Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MikeS
|
Zaslal: 7. březen 2023, 00:47:07 Předmět: NAZDAR! The Game - mikrostrategie - moje první hra |
|
|
Ahoj kamarádi developeři,
nedávno jsem vydal svoji první hru NAZDAR!. Je to mikrostrategie, budujete základnu (obrněný vlak ČS legií ) a v noci odrážíte útoky nepřátel. Inspiroval jsem se sérií Kingdom.
Hra je k dispozici zdarma na Windows, Xbox, Linux a Android. Dělal jsem ji v Monogame Frameworku a je open source.
Linky ke stažení atd najdete na mé homepage https://skoula.cz/nazdar
Krátký trailer: https://www.youtube.com/watch?v=k3nrgDPX1Fw
Pár screenů:
Naposledy upravil MikeS dne 13. březen 2023, 22:29:59, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 8. březen 2023, 08:42:11 Předmět: |
|
|
Nazdar, na první pohled to vypadá skvěle :-). Pěkná grafika i takový pěkný čistý zdrojáky. Řekl bych, že je to dobrý počin! Přeju hodně hráčů. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
Spytihněv
|
Zaslal: 9. březen 2023, 11:10:59 Předmět: |
|
|
Vyzkoušel jsem, ale jelikož Kingdom neznám, hodil by se návod. Hrál jsem to jen náhodným nakupováním (nepřišel jsem na to, co generuje peníze a k čemu jsou ti farmáři). Skoro hned jsem našetřil na opravení lokomotivy, ale to nic neudělalo (pokud to trvá víc dní, hodil by se nějaký progressbar).
Hru jsem vypl 10. den, když se tam dělo stále to stejné.
Místy mi vadil scrolling stromů - posouvají se moc rychle na to jak jsou blízko, že jsem míval při chůzi pocit, že vlak jede.
Každopádně téma se mi líbí a název také (nejprve jsem myslel, že jde o reakci na http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=3353 ), tak to pak ještě zkusím znovu (navíc jsem zvědav, zda tam budou i bojové vlaky s lokomotivou uprostřed a ne jen ubytovací ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
VVendigo
|
Zaslal: 10. březen 2023, 09:24:17 Předmět: Prace s metaforou |
|
|
Ahoj. Hraje se to pekne (Android), ale taky sem skoncil u toho, ze nevim co dal po postaveni poli a vagonu a oprave lokomotivy. Jak presne funguje ekonomika je mi tez zahadou.
Co me zarazilo je, jak neustrojne jsou tam naroubovane ty cs. legie. Krome textu a vlaku kolem ktereho se motaji vojaci se ta hra odehrava v uplne jinem vesmiru. Bolsevici jako nocni prisery, budiz. Ale to, ze ekonomika stoji na zemedelstvi(?) a verbuji se random bezdomovci je pro mne asi prilis dlouhy myslenkovy skok.
Proste, ty texty zneji celkem seriozne a v kombinaci s tim zbytkem to ve mne vytvari fakt divnou disonanci. |
|
Návrat nahoru |
|
|
dzejkob
|
Zaslal: 11. březen 2023, 10:48:42 Předmět: |
|
|
Docela fajn - líbil se mi ten progres. Dostal jsem se asi do 4 levelu - možná to pak někdy zkusím dohrát. Asi největší problém vidím v tom, že se to hraje tak nějak samospádem a v konečném důsledku není moc jak hru ovlivnit - max. tím, že udělám nějakou zásadní chybu. Jinak když postavím dost farmerů, tak je v podstatě vyhráno a zbytek už se nějak pokosí. Tipuju, že strategie 2x farmer a 1x vojáček bude vždy výherní (pokud to level dovolí). Chtělo by to více možností. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Spytihněv
|
Zaslal: 11. březen 2023, 12:36:23 Předmět: |
|
|
dzejkob> Jak se tedy dostat do dalšího levelu? Objeví se lokomotiva s páskou kolem a co dál? |
|
Návrat nahoru |
|
|
nou
|
Zaslal: 11. březen 2023, 13:58:09 Předmět: |
|
|
Potrebujes peasant na dokoncenie stavieb takze chod najmut homelesaka. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Spytihněv
|
Zaslal: 11. březen 2023, 23:20:07 Předmět: |
|
|
Skutečně, jak jsem tam měl frontu nářadí a zbraní, tak se mi homelessáci měnili na farmáře a vojáky a nikdo nechtěl lokomotivu opravit. Už jsem tedy ve třetím, den 19
Edit: Mám tušení, že peníze vznikají farmařením (ve dne).
Ještě jsem si všiml, že se občas objeví šev u napojení mlhy. |
|
Návrat nahoru |
|
|
nou
|
Zaslal: 12. březen 2023, 14:05:30 Předmět: |
|
|
Sakra ako mam dat ten posledny 8. level? Z predosleho som si nasporil maximum penazi a cartrige postavim rychlo dve defense tower najmem 25 vojakov a aj tak ledva prezijem prvy najazd v noci. Dalsiu noc ma uz potom prevalcuju uplne. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
|
mar
|
Zaslal: 13. březen 2023, 17:16:07 Předmět: Re: NAZDAR! The Game - mikrostrategie - moje první hra |
|
|
střílet bolševiky - nelze jinak než palec nahoru. moc pěkné |
|
Návrat nahoru |
|
|
MikeS
|
Zaslal: 13. březen 2023, 22:27:34 Předmět: |
|
|
Moc děkuji za všechny reakce
obtížnost ladím za pochodu, ten 8. level je prakticky nehratelný, ale ve storech už je aktualizace
aktuálně řeším problém, že s novou verzí ve storu se mi smažou savy... IsolatedStorage asi kvůli nové verzi Assembly zresetuje úložiště nebo nevím
šev u mlhy - píšu, opravím
příliš rychlé stromy - už jsem na to zaznamenal kritiku, opravím
výherní strategie - musíte najít balanc mezi tím, každý level hrát dlouho a nafarmit si => mít lehčí vstup do dalšího levelu a postupovat rychle, protože s přibývajícími dny (mimo jiné) obtížnost roste
chci tam přidat ještě sekci s random tipy, které to trochu vysvětlí, některé skryté pravidla atd |
|
Návrat nahoru |
|
|
nou
|
Zaslal: 16. březen 2023, 15:26:23 Předmět: |
|
|
Tak som to nakoniec presiel aj na tej pekelnej obtiaznosti v osmom leveli. Stačilo len ist do posledneho levelu s 80 vojakmi, 30 peasantmi na 40 den. V 8 leveli hned naverbovat co najviac vojakov postavit defense tower takze mam hned od zaciatku 60 vojakov. Tych 60 malo potom dostatocnu palebnu silu aby sundali aj tie traktory. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MikeS
|
Zaslal: 21. březen 2023, 21:27:08 Předmět: |
|
|
Wow, gratuluju já to při té obtížnosti nedal. V aktuální verzi je to lehčí, ti Leninové byli OP
Aktuálně jsem vyřešil problem se ztrácejícími se savy, kvůli použití IsolatedStorage se mi při každém updatu zresetovaly. Pro zájemce jak jsem to vyřešil zde. Nicméně to znamená smazání stávajících savů.
Poladil jsem obtížnost, vyřešil nějaké bugy, přepsal texty.
Díky všem za feedback. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 23. březen 2023, 17:38:00 Předmět: |
|
|
To je tak prekrasne. Gratulacky a zavist Len tak dalej!
Tesim sa, az si to doma zahram _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ladik-BigBoss
|
Zaslal: 10. duben 2024, 01:23:07 Předmět: |
|
|
skvělá hra
jen při vypnutí se mi podivně deaktivuje monitor.
mám dva, používám Linux Mint 21.3 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|