.[ ČeskéHry.cz ].
Základy C++
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
wozembouch

PříspěvekZaslal: 4. srpen 2008, 14:44:21    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
A to s tím Delphi je asi vtip - vždyť už se to nevyvíjí

se pletes, jen to ted dela CodeGear potazmo Embarcadero Technologies Inc
http://www.codegear.com/products/delphi/win32/whats-new/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alenka

PříspěvekZaslal: 4. srpen 2008, 16:03:56    Předmět: Odpovědět s citátem

komm napsal:
citam tuto diskusiu a premyslam si zohnat nejaku knihu na XNA asi knihy moc nepoznate lebo tu zrovna take nie su.
(mne sa lepsie cita z knihy ako z netu)

http://www.amazon.com/Beginning-XNA-2-0-Game-Programming/dp/1590599241/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1217799456&sr=1-1
toto vyzera dobre, este sa aj naucim lepsie C#
dokopy je tam dost knih o XNA

viete niektoru odporucit ?

jo presne tudle mam uz nejaky tyden doma Smile Objednavala jsem ji z amazonu presne ze stejneho duvodu jako pises (z knihy se mi cte lepe nez z PC). Prozatim jsem ji teda nemela prilezitost moc projet, ale to co jsem z ni procitala vypadalo rozumne. Ja teda vybirala hlavne podle ctenarskych recenzi na amazonu.
komm

PříspěvekZaslal: 4. srpen 2008, 17:20:38    Předmět: Odpovědět s citátem

wow holka programatorka, mame aj v kancelarii jednu ale bohuzial odchadza do australii.

no ja som si zohnal tu knihu v pdf od jedneho uzivatela tu na fore Very Happy
a este som nasiel aj zdrojove kody ale maju 200 MB a to este nestiahnem (pac mam datovo obmedzeny net)

ale vyzera to cele jednoducho..

v robote sa mi to tu hodinu velmi dobre citalo... hoci z pc

normalne jak jednoducho vsetko.. staras sa len o tie veci co su uplne hore mno... pecka..
ondy1985

PříspěvekZaslal: 4. srpen 2008, 17:32:34    Předmět: Odpovědět s citátem

ako to tu tak citam, tak som si povedal, ze sa tiez naucim C#/XNA ale nejak nie som schopny nainstalovat visual studio so 400MB volneho priestoru na C: Very Happy Very Happy
]semo[

PříspěvekZaslal: 4. srpen 2008, 17:40:53    Předmět: Odpovědět s citátem

frca napsal:
]semo[ napsal:
Děte někam s Javou, Pythonem a ASPčkem, ...

Co máte všichni proti chudince Javě?

Vesmír.getZeme().getEvropa().getČesko().getMorava(Jih).getMesto("Brno").getLidéGroup(PrechodnyPobyt).get("]semo[").say("Proti Javě nemám skoro nic, jen je trochu ukecaná :-)");

Vesmír.getZeme().getEvropa().getČesko().getMorava(Jih).getMesto("Brno").getLidéGroup(PrechodnyPobyt).get("]semo[").say("...a na hry nevhodná");
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Marek

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 00:17:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Radíte tady C# ale odmítáte Javu, i když to je +- stejná filozofie. Podle mě mezi nima nebude moc velký rozdíl co se týče her, až na nějaké specialitky. Pod Javou je GL, jehož volání jdou přímo do driveru, takže tam máte všechny ty skvělé featury, co hw umí. Když je Java na hry nevhodná, pak musí být i .NET, nebo je tady něco špatně.
Augi

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 06:33:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, třeba strašný vývojový prostředí pro Javu jako Eclipse, NetBeans nebo JBuilder Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
komm

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:09:57    Předmět: Odpovědět s citátem

ale ale ved v jave sa uz robia hry..

ano je dlha ale to nevadi.. sak editor ti s tym hodne pomoze..
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:15:00    Předmět: Odpovědět s citátem

No když už teda flamujeme...

tak Java je vhodná na hry a Eclipse je 3x vymakanější IDE než Visual Studio Twisted Evil
rezna

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:18:24    Předmět: Odpovědět s citátem

]semo[ napsal:
frca napsal:
]semo[ napsal:
Děte někam s Javou, Pythonem a ASPčkem, ...

Co máte všichni proti chudince Javě?

