.[ ČeskéHry.cz ].
Zaměstnání

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Business, Vedení projektů a týmů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Manox

PříspěvekZaslal: 31. březen 2008, 08:49:23    Předmět: Zaměstnání Odpovědět s citátem

Ahoj,

nebude to dlouho trvat a budu už v práci 2 roky. To je doba, kterou většinou chtějí zaměstnavatelé, nebo aspoň by měla stačit. Když jsem před těma dvěma roky hledal práci, říkal jsem si, že to bude na ty 2 roky, získat zkušenosti a pak se poohlédnout po něčem jiném. Takže nad tím začínám docela přemýšlet. Prvně bych řekl, že nedělám hry a ani o tom neuvažuju, jde o programování všeobecně.

Na jednu stranu mám dobré zaměstnání, skvělý kolektiv, slušné peníze (no pro jednu osobu stačí, s rodinou nevím) dobré vedení, které umí dobře motivovat. Problém je, že jsme malá firma a není kam růst, v podstatě už asi ani moc platově. Takže kdybych tu zůstal, tak se obávám, že bych si žil docela slušně, ale monotóně a v podstatě bych zakrněl.

Mě teď spíše láká varianta zkusit něco jiného. Konkrétně třeba na nějakou dobu vycestovat a zkusit pracovat v zahraničí, nejvíce mě láká UK. Nejde ani tak o peníze, ale spíše o pořádné naučení angličtiny a získání zkušeností, s tím, že bych se třeba za nějakou dobu vrátil zpět a pak dělal třeba tady.

Máte někdo zkušenosti s prací v UK ? Samozřejmě v oboru, trhat jahody tam nepojedu. Třeba by mě zajímalo, jestli je možné sehnat práci přes nějakou agenturu v ČR. Pokud ano, jak třeba probíhá pohovor, jestli pomůžou se zázemím (sehnat bydlení,...). Vím, že na tohle měla být kdysi přednáška na GDS, viděl jsem dokonce i slidy.

A taky jak to vidíte celkově, jestli pak třeba praxe v zahraničí pomůže při hledání lepšího místa u nás, jestli se to vyplatí ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
agile

PříspěvekZaslal: 31. březen 2008, 17:33:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Zážitky se válejí různě po netu, zkus třeba: http://www.borber.com/blog/anglie

Jinak co se týče místa, pokud nechceš dělat nějakou otročinu nebo jet na blind, zkus se poohlédnout po webech nějakých tamních firem a podívat se na volné pozice a případně se o některé z nich ucházet. Je docela běžné, že první kola pohovorů se dělají po telefonu a pokud bys opravdu zaujal, přiletíš osobně a uvidíš co a jak Smile každopádně myslím, že i přes agenturu není problém tam sehnat místo. Nabídek, co se dívám okolo, je všude fůra. Tak hodně štěstí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ondy1985

PříspěvekZaslal: 31. březen 2008, 17:55:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokial chces cestovat, tak skus nejaku firmu, ktora ma zahranicne pobocky, napriklad Accenture, a nechaj sa do nejakej poslat. Okrem toho, ze na dietach zarobis slusne peniaze, tak mas moznost v ramci jednotlivych projektov precestovat aj viacero krajin, kedze projekty vacsinou nie su moc dlhodobe. Dostanes sa napriklad do Francuzska, Holandska... urcite aj UK, maju sestersku firmu aj tam, a dokonca myslim aj v Azii, co by zas lakalo mna osobne Smile

Ak ti nevadi striedanie kolegov a cestovanie, tak je to myslim dobra volba, ale tiez len tak na par rokov, to clovek asi dlho nevydrzi. Nemam vlastnu skusenost, ale pracoval tam bratranec asi 2 roky. On nerad cestoval, takze bolv vacsinou v jeho materskej pobocke v Bratislave. Bol aj na projekte v Brne, a vraj Brnenska Accenture je uplne skvela... ludia tam uz pol roka nerobili nic ine, nez hrali Counter-Strike a WoW Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Business, Vedení projektů a týmů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: