Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Reniezs
|
Zaslal: 22. červenec 2017, 12:05:00 Předmět: Steam - Odhadovaný prodej vs. Skutečný |
|
|
Zdravím, protože se chystáme spustit na Steamu "EA" prodej naší hry, tak bych se chtěl zeptat, jaké máte zkušenosti s prvními měsíci a jak moc byl rozdíl mezi plánovaným a reálným příjmem. Díky _________________ https://szeiner.com - Nezávislé vývojářské studio SZEINER s.r.o. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Spytihněv
|
Zaslal: 12. srpen 2017, 10:41:18 Předmět: |
|
|
Plánovaný příjem (mimochodem skvělý pojem ) bude asi vyšší než reálný. Záleží na marketingu, pokud na Steamu vyjde denně ~30 her, jakýkoliv titul bez mediální tlačenky (odstartované alespoň rok před vydáním) zapadne ať bude sebelepší.
Já měl skromný buddhistický odhad 100 prodaných v den vydání, realita byla asi tak 5 a to díky lidem z tohoto fóra a lidem ode mě ze Strašnic (big up všem!) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Peto
|
Zaslal: 13. srpen 2017, 19:18:46 Předmět: |
|
|
Mat naplanovane ze kolko asi predas na steame sa da iba ked mas uz vydane 2 skoro rovnake hry a vydavas tretiu tiez skoro rovnaku . inak ak niekto planuje tak je zrejme jasnovidec, neda sa to odhadnut.. _________________ Code or die!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mar
|
Zaslal: 14. srpen 2017, 00:34:35 Předmět: |
|
|
Spytihněv napsal: |
Plánovaný příjem (mimochodem skvělý pojem ) bude asi vyšší než reálný. Záleží na marketingu, pokud na Steamu vyjde denně ~30 her, jakýkoliv titul bez mediální tlačenky (odstartované alespoň rok před vydáním) zapadne ať bude sebelepší.
Já měl skromný buddhistický odhad 100 prodaných v den vydání, realita byla asi tak 5 a to díky lidem z tohoto fóra a lidem ode mě ze Strašnic (big up všem!) |
OT: Nechceš zkusit hodit Ruprechta na GOG?
Nevím, kolik práce by bylo zaintegrovat jejich API na achievementy, ale tam toho zase tolik denně nevychází a nové věci cyklují na hlavní stránce,
takže myslím, že bys určitě za první den na GOGu prodal víc, jak 5 kopií.
(A pak bys sem mohl něco napsat jak se s nimi jednalo atd., myslím, že by ostatní mohlo zajímat
Já znám GOG pouze z pohledu uživatele a můj klíč je jednoduchý: cokoliv je na GOGu, kupuji tam, na Steamu jenom občas nové AAA tituly nebo prostě něco, co na GOGu není. Jinak Steam rád nemám (obzvlášť nemám rád jejich klienta) |
|
Návrat nahoru |
|
|
JC
|
Zaslal: 14. srpen 2017, 22:16:24 Předmět: |
|
|
Jestli nejsou prodeje na Steamu tak na GoGu budeš snad v mínusu |
|
Návrat nahoru |