Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
McMagic
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 17:16:02 Předmět: Jaký iMac MacBook pro Steam hry? |
|
|
Ahoj,
potřebuji koupit nějaké jabko pro testování a ladění NI.
Nechci nic ve formě že budu na PC simulovat OSX atd. Potřebuji opravdu HW mac abych měl 100% jistotu že to funguje.
Ale když se koukám na ty ceny atd. Tak jako hrůza...
Mac Pro (tu černou krabici nechci) - tu má stejně minoritní počet lidí.
Takže mám na výběr iMac nebo MacBook.
iMac má alespoň Nvidia VGA sice mobilní, ale...
MacBook má jen HD integrované grafiky většinou.
O co mne jde - na čem hrajete hry (pokud tedy máte Mac - nějaké AAA hry nejlépe) - NI je přeci jen náročnější...
A nerad bych kupoval něco co mě bude na dvě věci nakonec (jako privat pc nebo na práci to nechci, má to tu stát jen na testování buildu) - nebo jinak řečeno co je nejvíce rozšířené mezi hráči (a zase mezi lidmi co hrají opravdu AAA hry a ne blbosti(rozuměj méně náročné hry na výkon) ).
Díky za pomoc...
Dle Steam hw statistik to vypadá takto:
OSX Hardware Model Summary MacBookPro 51.32% +1.00%
OSX Version MacOS 10.11.1 64 bit 31.46% +26.06%
System RAM (OSX) 8 GB 39.75% +0.47%
Intel CPU Speeds (OSX) 2.3 Ghz to 2.69 Ghz 40.49% -0.21%
Physical CPUs (OSX) 2 cpus 63.25% +0.08%
Video Card Description (OSX) Intel HD Graphics 4000 17.58% +0.23%
VRAM (OSX) 1536 MB 47.43% +4.15%
Primary Display Resolution (OSX) 1280 x 800 29.84% +0.32%
Multi-Monitor Desktop Resolution (OSX) 3840 x 2160 29.54% +1.67%
Microphones (OSX) Yes 66.79% -0.07%
Language (OSX) English 73.92% -0.89%
Free Hard Drive Space (OSX) 10 GB to 99 GB 35.35% +0.19%
Total Hard Drive Space (OSX) 100 GB to 249 GB 40.55% +0.19%
Network Speed (OSX) Unspecified 47.97% +0.11%
Other Settings (OSX) SSE3 100.00% 0.00%
Vede MacBookPro 50% pak je iMac 22%
Ale jako ta VGA nevim nevim Nvidia ci AMD startuje az od 3%
viz: http://store.steampowered.com/hwsurvey?platform=mac _________________
http://www.mcmagic-productions.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 17:19:22 Předmět: |
|
|
Asi to vypadá na MacBookPro Retinu - i5 s 8GB RAM, ale VGA je jen Intel Iris Graphics 6100...
Jako nevím zdali dávat 40k za jabko na kterém hru možná ani nespustím... _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 17:28:54 Předmět: |
|
|
McMagic: MacBook Pro 15" muzes koupit i s Radeon R9 M370X (prepinatelny), ale tahle varianta zacina nekde na 2500 EUR.
Asi bych se na Aukru nebo na eBayi podival po starsich modelech MacBook Pro 15" (2012-2014). Tam vetsinou byla prepinatelna dedikovana grafika (od nVidie) - na testovani buildu by to melo stacit a bude o hodne levnejsi nez uplne novy MacBook...
Ja mam verzi z 2012 - pokud mas nejaky build, tak to muzu otestovat a rict ti, jestli to nejak bezi (a pripadne kolik FPS), at vis, jestli to ma cenu vubec zkouset. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Játro.m
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 18:49:37 Předmět: |
|
|
Za mě, vyvíjím na Retině i5, 8GB ram s Intel Iris 1,5GBVRAM, r. 2013 a na vývoj dobrý, ale na hraní her to moc není. Pro porovnání takový 7days to die na tom nejede abych si zahrál. Na ostatní hry je to plně dostačující... Jestli máš build můžu ti to testnout. _________________ Jeden z vývojářů hry Grenade Madness. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 18:52:18 Předmět: |
|
|
Build je problém teď - vše mám udělané pro Steam (bez steamu hra nejde hrát).
Takže budu muset udělat MAC steam build, dát do test vlákna a pak je možné testovat.
Což ale vidím tedy až na počátek roku 2016, jinak si zbořím harmonogram;) _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Játro.m
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 19:55:12 Předmět: |
|
|
Jinak teda nedělal bych si moc iluze, ta integrovaná grafika stojí dost za hovno když dojde na nějaký větší vytížení (víc geometrie a postprocessy), tak zvaž jestli to stojí za ty peníze a čas _________________ Jeden z vývojářů hry Grenade Madness. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
abuki

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vilem Otte

Založen: 18. 09. 2007 Příspěvky: 462 Bydliště: Znojmo - Sedlesovice, Kravi Hora
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 20:08:48 Předmět: |
|
|
Mam jen iMac Mini kde je nejaka i5 a Intel HD graphics 5000.
Neco ze Steamu na tom rozjedes, ale nepocitej nejake vyssi detaily a stabilnich 60fps (ve FullHD, nedejboze ve 4K). Obecne - pokud chces neco na hrani, sahni po necem co nema integrovanou grafiku.
Kdybys chtel otestovat jak to bezi na iMac Mini - tak rad poslouzim. Na vyvoj se to da, na nejake testovani taky - ale na hrani, radeji ne. Cenove to ale uslo (koupis ho kolem 11, 12 tis. bez DPH). _________________ Should array indices start at 0 or 1? My compromise of 0.5 was rejected without, I thought, proper consideration. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 20:41:55 Předmět: |
|
|
abuki napsal: |
To je fakt - jestli ti to u takovýhle hry stojí vůbec za to, ladit to pro mac.. |
Proto to řeším, zdali vůbec existuje větší část lidí co má doma Mac na hry, tj. pořádný kus železa a ne je stroj na kancelářské práce;)
Budu muset porovnat ty specifikace uživatelů steamu a dle toho vyhodnotit zdali to má vůbec cenu řešit. _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 22:38:33 Předmět: |
|
|
Nebál bych se, že by spousta lidí s Macem nehrála hry (stejně jako hrajou hry lidi s PC-notebookem za 15k s Intel GPU). Však jinak by tam ostatní svý hry neportovaly. Ona ta Intel Iris má herní výkon jako mainstream notebookové GPU NVidia/AMD, takže AAA her tam zahraješ spoustu. Problém bude spíš s nekompatibilitou - musíš to odladit i na Intelu, na který se v PC světě víceméně kašle (nejlevnější "herní" PC-notebooky s dedikovanou GPU NVidia/AMD maj často jen o málo větší výkon než Intel GPU takjakotak obsažená v CPU, ale jde o to, že tvůrci her je odladí jen na NVidia a AMD drivery). Na Mac platformě je to ale jiné, tam si Apple může dovolit používat Intel, protože furt se to vývojářům her vyplatí na ně odladit (Apple komunita utrácí víc peněz, takže co vývojářům bažícím po penězích zbyde, když půlka Apple světa má Intel GPU /ale kromě Airů a Mini je to aspoň Iris s vlastní videopamětí/).
Co se týče vlastního testování, chápu, že se ti nechce instalovat "hackintosh" apod. Sice bys měl 100% Mac, když zvolíš hardware, který je v některých modelech použit (Mac po přechodu na Intel CPU je technicky PC - teď už úplně, když PC přešlo z BIOS+MBR na EFI+GPT), ale je to trochu opruz. Když už, tak ti stačí starší a použitý za zlomek ceny, přecijen pokud to nebude tvůj hlavní počítač, tak te netrápí pár škrábanců a zkrácená životnost u baterky. Akorát v případě tvé extrémně náročné hry to může skončit 2 možnostmi: 1) Koupíš něco se slabší GPU - tvoje hra na tom nepojede a vykašleš se na "nižší detaily" -> zbytečná koupě. 2) Koupíš drahý Mac, kde tvoje hra půjde po pár úpravách dobře i na Intel Iris, ale budeš litovat těch peněz za něco, co většinu času bude vypnuté. Spíš bych využil možnost nechat to testovat jiné (např. test build mimo Steam, např. jen lidem, co znáš) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 3. prosinec 2015, 23:01:23 Předmět: |
|
|
Tak MacBook Pro by nakonec asi našel využití na cesty...
(byl jsem donucen si pořídit iPhone (androida měním každou chvilku, tak chci zkusit něco co snad vydrží) tak bych překousl i ten ntb nakonec;) ). Proč iPhone? Na dnešní GDS jsem nebyl schopen udělat jakýkoliv impulsivní záběr či záznam - něco tweetnout atd. Než to android zpracoval tak bylo pozdě a ztráta času (čekat sekundu na každé písmenko) A pořád vytahovat win tablet se mě taky nechtělo:) Tj. iPhone bude na volání a online komunikaci a řešení těchto soc. věcí (které jsou pro propagaci nutné).
Ono pokud bych si pořídil něco nového a za nemalé peníze (i po těch bazarech to není moc levné nakonec), tak bych to asi používal i na něco víc - našlo by to větší uplatnění než lapač prachu (doufám tedy ).
Na druhou stranu i pokud by to byl lapač prachu, tak mě pořád vychází - že investice se musí vrátit na prodejích, počet možných zákazníků co mají jabka na Steamu je hodně velký - dokonce si to už někteří koupily i když to nemohou hrát (což mě morálně zavazuje tu mac verzi nějak řešit).
Takže spíše teď už hledám co pořídit (musím se v tom více zorientovat).
Externí testery - určitě, ale tak jako tak potřebuji sám ladit ty věci a simulovat případné problémy a ladit (to za mne neudělá žádný tester).
Jinak díky za to info kolem grafik!
BTW: vím že můj postoj se oproti prvnímu postu změnil;) To je tím jak to více studuji (pro a proti atd.) _________________
http://www.mcmagic-productions.com/
Naposledy upravil McMagic dne 4. prosinec 2015, 10:09:48, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 4. prosinec 2015, 08:29:25 Předmět: |
|
|
iPhone nebo WP nebo vlastně cokoliv namísto Androidu na komunikování ti chválím , ale stejně jsem z toho nepochopil souvislost s MacBookem.
iTunes nainstaluješ i na Windows. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 4. prosinec 2015, 09:58:28 Předmět: |
|
|
Mem napsal: |
iPhone nebo WP nebo vlastně cokoliv namísto Androidu na komunikování ti chválím , ale stejně jsem z toho nepochopil souvislost s MacBookem.
iTunes nainstaluješ i na Windows. |
nejak si to vnitrne musim obhajit - dalsi kram do baraku;) _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 5. prosinec 2015, 19:53:14 Předmět: |
|
|
McMagic> nevim, jestli ti to nejak pomuze pri rozhodovani, ale zkusil jsem NI na tom mojem late-2012 MBP (nejake i7, 16 GB RAM a GeForce GT 650M) ve Windows a tak nejak to funguje. Na "very low" to jede v pohode v 1680x1050, jen pri vstupu do veze to cuka (nezavisle na rozliseni).
Na "normal" to bezi v 1680x1050 15-20 FPS a v 1360x768 to jde kolem 30 FPS. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
McMagic
|
Zaslal: 8. prosinec 2015, 11:11:57 Předmět: |
|
|
OndraSej napsal: |
McMagic> nevim, jestli ti to nejak pomuze pri rozhodovani, ale zkusil jsem NI na tom mojem late-2012 MBP (nejake i7, 16 GB RAM a GeForce GT 650M) ve Windows a tak nejak to funguje. Na "very low" to jede v pohode v 1680x1050, jen pri vstupu do veze to cuka (nezavisle na rozliseni).
Na "normal" to bezi v 1680x1050 15-20 FPS a v 1360x768 to jde kolem 30 FPS. |
Díky - jj pomůže až na grafiku je HW dobré na NI - porovnám si tu VGA (její parametry) a uvidím (kolik má ta tvoje VGA RAM? jen pro upřesnění). _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
|