.[ ČeskéHry.cz ].
Účet
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
uiii

PříspěvekZaslal: 23. prosinec 2007, 23:02:17    Předmět: Účet Odpovědět s citátem

Čau, chci si založit účet. Jsem student. No ale potřebuju poradit u jaký banky. Zajímali by mě vaše zkušenosti a jakou banku byste mi doporučili. Pokud možno co nejlevnější poplatky za vedení a tak, pak ať funguje internetový bankovnictví kdekoli (nezávisle na prohlížeči a platformě). Dík
dadajax

PříspěvekZaslal: 23. prosinec 2007, 23:25:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší je studentský účet u ČSOB. Vedení účtu zdarma dokud jsi student a až skončíš se studiem tak ti ten účet zůstane, jen se zavedou nějaké malé poplatky za vedení, ale i tak je to levnější než klasický účet. Výhoda je, že i když skončíš se studiem tak do 27 let ti ten studentský účet zůstane a s ním i většína jeho výhod. Fakt doporučuju, každý kdo ho v okolí má je spokojený Smile A ten internetbanking je taky v pohodě, na FF i IE6 a 7 funguje, v Opeře jsem nezkoušel ale mělo by to jít taky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
OndraSej

PříspěvekZaslal: 23. prosinec 2007, 23:49:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimavy by mohl byt ucet u www.mbank.cz ktery bez poplatku je pro vsechny, nejen pro studenty, a na internetovem bankovnictvi je primo zalozeny, vcetne karty vhodne pro placeni po internetu. Nicmene je to pomerne nove, takze s tim nemam ani osobni zkusenost a ani nevim o nikom kdo by mel.
Yossarian

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 01:44:49    Předmět: Odpovědět s citátem

ja jsem u CSOB, a spokojenost. oproti potvrzeni o studiu vse zdarma, platebni karta vhodna k platbam po internetu, ebanking funkcni bez problemu i v opere, jediny co me sere je buzerace na pobocce kde nesmim vytahnout ani mobil abych se podival kolik je hodin, na druhou stranu nevim nakolik to je zalezitost csob, nebo jestli za to nemuze jen ten jeden bezpecnozmrd
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jelzin

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 10:45:39    Předmět: Odpovědět s citátem

a) tak hlavne banku si poradne nevyberes protoze zlodejsky smejdi sou vsichni a vsechny tarify Wink

b) ja mam studentskou CS, poplatky pomerne ok (asi vetsi nez v csob), e-banking na klid, nejaky ty sluzby taky, napr. placeni v zahranici kartou a tak je na klid...jinak mam tak nejak pocit ze CS ma obvykle vice bankomatu na lepsich mistech ale mozna se mi to jen zda Wink

c) mam investicni ucet u ING kam standartne precerpavam vetsinu penez, v CS chci mit kacek co nejmin. Ty penize tam sice nejsou tak dostupne jako ve sporce ale aspon je neprochlastam, neprokalim a neprozeru Smile a urok je velmi velmi velmi zajimavy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
zapytchu

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 10:47:09    Předmět: Odpovědět s citátem

mbank ee, to si penize fyzicky nevybere Smile

Jdi k postovni sporitelne, je to fajne. Nejvetsi sit vyberu (kazda posta), minimalni poplatky... Jo, jde to. Nejake penize u nich mam a nestezuju si. Sice uroky nic moc, mesicne sotva ta stovka nejaka, ale... porad lepsi, nez nic Smile
OndraSej

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 10:53:25    Předmět: Odpovědět s citátem

zapytchu> mel by tam mit tri vybery mesicne zdarma z libovolneho bankomatu, coz neni az tak spatne (pokud vim, tak u ostatnich mas typicky zdarma nanejvys z vlastnich bankomatu).

Jinak k te CS - kdyz jsem si zarizoval ucet ja, tak me v nich na pobocce pri dotazu na zalozeni pani malem pokousala, ze informace si o podminkach vedeni si mam zjistit nekde sam (rict kde uz se neobtezovala) a hlavne s tim neotravovat na pobocce. V CSOB podobne. Tak jsem je s tim uz neobtezoval a zalozil si v KB, kde na me zatim vzdycky byly mili a ochotni at uz jsem je otravoval se sebevetsi picovinou mimo jejich kompetence (vyzkouseno na trech ruznych pobockach).
rezna

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 11:06:38    Předmět: Odpovědět s citátem

nechodte ke KB - jsem tam a jsem znechucen - z ciziho bankomatu me stoji vyber 39,- coz je sileny

fungovani pobocek (a to zejmena v OL) je priserne - naposledy si me v OL prehazovali jak horkej brambor aby snad nemuseli neco delat, v OL to dokonce funguje tak, ze pokud dany banker neni vas "poradce" tak vas radsi ani neobslouzi

internet u KB je pro me v klidu, od listopadu mi beha konecne i v opere. jak je to sl inuxem nevim, ale podepisovaci aplet je sunovska java, takze by to snad melo behat i tam.

podle me je nejlepsi banka ebanka, po ktere ted koukam, a nejspis prejdu. poplatky jsou sice vyssi, ale ty sluzby jsou holt na jine urovni.

mam jeste jedno konto u CSOB, a tam jsem vic spokojen nez u KB. ale to je spis takovy konto do zalohy.
Mrazik

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 11:19:15    Předmět: Odpovědět s citátem

CSOB jednoznacne nejlepsi volba.

Prijemne slecny na pobocce, fungujici internet banking (no nekdy s rezervou, ale funguje), u studentskeho uctu temer vsechno zdarma...

Jednoznacne muzu doporucit.
Hardwire

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 11:36:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mám ČSOB a nemůžu si stěžovat. Nicméně mBank vypadá taky zajímavě, ale neznám ještě nikoho, kdo by tam měl účet Smile
Mem

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 12:07:47    Předmět: Odpovědět s citátem

mBank nevypadá zajímavě, banka původem myslím z Polska, kde už se poplatky platí a tady to zavedou taky, stejně tak ještě nejspíš neskončila jednání o krytí... Druhá věc je naprosté minimum služeb (nemají ještě ani firemní účty, další produkty). U velké trojky v ČR vás sice budou spolehlivě oškubávat (kromě dotovaných studentských účtů), ale zase máte k dispozici zázemí a velké portfolio služeb, třeba pod takovou ČSOB patří kromě pojišťovny i Poštovní spořitelna, Hypoteční banka atd.

Pokud chcete zkusit něco zajímavějšího, tak buď spořící konta u ING (u většiny bank je roční úrok na běžném účtu třeba 0,5 %, u ING třeba 2-3 %, i když je tam limitováno, jak člověk může s těmi penězi nakládat (množina účtů, kam a ze kterých jde posílat), z tohohle pohledu je zajímavá i družstevní záložna FIRO, poplatky nulové.

Ale jinak se radovat nad tím, že někdo poskytuje "zajímavý" úrok v řádu jednotek procent ročně, když třeba v SecondLife vychází roční úrok na termínovaném vkladu přes 90 %... Wink

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 12:25:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam CS.Mesicne platim okolo 30kc za vklady a za vybery z bankomatu.Pokazdy je to tak 5 a 5.JInak pladby kartou samozrejme zadara.Jediny co platim navic je embosovani.To stoji 400 rocne.Za to mam regulerni visa kartu a ne elektrona a platit sni muzu treba i v africe.Na tom ma natizenej paypal jelikoz casto platim neco do ciziny.Takze vseho vdudy platim rocne okolo 12*30 + 400.+- 800 korun ročne.Jop jinak je to normalne studenstka karta...Jen s tim rozdilem ze je embosovana.K tomu mBank...Ja bych do toho nesel ani za zlaty prase.Nikdo vam nic neda zadara.Podle me bude ve smlouve mezi radky napsano ze behem doby kdy uzavras smlouvu muze dojit ke zmenam v cenicich sluzeb.takze z 0 se muze stat 100 a tak podobne.K tomu vsemu kdyz budes chtit zrusit smlouvu tak budes calovat za predcasne ukonceni.Taky s cim pocitam ze nova smlouva vznikne hned po skonceni te prvni takze kdyz budes chtit odejit po skonceni prvni smlouvy budes mi pech pac automaticky vznikne dalsi.A jako zlaty hreb vseho....Jsou to Polaci.Nehledejte v tom nic,zkratka je nemam rad...
OndraSej

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 12:52:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Kula Shaker napsal:
Nikdo vam nic neda zadara.

V civilizovanem svete je vedeni uctu vcetne karty, vypisu, e-bankovnictvi a podobnych sluzeb zadarmo pomerne bezne. Tim, ze maji ve sprave penize svych klientu muzou vydelat pomerne dost (a taky to delaji). Tak proc jim jeste platit za to, ze vydelavaji pomoci nasich penez?
Jelzin

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 12:56:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Kula Shaker napsal:
Nikdo vam nic neda zadara.

Smutna praxe zlodeju z ceskych bank. To jak by se melo nahlizet na banky je to, ze MY jim pujcujeme sve penize, ktere oni dale vyuzivaji k svemu podnikani, a za to oni nam maji platit cast z toho co vydelaji. My jim pujcime deset tisic, oni daji korunu a na poplatkach vezmou 500, humus humus humus (cisla jsem si ted vycucal z prstu)

u investicnich (ne sporicich!) uctu ING se muzete dostat celkem realne na 9% (negarantovany) urok. Na sporicich uctech vyse zminene 2-3 (garantovane) % plus penize dostupne do 3 dnu a take pojisteni proti upadku spolecnosti.

U investicniho uctu je nevyhoda ze ty penize nejsou tak "po ruce" a dostat se k nim muze trvat treba i 14 dni. Jinak investuje se prevazne do ceskych firem takze podporite i nas rozvoj Wink Dale tam jsou tusim nejake ulevy na danich/soc. pojisteni pokud podnikate (jeste presne nevim jak to je teprve resim...)

myslim ze to je zpusob jak se chova slusny spravce vasich penez, a do slavnych ceskych sporitelen doporucuju davat jen to co chcete mit po ruce cestou do knajpy Wink

P.S: pro ING nedelam, jen mi prijde rozumny sirit vseobecne presvedceni, ze ceske banky jsou zlodeji, stejne jako napriklad cesky mobilni operatori..a ze jsou alternativy Wink
Hunter

PříspěvekZaslal: 24. prosinec 2007, 14:23:59    Předmět: Odpovědět s citátem

zapytchu napsal:
Sice uroky nic moc, mesicne sotva ta stovka nejaka, ale... porad lepsi, nez nic Smile

No ty pytle, jestli máš měsíčně úrok "sotva nějakou tu stovku", tak máš na účtu nejspíš pěkných pár milionů ... (pokud "sotva stovka" není třeba 10kč Smile )
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: