Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jack M.A.X.
|
Zaslal: 25. srpen 2007, 12:18:58 Předmět: Unfair World - mod na Source Enginu |
|
|
Tento projekt by se spíše hodil představit někde, kde se zabívají obecně mody. Pár takových webů v ČR, Sk je. Ale většina lidí tam stejně dělá tak akorát MP mapy do Counter Striku nebo do do HL2 DM. O nějakých totálních konverzích se u nás nedá bohužel vůbec hovořit. V zahraničí je situace trochu jiná. Tam vznikají celkem originální mody na Source enginu, jako vesmírný simulátor nebo středověká rubačka. K dispozici jsou veškerý zdrojový kody, takže není problém udělat dokonce i RTS strategii. Některé mody jsou povedenější, některé méně. Několik těch nejpovedenějších by se mohli stát i samostatně prodejnými tituly. Bohužel tyto mody jsou k dispozici jen uživatelům Steamu. Mnoho potenciálních zájemců si je nemůže vyskoušet.
Zpátky k mému modu. Běží na poslední verzi Source enginu, který jste mohli vidět v Half Life 2 Episode One nebo v tech demu Lost Coast.
Prozativní název je Unfair World. Našemu hlavnímu hrdinovy místní podsvětí zabije veškeré příbuzné. Nebude se chtít ale pomstít. Za mnoho věcí bude moct on sám. Bude se chtít zbavit svých veškěrých kontaktů a jen se ztratit. Jeho známí ho budou zatahovat zpátky do problémů. Většinou bude ve špatnej čas na špatným místě.
Zakladní gameplay bude, že se budete muset někam dostat, něco ukradnou, někoho zabít. Nebo naopak někdo se bude chtít zbavit vás.
Screenshoty trochu matou. Většina (skoro všechny) mise se budou odehrávat v interiérech. Žádný velký pobýhání ve stylu GTA nebo Mafie. Maximálně jen přeběhbutí z domu do domu. Ono dělat rozlehlý lokace, je dost časově náročný. Nemám nějak nabušený PC, takže kompilace velkých map nepřipadá v úvahu. Bude to klasická střílečka viděná z vlastního pohledu.
Datum dokončení bych rád viděl ještě tento rok. Mod nebude nějak rozhlehlý. Počítám tak maximálně s 6 misemi, v kterých se odehraje onen minipříběh. Na modu dělám více míce méně sám. Při větším počtu lidí by se počet misí snad rozrostl.
Na modu se už nějakej ten měsíc dělá. Nejvíc věcí jsem udělal teď o prázdninách. Během školního roku není moc času. To mi připomíná, že za týden a něco to bude znova. Dalším žroutem času je i každodenní cesta se skvělýma Českýma dráhama plus ne moc povedenej rozvrh začínající hodně brzo ráno.
Jako budou HW nároky? Na toto se ptá u modů mnoho lidí. Například, většina postav u her na Source Enginu má třeba i 6 LODů. U mě není bohužel žádný. Jsou zde potom další možnosti optimalizace modelů a celé lokace. Doufám, že to nějak vyvážím tím, že se mise budou odehrávat v uzavřených prostorách.
Největší problém je asi, že nemám pro postavy ani základní hlášky jako Chytte ho, Dostal jsem to atd... Takže není žádný dabing. Není možnost nějak lépe ukazovat příběhovou linii. Proto taky tak okleštěný příběh. Nějakej úvod do příběhu budou nejspíš jen komixový obrázky a jinak ve hře jen titulky.
Celý herní koncept je už několikrát předělanej. Na začátku jsem měl moc velký ambice.
Z původních přestav jsem velice snížil. Doufám, že díky tomu bych to to vlastníma silami dokázal i dodělat.
Kontakt: Mirek.Uhlir@seznam.cz
Edit:
Ukázka jízdního modelu auta.
http://www.n-joy.cz/video/jizdni-model_unfair-world/6xykZauWGKB25kD2/
Naposledy upravil Jack M.A.X. dne 27. srpen 2007, 11:53:44, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vozka
|
Zaslal: 25. srpen 2007, 13:43:34 Předmět: |
|
|
Vypadá to hezky, jen mě trochu děsí, že a) jsi neměl velké ambice a b) jsi ze svých původních představ velice slevil . Tajně doufám že je to jen jazykový nedostatek a hra/modifikace bude dobrá . Což mi připomíná - bude zapotřebí ke hraní původní HL2?
Co se dabingu týče, tady na fóru už pár lidí někoho na dabing hledalo, nevím tedy jestli úspěšně, ale možná bys to mohl zkusit - profesionálního dabéra asi neseženeš, ale pár dobrovolníků třeba jo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jack M.A.X.
|
Zaslal: 25. srpen 2007, 15:01:37 Předmět: |
|
|
Ke hraní bude potřeba HL2 nebo HL2 Episode One. Myslím, že stačí i Counter Strike Source, ale tím si nejsu teďka uplně jistej. S tím je samozřejmě potřeba i Steam účet a Source SDK Base, kde je právě druhá verze enginu.
Na českej dabing bych někoho snad i sehnal, ale já bych hodně rád anglickej
Dělání modů na Source enginu má hodně svých pro a proti.
Výhodou je, že člověk má k dispozici veškerý editační nástoje, obsáhlou dokumentaci, kde je opravdu uplně všechno popsáno, plus bezpočet tutoriálů. Dá se s tím vytvořit skoro AAA titul
Teď ty nevýhody. Sice Steam účet teď vlastní něco kolem 13 milionů lidí. Mody hraje jen nepatrnej zlomek z nich. Někteří lidi se na mody dívají skoro, jak na něco méněcenného. Neví o co přichází.
S modama asi potom skončím. Ikdyž co jsem viděl videa z Sandbox2 editoru u Crysis, tak to bylo něco.
Je právě problém s následnou distribucí těch modů. Ne každej má právě onu a onu hru. Warez je u her od Valve velice zredukovám právě díky Steamu.
Není nad to když má člověk vlastní engin, nebo nějakej free jako Ogre, Irrlicht ale zase ty neposkytujou takový technický možnosti jako jiný komerční enginy. |
|
Návrat nahoru |
|
|
posila
|
Zaslal: 25. srpen 2007, 15:13:56 Předmět: |
|
|
Jack M.A.X.> Vypada to moc dobre. Jen bych chtel navrhnout, jesli by pod postavy protivniku nesel udelat nejaky flek - jakoze stin. Nemusi to vubec pripominat siluetu cloveka... jen tmavsi kolecko rozmazle do kraju (jako napr.tady) ... pak by to vypadalo uplne uzasne.
Vozka napsal: |
jen mě trochu děsí, že a) jsi neměl velké ambice |
psal, ze mel moc velke ambice... takze jazykova chyba je nekde uplne nekde jinde, nez sis myslel |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jack M.A.X.
|
Zaslal: 25. srpen 2007, 15:35:32 Předmět: |
|
|
Stíny u postav by měl engin už vykreslovat sám. Ale někam se mi záhadně ztratil
edit: měnší chyba v nastavení, stín už je na světě
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Mnemonic
|
Zaslal: 25. srpen 2007, 17:52:32 Předmět: |
|
|
Jack M.A.X. napsal: |
Na českej dabing bych někoho snad i sehnal, ale já bych hodně rád anglickej
|
Ja bych rekl, ze sehnat anglicke dabery je dokonce snazsi, nez sehnat ceske. Mrkni sem: http://voiceactingalliance.com/board/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jack M.A.X.
|
Zaslal: 26. srpen 2007, 12:57:17 Předmět: |
|
|
Máte někdo nějaký bližší zkušenosti s dabingem myslím jako, jací lidé se dají sehnat atd... Jedná se mi spíš o věkovou hranici, abych nakonec němel hlasy 14 letýho fakana. Je mi jasný, že celková kvalita zvuku nebude profi, každej nemá doma nahrávací studio.
S dabingem pro hry jako obecně nemám vůbec žádný zkušenosti.
Viditím to, že by to nebylo jen tak.
Dát dohromady všechny dialogy, pak je ještě přeložit, na celkouvou korekci bych určitě nestačil.
Edit:
Ukázka jízdního modelu auta.
http://www.n-joy.cz/video/jizdni-model_unfair-world/6xykZauWGKB25kD2/
Sice jsem mluvil, že se mise budou odehrávat v interierech. Chystám jednu misi za městem. Projeli by jste se autem polopouštní krajinou s kaktusy k jednomu motelu. Ale žádná jízda autem po městě určitě nebude. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|