Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
yaqwsx
|
Zaslal: 16. prosinec 2008, 17:47:28 Předmět: Virtuální disk z VirtualPC do bochs |
|
|
Mám virtuální disk ve VirtualPC ve formátu vhd. Ale potřeboval by jsem ho použít v bochs (emulátor x86). Bohužel nevím jak dostat data z vhd a taky jak pak doplnit parametry HDD v bochsrc.txt. Konkrétně řádek:
kód: |
ata0-master: type=disk, path="cesta k imagi", mode=flat, cylinders=182, heads=16, spt=63 |
Nenašel by se tady někdo, kdo má zkušenosti s bochs a poradil mi? Už nad tím celkem dlouho tápám
Naposledy upravil yaqwsx dne 17. prosinec 2008, 14:58:56, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 16. prosinec 2008, 21:33:28 Předmět: |
|
|
A proc chces pouzivat Bochs? Vzdyt ten CPU x86 jen emuluje, nativni spusteni x86 kodu je nekolikrat rychlejsi. Ten VirtualPC disk muzes prece pouzivat ve VirtualPC, ktere je zadarmo, pripadne muzes pouzit VMware player (tez zadarmo), ktery bezi na ruznych operacnich systemech a urctie bys pro nej vygooglil prevedeni/otevreni toho virtualniho disku. Jinak jeden z moznych jednoduchych navodu na prevedeni disku je nabootovat do toho virtualniho pocitace, udelat obraz disku do souboru, a ten pak otevrit v cilovem (virtualnim) pocitaci. Ale urcite kvuli rychlosti nedoporucuju Bochs. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
yaqwsx
|
Zaslal: 17. prosinec 2008, 14:56:45 Předmět: |
|
|
Potřebuji jednu dost starou DOSovou aplikaci spustit na winCE, a tam VirtualPC nespustím. A s emulátory DOSu se ta aplikace moc nekamarádí. Vím, že je tu celkem velká šance, že to bude kvůli rychlosti použitelné, ale chtěl bych to aspoň zkusit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|