.[ ČeskéHry.cz ].
[Browser] Darkenlight 2D MMO

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Mobilní hry, Flashové hry, Webové hry, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
acestealman

PříspěvekZaslal: 3. leden 2016, 13:15:50    Předmět: [Browser] Darkenlight 2D MMO Odpovědět s citátem

Zdravím kolegové, rád bych vám přestavil svůj projekt na kterém pracuji několik let (na poslední iteraci cca rok a půl). Je to HTML 5 MMOčko s GUI přizpůsobeném pro hraní na PC i na mobilech.

Darkenlight je inspirován staršími MMO hrami jako Ultima Online a také zkušenostmi ze pen and paper her z mládí a není tak uplně snadný ani přímočarý, snažím se přinést hru, která zase klade na hráče určité nároky tak jak tomu bylo dříve.

Hra je nyní v plně hratelné open beta fázi a kdokoliv ji může vyzkoušet a zahrát si zcela zdarma a bez reklam. V současné době se snažím najít další lidi, kteří by si rádi hru podobného typu zahráli aby svět nepůsobil tak prázdně a aby se naše komunita trochu rozrostla což je nejlepší motivace pro vývojáře k dalšímu pokračování. Samozřejmě se také snažím zjistit, jestli vůbec podobný typ her má v dnešním světě ještě místo .. je možné že ne, to ukáže čas.

V současnosti je už hotovo

- Lokace a dungeony na cca dva týdny příležitostního hraní (hodinka dvě denně)
- Skilly, vybavení, komplexní bojový systém
- Parta, chat, law statusy (PK, Criminal ..)
- Gathering surovin, crafting (předmětů, lahví, jídla)
- Enchanting a vylepšování předměntů
- Smrt, fulldrop, resurekce
- PVP aréna
- Ovladatelné dveře/portály
- Poškozování/opravování/prodej předmětů
- NPC (kovář, bankéř, mág, healer ..)
- Nějaké zvuky

a mnoho dalšího, takže už ve hře je co dělat.

Co je v plánu dál

V současnosti zapracovávám připomínky/opravy/dobré nápady lidí, kteří hru testují a hrají (bohužel jsme zatím jen 3 kdo se přihlašuje pravidelně).

Do budoucna mám v plánu přidávat další featury, jako jsou domky, nová povolání, další ovladatelné mapové prvky, PVP ligu a budovat další lokace. Aby to ale celé mělo smysl, snažím se nyní shánět na hru zpětnou vazbu od různých hráčů a vytvořit nějakou komunitu kolem projektu - nic není pro vývojáře lepší motivací k další práci.

Pokud by projekt někoho zaujal a chtěl si jen zahrát, zde je odkaz na stránku pro hru http://darkenlight.net:8082

Pokud by někdo měl zájem sledovat co je nového, případně přidávat nějaké komentáře nápady a postřehy, nebo prostě s námi jen debatovat, jste vítání ve facebookové skupině, kterou jsem k projektu nedavno založil

https://www.facebook.com/groups/445950982256765

Děkuji za vaší pozornost

Nakonec přikládám nějaké screenshoty na ukázku

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
acestealman

PříspěvekZaslal: 4. leden 2016, 22:00:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem ke hře udělal jedno gameplay video .. kvalita není tak dobrá jak by mohla být, nemám s tím zkušenosti a možná nemám nainstalované potřebné kodeky .. každopádně tady je

https://www.youtube.com/watch?v=pSoVhaX84-g
DespeRadoX

PříspěvekZaslal: 4. leden 2016, 23:37:43    Předmět: Odpovědět s citátem

ked vynecham grafiku , vyzera to ze si odviedol poriadny kus prace, na tom mozes urcite stavat...mozno by si teraz mohol zmenit roadmap a sustredit sa miesto novych featur prave na ten look...a az potom sa vratit k domkom, dalsim povolaniam a podobne....
proste spravit nejaku beta grafiku, ktora uz bude viac konzistentna a pre hraca pritazlivejsia, mslim ze v tomto stadiu(ze chces pritiahnut hrracov) robit herne featury nema vyznam.
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
acestealman

PříspěvekZaslal: 5. leden 2016, 01:02:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpověď .. rozhodně souhlasim s tim, že nové featury nyní nemají smysl, protože už teď je tam toho víc, než většina lidí to to jen "zkusí" má šanci vidět, takže to rozhodně ano.

Rozhodl jsem se ale zvolit zatím spíš na udržení nových hráčů po alespoň nějakou dobu to, že se bych jim na začátku rád nabídl nějaké questy a vodítka co mají dělat. Setkal jsem se zatím s tim, že oni prostě neví (je to sandbox hra) .. takže teď pracuju na úvodních questech a postupném odhalování herního obsahu jejich prostřednictvím.

Důvod je jednoduchý .. musím si klást reálné cíle a vzhledem k tomu, že jsem programátor a grafika nemám, bohužel nemam šanci docílit grafiky, která by byla srovnatelná s hrami od vývojových studií. Obávám se, že obětovat několik měsíců překreslování všeho možnéo by mi moc nepomohlo .. ne snad proto, že by look nebyl důležitý, ale spíš proto, že by to stejně nevypadalo o moc lépe se obávám.

Jedna z mých nadějí mimo jiné to, že se třeba najde grafik, který by se k projektu rád přidal, pak by to bylo něco jiného, ale pro mě samotného je bohužel refaktoring celé grafiky nerealistický, byť by se mi to také líbilo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Mobilní hry, Flashové hry, Webové hry, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: