Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Půjdete do toho? |
Ano |
|
38% |
[ 16 ] |
Ne |
|
61% |
[ 26 ] |
|
Celkem hlasů : 42 |
|
Autor |
Zpráva |
Mem

|
Zaslal: 18. červen 2008, 10:26:07 Předmět: Google Code Jam |
|
|
Byla spuštěna registrace do soutěže v programování pořádané společností Google nazvané Code Jam. Registrace končí 17. července, takže je nejvyšší čas účast v soutěži zvážit.
Programovací prostředky si může každý zvolit podle svých preferencí. Základní 3 kola soutěže mají probíhat způsobem, kdy je online na stránkách zveřejněn problém a časový limit na řešení. Dále je k dispozici malý a velký testovací vstup, který si programátor stáhne a v daném limitu (4 nebo 8 minut) jej musí svým programem prohnat a výstup spolu se zdrojovým kódem (limit 100 kB) uploadnout zpět na Google, kde je výstup vyhodnocen (spolu s informací o tom, kolik času mu to trvalo, kolik měl pokusů atd.)
Pro následné regionální kolo získá 500 nejlepších soutěžících tričko a proplacení cestovních nákladů na pobočku Googlu, 100 nejlepších už získává peněžité odměny a proplacení cesty do místa finále v Kalifornii. _________________

Naposledy upravil Mem dne 17. červenec 2008, 19:54:21, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 18. červen 2008, 16:45:46 Předmět: |
|
|
potkame se v Kalifornii  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
adragon
|
Zaslal: 18. červen 2008, 16:51:05 Předmět: Re: Google Code Jam |
|
|
Mem napsal: |
Pro následné regionální kolo získá 500 nejlepších soutěžících tričko a proplacení cestovních nákladů na pobočku Googlu, 100 nejlepších už získává peněžité odměny a proplacení cesty do místa finále v Kalifornii. |
Doufam, ze je v tom i zpatecni letenka.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 18. červen 2008, 17:51:48 Předmět: Re: Google Code Jam |
|
|
adragon napsal: |
Mem napsal: |
Pro následné regionální kolo získá 500 nejlepších soutěžících tričko a proplacení cestovních nákladů na pobočku Googlu, 100 nejlepších už získává peněžité odměny a proplacení cesty do místa finále v Kalifornii. |
Doufam, ze je v tom i zpatecni letenka.  |
Neboj, z tech 10 000$ s jiste nejakou koupis  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 18. červen 2008, 17:56:34 Předmět: |
|
|
No je mile, ze je to zrejme konecne soutez v psani algoritmu a ne ve znalosti nejake technologie, nicmene tou dobou asi fakt nebudu mit na podobne veci myslenky . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
adragon
|
Zaslal: 17. červenec 2008, 19:03:53 Předmět: |
|
|
tak jak se podarilo?,
ja uz zmaknul vsechno, i kdyz nevim jak to uspelo na tech velkych datech.
VIVA PYTHON ! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 17. červenec 2008, 19:32:42 Předmět: |
|
|
Python saje Já ráno mezi průsery v práci naprogramoval mouchu, kde jsem zapomněl jen na menší drobnost, a pak už jsem se s k tomu nevracel, protože po zbytek dne jsem se drbal s tou záchranou vesmíru, kde super řešení v podobě rekurzivního stromu fungovalo do chvíle, kdy přišel větší testovací set Na víc nebyl čas, takže je to hop nebo trop, jeden příklad a otázka, jestli klapne large set nebo ne _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
(CZ)genius
|
Zaslal: 17. červenec 2008, 22:54:04 Předmět: |
|
|
no me chybi ta moucha.. napsal sem na ni nekolik naprosto genialnich programku ale zadnej ani trochu nefungoval ( ).. tedka mam teda napsanej jeden kterej vicemene funguje ale nevim kde tam bere odchylky v radu tisicin, takze nema cenu ani zkouset malou sadu.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
johnnash
|
Zaslal: 18. červenec 2008, 08:05:21 Předmět: |
|
|
Taky sem resil prvni dve ulohy a celkem mi to hodilo 50 bodiku.
Prvni dva mi prisly celkem v pohode a resil jsem je spis intuitivnima metodama.
Treba na spravne reseni vesmiru stacil pouze jeden pruchod pozadavky.
Nekdo by se mohl podelit o to jak resil tu mouchu, ja mel navrhnuty algoritmus ve stylu Monte Carlo, ale pak jsem si vsimnul ze staci 25 bodu k postupu a dal to neresil.
I tak se mi, ale zdalo ze tak male chyby asi tezko dosahnu.
EDIT: kdyz si tak prohlizim v cem programovali lide z top 10 tak se docela divim tomu c++. Na takove "rychlosouteze" bych prece jenom volil neco jineho |
|
Návrat nahoru |
|
 |
adragon
|
Zaslal: 18. červenec 2008, 12:17:24 Předmět: |
|
|
prvni: prvne jsem si myslel, ze by mohl stacit hladovy algoritmus, ale pak jsem si to nakreslil a zjistil jsem, ze jde v podstate o hledani nejkratsi cesty v mape (a protoze tech enginu bylo daleko mene nez pozadavku, rozhodl jsem se pro prohledavani do sirky).
druhy: srovnal jsem si udalosti podle casu a vzdy reprezentoval od kdy je jaky vlak v jake stanici, pokud zadny vlak nebyl k dispozici, tak jsem si ho vytvoril. (v podstate hladovy algoritmus)
treti: zmensil jsem vsechny diry v palce o polomer musky a snazil se spocitat plochu palky a pravdepodobnost spocist jako pomer ucineho obsahu palky ku obsahu oblasti, kde se vyskytuje muska.
obsah palky jsem pocital jako obsah obruce, 2* obsah vodorovnych vypletu v kruhu palky minus obsah oblasti, kde se prekryvaji vyplety vodorovne a svisle.
ted uz bych asi pocital jen diry
dulezite je umet spocitat obdelnik, ktery ma horni stranu tvorenou kruznici. (v podstate integral z casti kruhu). zde jsem si pomohl wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_integrals_of_irrational_functions integral( sqrt ( a^2 - x^2 ), x1, x2)
v pripade lepsiho reseni se nestydte ho postnout nebo pokud by muj popis byl moc matouci se ptejte. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
johnnash
|
Zaslal: 18. červenec 2008, 12:42:54 Předmět: |
|
|
1) Jednotlive pozadavky jsem ukladal Hashtable, jakmile byl pocet unikatnich pozadavku roven poctu enginu(nezbyva uz kam prepnout) tak je nutne prepnuti enginu. A takhle porad dokola az do konce pozadavku. V podstate O(n)
kód: |
Enginy:
Yeehaw
NSM
Dont Ask
B9
Googol
Pozadavky:
Yeehaw - jeste muzu pouzit (NSM, Dont Ask, B9, Googol)
Yeehaw - jeste muzu pouzit (NSM, Dont Ask, B9, Googol)
Googol - jeste muzu pouzit (NSM, Dont Ask, B9)
B9 - jeste muzu pouzit (NSM, Dont Ask)
Googol - jeste muzu pouzit (NSM, Dont Ask)
NSM - jeste muzu pouzit (Dont Ask)
B9 - jeste muzu pouzit (Dont Ask)
NSM - jeste muzu pouzit (Dont Ask)
Dont Ask - pocet prepnuti + 1, jeste muzu pouzit (Yeehaw, NSM, B9, Googol)
Googol - jeste muzu pouzit (Yeehaw, NSM, B9)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
adragon
|
Zaslal: 18. červenec 2008, 16:17:12 Předmět: |
|
|
johnnash napsal: |
1) Jednotlive pozadavky jsem ukladal Hashtable, jakmile byl pocet unikatnich pozadavku roven poctu enginu(nezbyva uz kam prepnout) tak je nutne prepnuti enginu. A takhle porad dokola az do konce pozadavku. V podstate O(n)
|
to me ze zacatku napadlo take, pak jsem si rikal, ze to preci nemuze byt tak jednoduche a ted vidim ze je.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posila
|
Zaslal: 2. srpen 2008, 19:47:44 Předmět: |
|
|
tak co? soutezite jeste nekdo? dneska jsem uplne lamersky vypadl  |
|
Návrat nahoru |