Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
uiii
|
Zaslal: 13. srpen 2007, 17:48:55 Předmět: Co po matfyzu |
|
|
Tak by nak zajimalo co takovej clovek, co udela matfyz v oboru informatika, muze vsechno delat (krome programatora co pise pouze zadanej program a nic jinyho ho nezajima)?
PS: Mozna je to blbej dotaz, vysokoskolak jeste nejsem ale na ten matfyz se trochu chystam (alespon se o to pokusim ). _________________ Twitter
Naposledy upravil uiii dne 22. srpen 2007, 16:30:46, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 13. srpen 2007, 18:42:23 Předmět: |
|
|
tak samozrejme jit na VSE a naucit se tam neco "pro zivot".
P.S. Muj prvni spolubydla byl hotovej MFFak. Mel nejakej castecnej uvazek v nejake firme s informacnima systemama a na VSE sel proto, aby mel potrebny info pro povyseni ci co. Po dvou semestrech z VSE zmizel - asi to na povyseni stacilo  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 13. srpen 2007, 19:11:49 Předmět: |
|
|
Tak nam rikali, ze matfyzak se uplatni vsude
Co se programovani tyce, tak dobrych programatoru je porad malo a matfyzaci jsou zadani. Asi hned po skole si moc vybirat nebudes moct, ale ani ja ani zadny z mych kamaradu nemeli problem se uplatnit. Po chvili praxe myslim, ze muzes pomyslet i na hodne zajimave pozice. Viz jeden muj kamarad, ktery po Matfyzu delal v IS a ted dela jinde a je na tom mnohem lip. Ja uz skoro tri roky delam "stredne" zajimavou praci, Matfyz dokoncim teprve ted a poohlidnu se po novem zamestani. Pocitam, ze se neco zajimaveho najde, ale muzu i zustat tam, kde jsem, pokud budou dobry podminky  _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 13. srpen 2007, 22:55:08 Předmět: |
|
|
Po matfyzu se da treba delat doktorske studium. Na matfyzu
Jinak nevim, nemam cas zjistovat co je za moznosti, porad po me nekdo chce praci
Ale jinak s matfyzem se uplatnis skoro kdekoliv, protoze krome programovani se tam naucis hodne dobre pocitat (==> ruzne analyzy dat, vyzkumna prace, konzultace) a tak nejak celkove premyslet (==> ruzni analytici, navrhari systemu, hlavni programatori...). Mimoto neni problem na MFF studovat ekonomii, takze pak ani na tu VSE nemusis. Pokud umis jednat s lidma, tak (po trose praxe, abys zjistil jak to ve skutecnosti chodi) muzes bez problemu delat ruzne projektove manazery a vedouci projektu.
A jinak, pokud mas talent, samozrejme neni problem delat treba tesare nebo zednika... ale na to asi vetsina z nas nema  _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goophy
Založen: 29. 07. 2007 Příspěvky: 28 Bydliště: Liberec/Praha - Jižní Město, Otava (111)
|
Zaslal: 14. srpen 2007, 08:55:01 Předmět: |
|
|
Uplatnění po MFF? Tak v každém případě stejné jako mám teďka. Přistupuji k tomu jinak, než třeba moji spolužáci, kteří jdou na vysokou, aby měli nějaké uplatnění. Já tam jdu kvůli informacím, ne kuvlí práci, které mám beztak dost.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Weny Sky

|
Zaslal: 14. srpen 2007, 20:17:36 Předmět: |
|
|
nasel jsem skvely obrazek k tematu, uplne sedi na nazev threadu
PS: neberte to moc osobne, urcite se to bude dat v klidu poresit na IRC |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 15. srpen 2007, 02:53:24 Předmět: |
|
|
No a ja radsej provokovat nejdem, aj ked mam par podjebov v zalohe (pre tych, co to mozno nevedia studujem VT@FEL@CVUT) _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 15. srpen 2007, 07:02:28 Předmět: |
|
|
Achjo... to je v prdeli.
Absolutne zadna praxe, absolutne zadne vzdelani netreba... a jeb ho, rovnam jako druhej job na odreagovani v obrovskym obchodu s oblecenim tricka na raminkach za 11 dolaru na hodinu, heh.
Uplne clovek zacne premyslet... proc ztracet toliko zivotniho casu na skolach, jak to delam cely zivot, kdyz mi staci dva roky studovat na zdravotni sestru ve statech a pak odjet na Hawaii, kde sestry berou o vikendovych sichtach 90 dolaru na hodinu. Jojo, devadesat. To je 1800 Kc na hodinu, btw...
Ser na MFF, nauc se jazyk a prozivej zivot, na skolu budes mit dost casu, az budes stary... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 15. srpen 2007, 08:10:09 Předmět: |
|
|
Pozor, zdravotní sestry ve státech mají oproti našim sestrám mnohem vyšší zdravotní kvalifikaci, tak 3/4 doktora. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
prost
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 109 Bydliště: cvut fel, stm
|
Zaslal: 15. srpen 2007, 20:35:09 Předmět: |
|
|
zapytchu: A kolik tam stojí voda, elektřina, chleba, ... ?
Btw, jen tak náhodou jsem se díval na to, že prodáváš nějakou elektroniku z USA... a nedělalo by bordel (případně oheň), že v zásuvkách v USA najdeš 110 V a 60 Hz? _________________ BbB |
|
Návrat nahoru |
|
 |
josh
|
Zaslal: 15. srpen 2007, 21:40:24 Předmět: |
|
|
[OT]
zapytchu napsal: |
sestry berou o vikendovych sichtach 90 dolaru na hodinu. Jojo, devadesat. To je 1800 Kc na hodinu, btw...
|
nemyslim si ze by se tohle v cechach nedalo vydelat, ale spis je to o pristupu, bud budu delat nejakou praci za kterou mi snad nekdo nejak zaplati (ikdyz zahranicni prace muze byt v prepoctu zajimava) nebo budu realizovat svoje napady ze kterych budu moct ovlivnovat moji financni situaci
[/OT]
kazdopadne s kvalifikaci z matfyzu se da delat spousty veci. ja osobne kdybych chtel byt nekde zamestanej a nechtel realizovat nejake svoje projekty sam, tak si myslim ze kvalitni zivot (z hlediska finacniho zabezpeceni) zajisti phd titul. velky (tim myslim velky) firmy jsou schopny dat pekny penize lidem ze kterych cisi kvalita na sto honu. _________________ Tak Karle, kolik? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 15. srpen 2007, 22:07:17 Předmět: |
|
|
prost napsal: |
zapytchu: A kolik tam stojí voda, elektřina, chleba, ... ?
Btw, jen tak náhodou jsem se díval na to, že prodáváš nějakou elektroniku z USA... a nedělalo by bordel (případně oheň), že v zásuvkách v USA najdeš 110 V a 60 Hz? |
nemelo - zarizeni se umi prizpusobit - na vetsine byva napsanej rozsah 100-250V 50-60Hz - preci nebudou delat nekolik ruznych serii - delaji jenom ruzne koncovky do zasuvky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

|
Zaslal: 16. srpen 2007, 06:53:14 Předmět: |
|
|
prost napsal: |
A kolik tam stojí voda, elektřina, chleba, ... ?
Btw, jen tak náhodou jsem se díval na to, že prodáváš nějakou elektroniku z USA... a nedělalo by bordel (případně oheň), že v zásuvkách v USA najdeš 110 V a 60 Hz? |
Tak ted pozor, napisu to tucne, protoze mne samotneho to prekvapilo :
Jídlo, pitivo, elektřina - je to zvláštní na pochopení pro nás, z ČR, ale (a teď pozor) - >> JE TO V USA LEVNĚJŠÍ, V HORŠÍCH PŘÍPADECH STEJNĚ DRAHÉ JAKO U NÁS << -
Uf a je to venku. 18 vajíček ve walmartu koupíš za 1.39 USD - což je 30 korun. Galon stavicky koupis za 1.09 USD... A tak dale.
To mne nastvalo, no.. a v tom to tkvi, vlastne az na zapade si clovek uvedomi, co ze to zapad vlastne je.. a proc je konzum a kapitalismus tak krasna vec (a to nemluvim o pomernych cenach - prijmy vs naklady).
K tomu napeti abych se taky vyjadril - prijel jsem z evropy s "redukci" - mno, akorat ty draty prekrizeny, secvaknuty.. a jede mi tu veskera elektronika - tzn. notebook a mobil, fotak a --zehlicka .
Akorat se mi baterka na notebooku nenabije, jinak to jede vse tak jak ma, mno..
Ceskou republiku miluju, uz za tri tydny konecne jedu domu.. jen mne sere, kdyz vidim, jak clovek u nas musi drit jako kokot, aby si vydelal na slusny zivot - a v USA staci jit 3x tydne vecer do prace a vydelas si tak akorat na ziti (teda tady na Floride, jih usa, chudsi oblast ze..).
Sry, ze se trosku rozepisu, ale troska poctu a pocitu - kamos si vydelava jako realitni makler, prijem ma prumerne cca 10k USD mesicne - muze to byt 30k i nula, ze jo.. Mno, a to je v praci denne od rana do tri hodin odpoledne..
Pristehovalci si houfne oteviraji restaurace s narodni kuchyni a ... jednoho turka, co znam - ten jednu ma a jeb, prijel ve Ford Mustangu rok 2006, cabriolet.
Kamarad Rumun, co si tu zalozil firmu na pokladani podlah jezdi v 350Z a jeho manzelka v brutalnim lexusu :/ A to je mu 27 let.
A takhle bych mohl pokracovat...
nechci tu vychvalovat staty ani rikat, ze mame zemi na prd, ale .. nekde tu svoji frustraci ventilovat musim, co ..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 16. srpen 2007, 07:15:07 Předmět: |
|
|
zapytchu - muzes delat realitniho maklere u nas - vydelas si taky na poradny bouraky - kdyz budes dobrej - prumerne se provize ze jeden byt pohybuje kolem 15k - pronajmi 3-4 mesicne a mas vydelano
o tom to ale neni ze
stejne jako to tu kdysi rikal VladR - kdyby ty prachy co narval do kodeni her narval do hospody v centru je z neho milionar.
ne vsichni totiz cumi po zisku - studujeme protoze nas to obohacuje a zajima - delame to co delame protoze nas to bavi a jsme ochotni to delat za mene penez - nepotrebujeme k zivotu auta za miliony - co z toho - akorat to zere 20 litru na 100km, kdyz to tuknes stoji to statisice na opravu - radsi budu jezdit svoji plechovkou na kterou jsem si poctive vydelal a hotovo
kdybych chtel prachy tak nejjednodussi je jit cestou pipni.cz a banan.cz treba - koupis par rozvrakovanych serveru - udelas kolem toho hype a jedes - pipni.cz hostuje asi 40k domen - pocitam prumerne za 50,- mesicne - jednoducha matika rika ze by jim melo pristat mesicne na uctu 2M - poplati datacentrum (myslim maji ted 20 stroju * 5k za jeden) - zaplati techniky apod. a pak si muzou simonci utirat prdel tisicovkama
to je ale proste jinej pohled na vec - a mivate ho vetsinou vy ekonomove - mam kamose na VSE - zarazily me na nem dve veci
-- kdyz jsem se ho ptal co by chtel delat po skole - rikal ze asi zalozi firmu - a jemu jedno na co - proste si najde co bude vydelavat a vydela prachy
-- me to treba prijde zvrhle - protoze delat cokoliv hlavne vydelat prachy je proste takovy hamouneni
-- druha vec - naposledy jsme nejak narazili na kolik kdo vydelava - nedokazal pochopit jak muze "tchyne" chodit do prace za 9.5k hrubyho (osetrovatelka v nemocnici) - ze za to by on nedelal ani kdyby mu to davali tydne
jsou to proste takovy zvrhly postoje ktery me osobne nesedi - a kdyz se obcas podivas tak plativa ze cim snazsi vzdelani tim vice penez - nejvice je tento rozdil videt asi mezi VSE (a dalsima trivialnima ekonomkama - nic proti vam) a doktory
kdyz skonci student VSE tak uz behem studia delava za aspon 20k mesicne na polovicni uvazek, studiem se tak nejak prochlasta na blanici a tak - a kdyby mu nekdo nabidl 15k nastup nez se zauci posle ho do prdele - doktori a zubari naproti tomu studuji o rok dyl, lezi porad v knizkach, denne jsou 7:15 ve skole, veskerou praxi kterou jsou povinni odvest za studium odvadi bezplatne (resp. uctuji si ji na svoji vyplatni pasku jejich ucitele/doktori) - tenhle clovek kdyz vyleze skolu je nic - musi si povinne obejit kolecko (tedy v nemocnici zkusit vsechny mozne posty - interna, chira, ...), pak teprve muze zacit delat, coz znamena ze zacne tak na 10k - pak si musi udelat prvni atestaci - coz ho posune mozna k 18-20k a teprve potom treba 5 let po skole az je dobrej tak delava 2. cizojazycnou atestaci a pak teprve zacina vydelavat - navic tito mladi doktori jsou ti co delaji pravidelne nocni apod.
u zubaru uplne stejne - po skole nesmis podnikat - ale maji povinnost stravit rok pod dozorem na statni klinice - teprve po roce si muzou delat atestaci a dostanou licenci od zdravotni komory ze si muzou otevrit ordinaci
tady mas takove dva protichudne priklady - na jedne strane honba za penezi za jakoukoliv cenu - na strane druhe odevzdani se oboru za mizernou cenu
stejne tak muzes jako curak vydelavat na netu a srat ostatni - zkus domenu www.reznicek.cz - naskoci ti stranka nejake pice co prodava tzv. "zlata cisla" a pod odkazem prodej domen prodava registrovane .cz domeny na snad vsechna rozumna ceska jmena a prijmeni - domenu ti proda pokud nabidnes rozumnou castku - ktera zcela evidentne neni ani trochu blizka registraci u NIC.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

|
Zaslal: 16. srpen 2007, 07:56:00 Předmět: |
|
|
Amen.
Osobne takove lidi, co se oddaji profesi,hluboce obdivuji. A zaroven nechapu... vlastne chapu, pokud cloveka neco vnitrne uspokojuje, je nesmysl ho jakkoliv odsuzovat nebo cokoliv .
Ale.. narazim na fakt, ze proste tady se muzes vicemene flakat, a porad si budes moct dovolit nekolikrat vic nez u nas
jak rekl kamos - "prumerny american si muze dovolit temer jakkekoliv auto". Prumerny cech si muze dovolit temer jakoukoliv Skodu 120. Kua.
Nechci byt moneymaker, kdybych se hnal jenom za penezma, pojedu na deset tydnu do skotska makat na stavbu..a nebudu se prdet se zalozenim nejake firmy u nas
Jinak moc pekny prispevek.. predpokladam, ze jsi v praci, co ?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|