Vesmír.getZeme().getEvropa().getČesko().getMorava(Jih).getMesto("Brno").getLidéGroup(PrechodnyPobyt).get("]semo[").say("Proti Javě nemám skoro nic, jen je trochu ukecaná Smile");

Vesmír.getZeme().getEvropa().getČesko().getMorava(Jih).getMesto("Brno").getLidéGroup(PrechodnyPobyt).get("]semo[").say("...a na hry nevhodná");

Vesmír.GetZeme().GetEvropa().GetČesko().GetMorava(Cesko.Regiony.Jih).GetMesto("Brno").GetLidéGroup(LideGroupEnum.PrechodnyPobyt).Get("rezna").Say("Ja bych rekl ze C# je na tom uplne stejne jako Java Razz");
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:23:33    Předmět: Odpovědět s citátem

kód:

HRESULT er = S_OK;

Zeme *zeme = NULL;
Evropa *evropa = NULL;
CR *cr = NULL;
Person *quiark = NULL;

ifok (er = Vesmir->get_Zeme(&zeme)) {
  ifok (er = zeme->get_Evropa(&evropa)) {
    ifok (er = evropa->get_CR(&cr)) {
      ifok (er = cr->get_Person(L"Quiark", &quiark)) {
        quiark->Say(L"Jen C++ neni tak ukecane");
      }
    }
   }
}

SAFE_RELEASE(quiark);
SAFE_RELEASE(cr);
SAFE_RELEASE(evropa);
SAFE_RELEASE(zeme);

return er;

VladR

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:33:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
kód:

HRESULT er = S_OK;

Zeme *zeme = NULL;
Evropa *evropa = NULL;
CR *cr = NULL;
Person *quiark = NULL;

....

SAFE_RELEASE(quiark);
SAFE_RELEASE(cr);
SAFE_RELEASE(evropa);
SAFE_RELEASE(zeme);

return er;

Hm, to akoze malo na nieco narazat ? Mne pride tato C++ alternativa prehladnejsia. I ked uznavam, ze menej bezpecna, ale to je C++ v rukach neznaleho vzdy. Ale prehladnejsia urcite.
Raz som v jednej firme kodil temer rok v Jave a nezvykol si na ten bordel. Proste je mi to proti srsti.

Ako to vy Javisti vlastne robite, ze sa z toho nepogrcate ? Teraz sa pytam uplne seriozne, lebo ja fakt netusim. Da sa na to zvyknut ? Kolko na to treba casu ? Samozrejme, keby nebolo nic ine v danom okamihu, tak to clovek bude robit, lebo ucty platit treba...
Augi

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:37:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
No když už teda flamujeme...

tak Java je vhodná na hry a Eclipse je 3x vymakanější IDE než Visual Studio Twisted Evil
No já jsem v Eclipse nějakou dobu dělal (jak v Javě, tak v C++) a byla to hrůza. Např. modální dialogy se různě vtipně schovávaly, takže chvílema člověk nevěděl, jestli se to kouslo nebo co se děje. Jediné, co se mi v Eclipse líbilo víc než ve VS, byl refactoring.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:46:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Já v tom teďka psal půl roku bakalářku v Javě a byl jsem zcela spokojen. Tím zároveň odpovídám VladRovi, vůbec mi to nedělá problém. Samozřejmě takové dlouhé řetězce, které tady semo uměle vykonstruoval, se v praxi nevyskytují.
Augi

PříspěvekZaslal: 5. srpen 2008, 08:50:51    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Hm, to akoze malo na nieco narazat ? Mne pride tato C++ alternativa prehladnejsia. I ked uznavam, ze menej bezpecna, ale to je C++ v rukach neznaleho vzdy. Ale prehladnejsia urcite.
IMHO narážel na to, že přehlednost je jen otázkou programátora a formátování. Jazyk (když je na stejné úrovni abstrakce a stejného paradigmatu) IMHO hraje vedlejší roli.

VladR napsal:
Raz som v jednej firme kodil temer rok v Jave a nezvykol si na ten bordel. Proste je mi to proti srsti.
Stejně tak by Ti určitě bylo proti srsti, kdybys kódil se stejnýma lidma v C++. Každý je holt zvyklý na jiný styl psaní. Druhá věc je, že managed jazyky často používají lamy (protože je to pro ně bezpečné - nemají moc co posrat) a podle toho to pak vypadá...

VladR napsal:
Ako to vy Javisti vlastne robite, ze sa z toho nepogrcate ? Teraz sa pytam uplne seriozne, lebo ja fakt netusim. Da sa na to zvyknut ? Kolko na to treba casu ? Samozrejme, keby nebolo nic ine v danom okamihu, tak to clovek bude robit, lebo ucty platit treba...
Když se ze svýho kódu v Javě pogrcáš, tak je to jen Tvůj problém - měl jsi to napsat pořádně Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra České-Hry.cz -> C / C++ Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 4 z 6

Přejdi na: