Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mar
|
Zaslal: 5. únor 2016, 13:56:52 Předmět: AMD GL drivery |
|
|
Řešil jsem teď zajímavý problém na lowend GPU od AMD(ATI) s nejnovějšími drivery: pravidelné spiky ve framerate.
Poté, co jsem vyloučil problém u sebe, jsem zjistil, že stačí zavolat glFinish před SwapBuffers
Neměl by snad toto řešit driver automaticky?
EDIT: nemyslím tím nutně toto volat interně, ale vyřešit takovým způsobem, aby kvůli tomu nekolísal framerate
Navíc se starším driverem tento problém nenastával. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 5. únor 2016, 15:54:12 Předmět: |
|
|
Tak je to chyba driveru V naší firmě to pro program, co vyvíjíme, řešíme tím, že si děláme seznam verzí driverů, které můžem doporučit zákazníkovi a které jsou tragické, tedy problém je způsobem jima (nedávno tu máme chybu na AMD driverech, které shodí Win10 do BSOD, takže je daná funkce v programu zašedlá a zobrazí hlášku s infem o problému AMD driverů).
Špatné drivery jsou prostě taková vlastnost AMD (kdo může, jde do NVidie, i kdyby byla o trochu pomalejší). Jako obyčejnej smrtelník si těžko budeš testovat tunu hardwaru a dělat databázi, takže nezbyde, na co náhodně narazíš a co ti lidi reportujou (si dej do reportovacího toolu verzi OpenGL, kde je uvedená verze driveru). |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|