kdyz nevidim "dospod" aplikace.. |
A v Delphi snad nevidíš do spod aplikace? Možná je lepší se nevyjadřovat k věcem, o kterejch nic nevíš...
Jinak 100% souhlas s Quiarkem... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pietro
|
Zaslal: 21. listopad 2007, 22:39:42 Předmět: |
|
|
zapytchu napsal: |
Delphi je proti C jako citanka proti encyklopedii, no.. imho  |
Nejvetsi citanka je basic, kdyz nam nas profesor ukazoval nejaky exelovsky funkce kuli orientovanym grafum, tak me dost pobavilo jak se tam vsechno krome ";" pise slovy. _________________ "Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie" Arthur C. Clarke |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 21. listopad 2007, 23:05:51 Předmět: |
|
|
Pietro napsal: |
zapytchu napsal: |
Delphi je proti C jako citanka proti encyklopedii, no.. imho  |
Nejvetsi citanka je basic, kdyz nam nas profesor ukazoval nejaky exelovsky funkce kuli orientovanym grafum, tak me dost pobavilo jak se tam vsechno krome ";" pise slovy. |
1) ';' ve VB neni
2) to ze je to slovyv neznamena ze to je spatne - je to nahodou velice dobre vyrazny a ctivy a jasny |
|
Návrat nahoru |
|
 |
survik1
|
Zaslal: 22. listopad 2007, 15:51:32 Předmět: |
|
|
C++ ráád, nedám na něj dopustit. Avšak je pravda, že je v něm trošku bordel (znaky :: (,) ; (,) . (,) & aj.), ale, stačí si trošku zvyknout a je to dobrý.
Zastávám názor, že freeware týmy jsou od toho, aby se "učili" vytvářet hry či je vytvářeli, když nemají co dělat. Většina freeware programátorů (rozumějc skoro všichni) stejně nakonec přejdou do placené sféry, kde využijí své schopnosti z freeware studia. A v komereční sféře je pořád hlavním zastáncem C++, takže, proč ho neumět, že?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Weny Sky

|
Zaslal: 22. listopad 2007, 16:30:51 Předmět: |
|
|
ja mam C++ rad, ale zase urcite bych si nedovolil tvrdit ze se pouziva nejak masove v komercni sfere. Mozna jeste v oblasti her zustava, ale i tam mozna pomalu vymre, stejne tak jako vymrel vkladany assembler do C pro urychleni. Dnesni hry stejne nejsou schopny vyuzit vypocetniho vykonu modernich procesoru, takze je uplne jedno jestli to nabusi clovek v C++ a bude se s tim srat 2x dyl nez kdyby to udelal v C# s tim, ze by mel o 5% vyssi zatez CPU |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 22. listopad 2007, 17:02:46 Předmět: |
|
|
survik1 napsal: |
A v komereční sféře je pořád hlavním zastáncem C++, takže, proč ho neumět, že?  |
Nebýt toho, že nemáš pravdu, tak by se s tím dalo souhlasit Tak jako u her ještě možná, ale málokterý nezávislý herní vývojář se tím bude i živit, takže pak v komerční sféře bude bouchat v něčem úplně jiném  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|