Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
centurion

|
Zaslal: 14. únor 2008, 21:21:46 Předmět: Empire of the Gods |
|
|
Rád by som predstavil našu novú hru Empire of the Gods. Je to jednoduchá puzzle hra s tematikou starovekého Egypta. Cieľom je používať rôzne karty v správnom poradí tak aby sa nahromadilo dostatočné množstvo zdrojov a odblokovala hlavná karta, ktorá potom vždy postaví jednu časť monumentu. Aby sa hráč náhodou pri tom nenudil, na pozadí sa pomaly stavia celé mesto.
Aj napriek tomu, že je to len jednoduchá 2D hra, robíme na nej už viac ako rok. Najskôr sme to chceli urobiť v 3D a začali sme používať Torque Game Engine. Potom sa však ukázalo, že to nebude spávna cesta, lebo hra by
bola príliš hardvérovo náročná a vôbec by nevyzerala dostatočne detailne.
Takže sme pristúpili k zmene do 2D. Znova sme použili engine od Garage Games, konkrétne nový TorqueX založený na technologii majkrosofťáckej XNA . Výsledok našej snahy je vidieť v deme. Bohužial ani to ešte nie je koniec. S súčasnosti píšem vlastný engine ktorý ju bude poháňať, lebo XNA sa neosvedčilo a čím dlhšie som to používal, tým viac problémov vyplávalo na povrch.
Jedno šťastie, že už mám engine s predošlej hry War on Folvos, tak ho stačí len trochu modifikovať a prepísť kód hry z C# do Delphi. Nemalo by to trvať dlhšie ako mesiac. Výsledok bude uplne rovnaký ako súčasné demo, ktoré beží na TorqueX, takže sa dá povedať, že kto si zahrá toto demo, bude mať presný obraz o tom ako bude vyzerať hra.
Čo je hotové a čo nie?
Grafika je hotová skoro celá, jediné čo chýba sú rôzne efektíky a celkový polishing. Hudba je hotová celá (v deme nie je všetka). Zvukové efekty 0 celá nič (to bude malina), na angličtine sa pracuje v Londýne podobne ako pri predošlej hre. Takže de facto 95% komplet (ak nepočítam výmenu enginu). Jediné, čo mi dosť podstatne chýba, sú názory "z vonku". Takže, hor sa do hrania, kolegovia. Dúfam, že to bude aspoň jedného z vás baviť.
UPDATE 26.2.2008:
K dispozícii je nové demo, ktoré už beží na novom engine. Malo by ísť bez problémov aj na Viste aj na rôznych starých šunkách. Veľkosť dema sa znížila o 30% a pri tom obsahuje viac hudby a grafiky ako predchádzajúce demo. Dá sa povedať, že prechod z XNA na čistokrvné DirectX hre dosť prospel. Ešte stále však nemám hotové zvukové efekty, časticové efekty a tiež Angličtina nie je opravená.
Čo je však podstatné, je že toto demo má vylepšené pravidlá hry. Počas hry je možné zbierať slávu a za tú si potom kupovať bonusové karty alebo vylepšovať postavu (napr. koľko zdrojov bude mať na začiatku hry, alebo že dostane nejaký čas navyše atď.) Myslím, že to dosť oživí hrateľnosť. Veď posúďte sami.
UPDATE 18.3.2008:
Hra je konečne hotová. Je k dispozícii demo s finálnou podobou hry.
Ešte kasicky pribaľujem screeny a dôležitý link na demo:
Veľký screen
Veľký screen
Na stiahnutie (13 MB):
>>> DEMO <<<
Homepage hry (zatiaľ tam toho moc nie je):
http://lonelytroops.com/eotg/index.htm
Naposledy upravil centurion dne 18. březen 2008, 17:58:36, celkově upraveno 3 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posila
|
Zaslal: 15. únor 2008, 20:01:15 Předmět: |
|
|
Musim rict, ze screeny ani povidani me moc nezaujali (na obrazku to vypada jako lepsi flashovka). Jedine, ceho jsem se chytl byla veta: "S súčasnosti píšem vlastný engine ktorý ju bude poháňať, lebo XNA sa neosvedčilo a čím dlhšie som to používal, tým viac problémov vyplávalo na povrch." a hned jsem te chtel vyzvat, jestli bys to trochu nerozepsal, protoze s XNA se chystam trochu vic zacit, tak abych vedel do ceho jdu.
Ale abych nebyl tak uplne off-topic, rekl jsem si, ze hru aspon stahnu a pustim... Po stahnuti jsem byl mirne rozladen, kdyz se hra chtela instalovat, coz ale u hry v XNA je asi nejsnazsi zpusob, jak zajistit aby to behalo vsem...
Po spusteni se muj predem negativni postoj zacal otacet o 180 stupnu. Pekne menu i s kvalitnim hudebnim podkreslenim. Zacal jsem novou hru a hned se vrham po tlacitku "How to play", protoze vubec netusim co delat. Pak se jeste divam, co ktera karta umi a pomalu zacinam hrat. Ke konci prvniho levelu jsem napnuty jak guma od trenek... netusim, jestli mi na moje manevry vyjdou tahy, jestli mi nahodna karta da ty spravne suroviny. Prvni level tak tak vitezim a vrham se na dalsi. Temer jednim dechem jsem dosel do 3. levelu (stage 1), nez jsem si uvedomil, ze jsem to vlasne ani nechtel hrat . Prestoze je to vpodstate jen o klikani na nekolik karet, je to neskutecne chytlave a zabavne. Opravdu netusim cim to (mozna ta pekna hudba v pozadi - odkud jste ji ukradli? (to nema byt narzceni ze zlocinu, jen zvlastni podoba komplimentu )).
Fakt dobra prace... jen tak dal. A asi to freewareovka nebude, co? Vypada to spis jako nejaka shareware casual hra .
PS: Sorry, ze je to tak dlouhe a vpodstate onicem... jen me to strasne nadchlo, tak jsem to musel napsat  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 15. únor 2008, 20:52:04 Předmět: |
|
|
Mně to nejede. Hraje hudba a mám bílý fullscreen, přes který čas od času přejedou podivné řetězy šedých fleků. Nevím, co XNA potřebuje, možná mám něčeho potřebného starou verzi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
centurion

|
Zaslal: 15. únor 2008, 22:55:15 Předmět: |
|
|
S XNA som skončil, lebo zatiaľ je s tým viac problémov ako úžitku. Ono to vypapá spočiatku skvele, ľahko sa v tom programuje a celkovo je to dosť "developer-friendly", ale to nie je všetko. Keď je hra hotová, treba ju vydať a dostať ku zákazníkovi. A tam už nastávajú problémy s XNA, niektoré sú iba také malé nepríjemnosti, zatiaľ čo iné sú vážne ba až kritické. Skúsim ich vymenovať:
1. Treba zabezpečiť aby sa nainštaloval .Net framework, DirectX knižnice a samotné XNA. Toto sa dá ešte pomerne ľahko zariadiť, ale zbytočne to zväčšuje celý inštalačný balík a znepríjemňuje samotnú inštaláciu. V niektorých prípadoch vyžaduje inštalácia dokonca reštart. Jednoducho, nie je to "user-friendly".
2. Štartovanie hry je veľmi pomalé. Je veľmi nepríjemné keď hráč spustí hru a potom čumí desiatky sekúnd na obrazovku s pocitom, že asi zle klikol na ikonu, keďže sa nič nedeje. Na super moderných strojoch to nie je problém, ale nedá sa predpokladať, že každý má doma výkonný počítač, najmä ludia, čo hrajú takéto jednoduché hry na starých počítačoch alebo laptopoch.
3. Nepodporuje komprimované zvukové formáty, ak nepočítam ADPCM, ktorý nie je veľmi kvalitný a aj napriek tomu dosahuje pomer len 1:4. Kvôli tomu môže byť hra väčšia aj o desiatky MB. Dá sa to obísť nejakými externými knižnicami, ale celé to stojí na vode (alebo na starom Managed DirectX, ktorý už skončil). Používanie externých knižníc je v manažovanom prostredí komplikované a automaticky tým strácaš kompatibilitu s XBoxom, čo je jedna z predností celého XNA.
4. Výsledný .Net spustiteľný súbor je problematické wrapnúť na DRM, napríkad populárny Software Passport nepodporuje .Net aplikácie. Ak chceš na svojej hre zarábať, tak toto je dosť kritický nedostatok.
5. Problematická kompatibilita. Paradoxne je XNA vyvíjané Majkrosoftom a aj napriek tomu na niektorých konfiguráciách nefunguje správne. Napríklad mne sa to demo vôbec nepodarilo spustiť na Viste. Aj vyššie v príspevku spomína Chjoodge, že mu to nefunguje spávne. Preto som sa rozhodol, že to hodím na vlastný engine.
Na záver tejto "anti-XNA kampane" chcem ešte uviesť, že spomínané problémy som mal s verziou 1.0refresh, a je veľmi pravdepodobné, že budúce verzie toho kopec vyriešia. Osobne si myslím, že až tu bude nejaká verzia 3.0 a všetci budú použivať len Vistu, tak bude XNA super. Zaiaľ je len v plienkach a ja si nemôžem dovoliť čakať, kým sa páni s majkrosoftu rozhýbu. Keď si len spomeniem po koľkých verziách začalo byť použiteľné DirectX..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 15. únor 2008, 23:24:30 Předmět: |
|
|
Taky mi to nede, vypadá to takhle:
A startovalo to asi pul minuty, skoro jako Zaklinac  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Akhera
|
Zaslal: 16. únor 2008, 00:05:54 Předmět: |
|
|
Narozdíl od posily mě screeny dost zaujaly, proto jsem si to stáhla. Poslední dobou mě mnohem víc baví takovéhle jednoduché casual hry, než ty komplexní komerční. A musím říct, že jsem tím nadšená! Grafika nádherná, hudba nádherná, princip jednoduchý na pochopení.
Prostě skvělá práce!
Akorát mě trochu zklamala délka dema
Jedinné, co bych tomu vytkla je, že cíl kola (kolik zdrojů je potřeba nashromáždit) není nikde na očích, vždycky musím ukázat na tu budovu, aby se ukázal a pak si ho zapamatovat. No a pak se mi několikrát stalo, že jsem omylem nashromáždila jiný zdroj  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kula Shaker

|
Zaslal: 16. únor 2008, 09:17:16 Předmět: |
|
|
Husty!neco takhle chytlaveho byli akorat mravenci s ty jejich hrady.Jen co se mi nelibilo tak to byla hudba.Takovy moc sustivy na me.Sem si musel vypnout zvuk ale jinak dobra klikacka.Rozhodne sem pak hod link na server kde to budete prodavat protoze tohle si chci vazne koupit _________________ http://3dcizek.com
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
centurion

|
Zaslal: 16. únor 2008, 09:59:50 Předmět: |
|
|
To Akhera:
Máš pravdu. Rozmýšľam, že tam dám ku každému zdroju taký červený krúžok, ktorý bude reprezentovať koľko ešte (percentuálne) treba z toho zdroja našetriť. Čím menší ten krúžok bude, tým budeš bližšie k cieľu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DespeRadoX

|
Zaslal: 16. únor 2008, 12:50:42 Předmět: |
|
|
2centurion: vyzera to super, to pomale startovanie skus vyriesit nejakym kratkym fake exacom ktory hodi malu obrazovku informujucu o nacitavani hry a s neho spusti hru samotnu, to by malo stacit, ja som tiez myslel ze som klikol na zlu ikonu  _________________ http://www.touchgames.eu/
http://playito.com
TW: @Despo100
Space Merchants Online ...zruseny, pracujem na mobilnej verzii space merchantu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
centurion

|
Zaslal: 16. únor 2008, 13:23:22 Předmět: |
|
|
To pomalé načítavanie našťastie nemusím riešiť. To sa týka práve toho .Net frameworku a XNA na ktorom beží terajšie demo. Ako som už povedal, robím na to nový engine a ten bude rýchly ako blesk.
Keď už je reč o tom fake exáči, tak podľa môjho názoru je to dosť zlé riešenie (samozrejme, že keď sa ináč nedá tak to treba skúsiť), pretože to zbytočne komplikuje zostavenie finálneho produktu. Neviem si predstaviť ako by sa to potom wraplo na DRM. A tiež neviem čo by na to povedal UAC vo Viste. Možno by pokladal takýto kód za podozrivý a zbytočne by otravoval užívateľa rôznymi hláškami. No neviem, určite by sa to dalo vyriešiť, ale celé je to zbytočne komplikované a ja také veci nemám rád. Mám rád keď je kód čitý, jednoduchý a robí len to čo sa od neho čaká. Krkolomné riešenia majú u mňa červenú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
centurion

|
Zaslal: 26. únor 2008, 14:36:36 Předmět: |
|
|
Mám hotový nový engine pre hru + je k dispozícii nové demo, musím povedať , že dosť vylepšené. Zlepšila sa kompatibilita (malo by bežať takmer na všetkom) a tiež sú do hry pridané nové prvky, ktoré zlepšujú hrateľnosť (pozri na začiatok tématu). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 26. únor 2008, 20:08:52 Předmět: |
|
|
Bohužel, zase budu dělat trochu problémy Hra už mi běží, nicméně před startem první mise se mi něco nezobrazuje (nejspíš nějaký text):
Jinak celkově je to opravdu moc pěkně udělané, zpracování eňo ňůňo, pastelový Egypt paráda, hudba dobrá atd. - opravdu profi práce.
Hratelnostně je to docela dobré. Já osobně jsem skončil po první úrovni, protože vysedávat u toho dlouho by mě nebavilo, ale já prostě na takovéhle casual hry moc nejsem - ale komu se líbí, tak pro toho je to i hratelnostně dobré. Princip je jednoduchý, ale přemýšlet se musí.
Body, co jsem si poznamenal:
- Obličeje chlapů jsou dost divné, nelíbí se mi vlastně ani jeden. Ženské obličeje - dobrý.
- Při procházení úrovní se začíná zprava a probíjí se směrem doleva - to je nepřirozené.
- "The amount of the resources can be increased by using of base and resource cards" - a později opět "by using of cards"
- "All gained fame, no matter if spent or not" - chybí vám "t".
- "Each bonus card costs you..." - chybí "s".
- "This value declines whenever you use a card" - "declines" by asi mělo být "decreases".
- A tak vůbec doporučuju tu angličtinu ještě jednou všude skouknout
Jinak jak jsem říkal, je to dobré a dotažené, takže držím palce s prodejem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 26. únor 2008, 20:30:27 Předmět: |
|
|
..ten text nevidím též, asi tam ani žádný není |
|
Návrat nahoru |
|
 |
centurion

|
Zaslal: 26. únor 2008, 20:36:22 Předmět: |
|
|
To Chjoodge:
Dík za pripomienky. To čo sa ti tam nezobrazuje je príbeh, a ten tam zatiaľ nie je. Je síce hotový, ale nechcelo sa nám robiť textúry, kým nie je opravená angličntina. Celko je tá angličtina len taká moja amatérska, na skutočnej angličtine robí náš spolupacovník v Londýne.
Čo sa týka tej mapy, tak až teraz som si uvedomil, že to môže niekomu pripadať divné (mne nie), že sa ide zprava doľava. Nuž čo už, keď to tí egypťania tak postavili pozdĺž Nílu.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
centurion

|
Zaslal: 18. březen 2008, 18:04:27 Předmět: |
|
|
Hotovo. Kto by mal záujem, môže si vyskúšať release candidate demo. Obsahuje všetky efekty, hudbu, opravenú angličtinu atď. Proste finálna podoba hry. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|