Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frca
|
Zaslal: 22. červen 2008, 10:05:33 Předmět: Orientace ve zdrojácích |
|
|
Jak se orientujete ve svých zdrojácích? Hlavně v těch, kde je hodně kódu (přes několik stránek). Vím, že IDE podporují něco jako bookmarks, je to reálně použitelné (tzn. používáte to někdo)?
Hodně se mi totiž stává, že než najdu to konkrétní místo, zapomenu, co jsem vlastně chtěl napsat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Houp
|
Zaslal: 22. červen 2008, 10:22:16 Předmět: Re: Orientace ve zdrojácích |
|
|
bez větších problémů, má to vždy rozdělené do více(pár desítek) souborů, které sice i tak mají několik stránek, ale většinou si pamatuji, kde co mám..
samozřejmě pokud na tom projektu aktuálně dělám, kdybych se k němu vrátil po delší době, tak bych měl taky problémy hledat, kde co mám _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
peshwood
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 48 Bydliště: Havlíčkův Brod
|
Zaslal: 22. červen 2008, 10:25:53 Předmět: |
|
|
Pouzivam PSPad, Visual Studio a Eclipse zhruba v pomeru 50-40-10 a temer vzdy skacu pres vyhledavani nazvu metody, nebo nejakeho retezce ve zdrojaku. Mam jednotnou konvenci pojmenovani, takze se to da.
Ve Visual Studiu (2005) mi hodne chybi cislovane bookmarky, ktere v PSPadu pouzivam taky dost. Asi tam jdou doinstalovat nejakym pluginem, ale jeste jsem to neresil. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lando
|
Zaslal: 22. červen 2008, 11:32:59 Předmět: |
|
|
Snazim se mit neustale vsechny metody se kterejma nedelam "sbaleny" (folding) do jedny radky. V tom se da hledat celkem rychle. Jinak ctrl+F a jmeno metody... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 22. červen 2008, 11:37:40 Předmět: |
|
|
Taky hledání přes název metody. Ve Visual Studiu pomocí políčka v Object Browser (nebo jak se to jmenuje), ve Vim-u přes :ta název_metody a v Eclipse na to je Shift-Ctrl-O nebo něco takovýho.
Ve Vimu ještě používám rozdělení oken a taby (používám to asi až příliš , v každém okně mám jednu z používaných metod. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
MD
|
Zaslal: 22. červen 2008, 12:00:32 Předmět: |
|
|
Taky se snazim zdrojaky mit strukturovane, prehledne, jenze protoze kodu je enorme a zdaleka ne vsechno jsem psal ja, tak stejne jen malokdy vim, kde presne co je.
Pro orientaci pouzivam snad vsechno, ale nejcasteji vyhledavani (prijde mi to nejrychlejsi) Visual Studio: Ctrl+F i Ctrl+Shift+F, libi se mi, ze to umi regularni vyrazy. Jo a misto bookmarku pouzivam breakpointy (takova moje uchylka ) _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 22. červen 2008, 12:36:19 Předmět: |
|
|
Ja tiez pouzivam vyhladavanie cez nazov funkcie, vsetko mam rozdelene do enormneho mnozstva malych zdrojakov, ale pride mi to tak fajn. Nikdy som nemal potrebu nieco v tomto ohlade nejako riesit. Bookmarks nepouzivam. _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 22. červen 2008, 13:08:08 Předmět: |
|
|
V ramci souboru Ctrl-F a nazev funkce nebo specificky text a bookmarky. A obcas hledani funkce nebo specifickeho textu v souborech projektu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 22. červen 2008, 13:32:32 Předmět: |
|
|
Projekty v asp.net ze sve povahy uz jsou rozhazene do spousty (partial) trid, takze kdyz vim, o kterou entitu/formular jde, najdu to snadno. Jinak vyhledavani ve VS pres cely projekt je pomerne zdarile a rychle. U her a mensich utilit kde pisu jeden zdrojak na x tisic radku casto v jedne tride (typ singleton) vyhledavam taky pres textove vyhledavani a nazvy metod, nekdy kdyz mam dobrou naladu tak si vytahnu object inspector a skacu na metody z nej. Pri psani sql skriptu zase typicky pouzivam bookmarky, resp. rozdelene view v editoru. U Delphi je to podobne jako u asp.net, kazdy formular ma svou unitu, takze je to opet pro hledani dobre strukturovane, a i Find in files funguje _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 22. červen 2008, 18:04:46 Předmět: |
|
|
tak nejak - nepisu jak prase, ale strukturuj kod jednak do souboru ktere svym nazvem jasne rikaji co v nich je, a nazyvam metody tak abych vedel co dela, pak uz neni tezke pouzit find
skvostnym prikladem jak to nedelat je nase projektova analyticka/vedouci/hlavni koderka ktera aby poznala privatni metodu krome private slovicka jeste vsechny metody nazyva s prefixem Inner - takze treba kdyz mam seznam metod abecedne, zakonite nemam sanci v tom hledat, a taky pouziva sqele nazvy metod - jako tuhle GetUniqueRecords() o ktere bych cekal ze vrati sadu unikatnich zaznamu (tedy aby se tam nic neopakovalo) tohle fakt nedelala, misto toho spocitala pocet unikatnich zaznamu a zapsala jej nekde do GUI, a jeste k tomu nic nevracela. |
|
Návrat nahoru |
|
|
josh
|
Zaslal: 22. červen 2008, 21:55:53 Předmět: |
|
|
OT: na holku dobry _________________ Tak Karle, kolik? |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 22. červen 2008, 22:02:24 Předmět: |
|
|
By som jej za to nadaval kazdy den... _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ladik-BigBoss
|
Zaslal: 23. červen 2008, 14:26:29 Předmět: |
|
|
ja se orientuju podle nazvu funkci/metod a komentaru.
do hlavicky souboru nebo na konkretni mista pisu do komentaru TODO a jeste vetsinou mam k projektu todo.txt kde jdou jednotlive celky co se maji delat.
snazim se dobre zdokumentovat API tridy a volit vhodne indetifikatory abych nemusel prohlizet zdrojaky kdyz chci tridu pouzit.
takze co kde je vetsinou najdu hned pres nazev souboru a definici tridy.
pak hledam pres nazev metody |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 7. červenec 2008, 10:47:34 Předmět: |
|
|
Někdy by se mi hodila funkce záložky pomocí komentářů:
Třeba takto:
zdroják
//** Nějaký text 1. záložky
zdroják
//** Nějaký text 2. záložky
zdroják
Nahoře v IDE by byla roletka, kde bych si vybral danou záložku. Neexistuje něco takového? |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 7. červenec 2008, 12:03:25 Předmět: |
|
|
VS umi vyhledavat //TODO: apod. formaty poznamek - zobrazi je nekde dole |
|
Návrat nahoru |