Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Sysel

|
Zaslal: 26. únor 2008, 00:39:42 Předmět: Project Ignis - hotovo! |
|
|
PROJECT IGNIS - 2D VESMÍRNÁ STŘÍLEČKA
DOWNLOAD
Project Ignis (120 MB, RAR)
mirror 1: http://www.megaupload.com/?d=FZW8V877
mirror 2: http://ulozto.cz/3318669/projectignis.rar
Project Ignis je...!
- akční vesmírná střílečka
- svižná akce, adrenalin, kvalitní renderovaná grafika, upgrady lodi
- nákupy rozličných zbraní, štítů, pancířů, trysek, generátorů a speciálních zařízení
- svět, kde nic není černobílé a všichni jsou svým způsobem zkažení špatňáci
- česky a anglicky včetně dabingu!
- zcela zdarma a volně šiřitelný nekomerční počin!
web: http://ignis.divine-games.net
Těšíme se na reakce, recenze, kritiky, názory etc.
Poznámka pro herní servery etc.: uploadujte prosím hru k sobě pro stahování, kdyby šel veškerý traffik přes nás, tak to hosting asi neunese
Další materiály ke hře:
Starší trailer na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=aOALy0eu5KQ
Screenshoty na webu: http://ignis.divine-games.net/cs-galerie/
Ukázka soundtracku: http://ignis.divine-games.net/upload/soundtrack_mise3.ogg (2,5 MB)
Naposledy upravil Sysel dne 14. prosinec 2009, 10:13:18, celkově upraveno 12 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 26. únor 2008, 01:27:21 Předmět: |
|
|
Grafika, web a všechno pěkný, chyběj tam ale nějaký ty základny, to ve střílečce "z boku" přece nemůže chybět (mám na mysli ještě jednu skrolující vrstvu grafiky, se kterou mohu kolidovat a tím učinit hru zábavnější o 200%, takhle jsem se upřímně nudil, když letím holým vesmírem a vlny nepřátel se furt opakují) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 26. únor 2008, 21:19:54 Předmět: |
|
|
Já se bavil dobře.. můj oblíbený typ her.. během prvního hraní bylo i dostatek možností výběru mezi zbraněmi..
při druhém hraní mi brzy došel výběr, měl jsem až na brnění vše nej nakoupené poměrně brzo..
grafika skvělá, neměnil bych
jak už zmínil franz, měla by tam být další vrstva, které se nesmím dotknout(původně jsem myslel, že jsou to ty meteority ve spodní části obrazovky)
není nutné, ale kdyby byl výběr z více lodí, bylo by to fajn, případně nějaké super zbraně na "jedno" použití, případně opravy na "jedno" použití, pak je možný, že je to v technologiích, ale zmrazení času, kdy se vaší lodi sice nic nedoplňuje, ale může se přemístit na vhodné místo a vystřílet nasbíranou energii..
pak typ mise, kde je za úkol zabít určité vesmírné pirátské lodi během cesty, proletí-li hráči nějaká taková loď -> prohrál _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Weny Sky

|
Zaslal: 26. únor 2008, 23:36:45 Předmět: |
|
|
Hra vypada hodne dobre a to jak po graficke, tak hlavne i po herni strance.
Chtelo by to asi zavest system checkpointu, protoze napriklad cele kolo letim bez problemu nemam zadne poskozeni a pak ke konci druhe mise zavadim trochu o tu nakladni lod a musim letet znova. Nebo alespon nastavit, aby me takovy naraz nezabil.
Mozna by to chtelo trochu zrychlit tu nejpomalejsi cast paralax scrollingu, protoze to zatim vypada, ze clovek stoji na miste. Aby to dodalo hre na rychlosti.
A taky by to mozna chtelo udelat nepratele slabsi a dat jich tam 2x, 3x tolik, aby to byla poradna rezba ve stylu Stargunner nebo J&G
EDIT: a jeste jsem si vzpomel na jednu detailni chybu. Hral jsem to na defaultni nastaveni, tedy jazyk byla anglictina. Ale na konci mise to napsalo cesky : "Mise splnena" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 27. únor 2008, 18:34:06 Předmět: |
|
|
Měli byste přiodat podporu pro širokoúhlé monitory. Když se mi to roztáhlo na šířku, tak to vypadalo díky těm odkrajům už v obraze divně a když jsem se na monitoru přepl do 4:3 módu, kdy jsou po stranách černé pruhy, tka to bylo horší, protože to vypadalo, že je jen malý obraz uprostřed .
Jinak teda hrál jsem zběžně a moc mi to nešlo. Asi už je to na mě moc rychlý. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel

|
Zaslal: 27. únor 2008, 20:01:28 Předmět: |
|
|
franz:
citace: |
chyběj tam ale nějaký ty základny |
základny budou, resp. již jsou, ale do bety jsme je nedali, poněvadž ty mapy nejsou dodělané - pár screenů je ale na starém webu, např. http://crypta.mysteria.cz/ignis/screenshots/60_1.jpg (ale je to z dost staré verze). Primární a převažující jsou ale mise ve vesmíru
Houp:
ale kdyby byl výběr z více lodí |
- výběr nebude, ale v některých mapách bude jiná loď, tzn. že hráč bude pilotovat "něco jiného" s jinými vlastnostmi (již funkční fičura, ale opět chybí hotové mapy )
super zbraně na "jedno" použití |
- ve stadiu spekulace jsou special zbraně do některých misí jako podpora "artilerie" na dálku... engine to podporuje (jednalo by se o něco jako meteorickou bouře z našeho minulého projektu Battle Bottle Becher se starší verzí enginu Ignisu)
+ určitá obdoba jsou některé technologie (metafázový posun, EMP)
opravy na "jedno" použití |
- leda sbírané bonusy plus technologie nanobotů, jiné opravy nebudou
zmrazení času, kdy se vaší lodi sice nic nedoplňuje, ale může se přemístit na vhodné místo a vystřílet nasbíranou energii.. |
- něco takového (zmrazen všeho) bylo původně v technologiích, ale pak jsem to odendal, protože to bylo dost silné. Od té doby se ale dost věcí změnilo a možná bych to mohl do hry opět vrátit Ještě to promyslím, technicky to problém není (je to zakomentované ve zdrojáku )), ale aby to moc nenarušilo hratelnost ..
pak typ mise, kde je za úkol zabít určité vesmírné pirátské lodi během cesty, proletí-li hráči nějaká taková loď |
- jo, něco takového je zrovna u té mapy s terénem, která není doladěná/zveřejněná.. ale bude to na více místech, slibuju
Weny Sky:
system checkpointu,... Nebo alespon nastavit, aby me takovy naraz nezabil... |
checkpointy nebudou, ale nezabití nárazem by šlo, ale vypadá to divně (když jedeš přes tu loď a nebuchneš hned )
Mozna by to chtelo trochu zrychlit tu nejpomalejsi cast paralax scrollingu, protoze to zatim vypada, ze clovek stoji na miste. Aby to dodalo hre na rychlosti. |
to je fakt, trochu to zrychlím
A taky by to mozna chtelo udelat nepratele slabsi a dat jich tam 2x, 3x tolik, aby to byla poradna rezba ve stylu Stargunner nebo J&G |
taky jsem nad tím uvažoval, asi to tak udělám... trochu oslabení a zvýšení počtu, pravda je, že teď to občas vypadá docela prázdné
EDIT: a jeste jsem si vzpomel na jednu detailni chybu. Hral jsem to na defaultni nastaveni, tedy jazyk byla anglictina. Ale na konci mise to napsalo cesky : "Mise splnena" |
díky za upozornění
swarm:
Měli byste přiodat podporu pro širokoúhlé monitory. Když se mi to roztáhlo na šířku, tak to vypadalo díky těm odkrajům už v obraze divně a když jsem se na monitoru přepl do 4:3 módu, kdy jsou po stranách černé pruhy, tka to bylo horší, protože to vypadalo, že je jen malý obraz uprostřed |
Co myslíš podporou pro širokoúhlé monitory? Co bych konkrétně měl změnit nebo přenastavit? hra širokoúhlá je sama o sobě (resp. hlavní obrazovka), to měnit neplánuji z vícero důvodů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 27. únor 2008, 21:53:25 Předmět: |
|
|
jsem též pro checkpointy, aspoň dva na level..
třeba by mohly být ukryté v nějakých lodích..
pak návrh na misi, kde budou "nezničitelné" meteority(hodně zdraví budou mít) a hráč bude mít za úkol jimi proletět
sebevražedné lodě(lepší naváděné), které nestřílí, ale snaží se do vás vrazit a tím zničit loď
nepřátelské lodě, které ubírají rovnou zdraví, projdou štít
lodě "generálové" - dávají bonusy okolním lodím(opravují, zlepšují zbraně, dělají kolem nich štít)
"atomovka", vymaže vše, co je na mapě, kromě vás..
sekundární zbraň, která při použití ubere zdraví/štít
pancéřová loď, která slouží jen jako štít(v závěsu za ní by mohly být "normální lodě"
"nepohyblivý" level, kde je za úkol ochránit něco před nájezdy nepřátel(v betě už něco takového je, ale není to úplně ono)
technologie "nesmrtelnosti" na nějakou dobu, udělá to lodi neprůchodný štít(oboustranně, ani hráč nic nevystřelí)
pak co byla připomínka už u předchozí hry, chce to trochu stínů kvůli "plastičnu"
to je jen takový brainstorming, třeba je to většina blbost/něco už ve hře je.. ale snad nějak pomůže _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 27. únor 2008, 22:04:15 Předmět: |
|
|
Sysel napsal: |
převažující jsou ale mise ve vesmíru |
i ve vesmíru musejí být základny, pohleď na stargunnera nebo jng, tam snad nikdy nedošlo na "prázdnou mapu" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 27. únor 2008, 23:08:59 Předmět: |
|
|
Co myslíš podporou pro širokoúhlé monitory? Co bych konkrétně měl změnit nebo přenastavit? hra širokoúhlá je sama o sobě (resp. hlavní obrazovka), to měnit neplánuji z vícero důvodů |
Širokoúhlou se hra nestane jenom tím, že přidáš černý pruh nahoru a dolů. Pokud chceš čtvercové pixely, tak musíš použít širokoúhlé rozlišení. Pokud to neplánuješ, tak musíš počítat s tím, že se ti původní obraz tak jako tak zdeformuje z 4:3 na poměr stran 16:10.)
Ignorovat dnes širokoúhlé obrazovky není dobrý nápad, když notebooky už se jinak ani nevyrábí a nové stolní panely už taky převažují ty širokoúhlé. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel

|
Zaslal: 30. květen 2008, 00:30:30 Předmět: |
|
|
Aktualizace projektu 30.5. 2008
- planetární mapa s budovami
- checkpointy=ukládání během mapy
- uvolněn herní editor map = můžete si vyzkoušet mapu si upravit!
- spousta dalších drobných úprav
ODKAZ: http://ignis.divine-games.net/upload/b94.rar
(RAR, 20 MB, bez instalace) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 30. květen 2008, 10:40:45 Předmět: |
|
|
tak jsem to opet vyzkousel a prijde mi to strasne tezke. Asi na 20. pokus pri ruznem vybaveni jsem dosahl prvniho checkpointu.. pak to celkem uz slo, ale stejne se mi nepodarilo nikdy proletet kolem dvou checkpointu bez "ztraty zivota"
navic checkpointy ztraceji smysl, sice se neobjevim na zacatku mise, ale zato bez vseho vydelaneho -> jako hráč bych při smrti vždy načet novou pozici, než abych začínal v půlce bez ničeho. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel

|
Zaslal: 30. květen 2008, 11:39:51 Předmět: |
|
|
Houp: to s tím "neukládáním" peněz je to bug, peníze to ukládat má, opravím to, holt jsem si toho nevšiml. Normálně na tom checkpointu budeš mít tolik peněz a technologií, kolik jsi měl při prvním průletu s tím, že zdraví a energie se ti doplní na max. Takže je to spíše výhodné než nevýhodné
Obtížnost já bohužel neposoudím, proto to také dávám sem testovat, páč já to hraju už po x-té a dávám to bez problémů... ale zjednoduším to, asi jsem toho na tu mapu nacpal fakt hodně  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 30. květen 2008, 11:41:01 Předmět: |
|
|
těžké je to moc, já se ani nehnu z místa, hned mě zabijou |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 31. květen 2008, 13:15:33 Předmět: |
|
|
ale zjednoduším to, asi jsem toho na tu mapu nacpal fakt hodně  |
no nedával bych tam ty velký lodě zatím, tu jsem nezničil ani jednu, přestože jsem se vždy pokusil na poměrně dlouhou dobu na jednu zaměřit
a omezil bych v prvním levelu lodě, který maj naváděný střely.. nebo případně bych je vyměnil za lodě, které sice mají naváděné střely, ale ty se nenavádí samy -> po zničení lodě by zůstali letět ve směru, v kterém letěly
kdybyste chtěli, případně bych testnul i víc jak jeden level _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel

|
Zaslal: 1. červen 2008, 16:17:48 Předmět: |
|
|
Ok, fakt to dost zjednoduším a změním, díky za konkrétní tipy!
Jinak tu mapu si můžete editnout sami a odendat třeba ty velké bitevníky, stačí spustit editoru a vybrat mapu ./data/files/mapy/ (a tu jedinou .map co tam je) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|