Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Peta

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 154 Bydliště: V prvnim patre hned vedle koupelny.
|
Zaslal: 30. září 2008, 21:26:51 Předmět: Rozdělení videa - jak na to? |
|
|
Zdar,
mám problém - potřebuju rozdělit jedno video na více částí (abych ho mohl vypálit na CD třeba po částech). Vtip je v tom, že video má 5gb a žádný prográmek typu "MGPsplitter, AVIsplitter" mi nepomohl. Buď mi suše oznámí, že nezná daný kodek, nebo video neotevře. Jediné co se někam dopracovalo bylo Sony Vegas, ale tam mi to začalo vybraný subklip "renderovat" - a po půl hodině kdy byl asi v 7% jsem to vzdal.
Pokud by to někomu pomohlo, tak tady je video které je natočené stejným způsobem (tj. stejný kodek atd.) - má to jen 3,5mb.
http://moonshine.ceske-hry.cz/video.rar
Byl bych moc vděčný kdyby mi někdo poradil prográmek nebo postup jak na to, nejlíp ověřený na tom malém videjku.
Díky _________________ Když je Ti smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 30. září 2008, 22:38:08 Předmět: |
|
|
VirtualDub? Teda pokud je to AVI. Sry, ale ověřovat to nebudu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 1. říjen 2008, 08:06:48 Předmět: |
|
|
VLC. Okrem toho, ze je to najsilnejsi prehravac, aky som kedy videl, vie aj "Streamovat" a to do akehokolvek zdroja (mms, http, udp, ..., FILE) a to v mnozstve formatov. Ma to asi zilion nastaveni, takze minimalne rucne urcit casovy rozsah jednotlivych casti urcite pojde. Od verzie 0.8.6 sa sucasna 0.9.2 dost lisi, takze upgradujte. Viem, urcite to nie je urcene, na co chces, ale pojde to A bude to trvat dlho  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peta

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 154 Bydliště: V prvnim patre hned vedle koupelny.
|
Zaslal: 1. říjen 2008, 11:04:34 Předmět: |
|
|
Je to MPG
No to že to bude trvat dlouho jsem zjistil u Sony Vegas a chci se tomu právě vyhnout... nikdo nemá lepší nápad? _________________ Když je Ti smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ondy1985

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 1. říjen 2008, 11:16:52 Předmět: |
|
|
VLC ti otvori akykolvek stream bajtov, fakt to zvladne  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 1. říjen 2008, 13:08:24 Předmět: |
|
|
No jsou 2 moznosti, ta pomala je prekodovani, rychla je rozdeleni v necem, co dokaze ten soubor otevrit. VirtualDub s podporou MPEG2 Interlaced (modnuta starsi verze, nebo posledni verze VirtualDubu, ktera by to mela umet pres plugin) to musi otevrit, a tam vyberes cast filmu a das ji ulozit do noveho souboru. Protoze zde nastavis pro video a audio jen bytestream copy, tak se nic prekodovavat nebude (jen zapise hlavicku souboru a zkopiruje vybrane bajty datoveho toku). Rychlost je pak jen zavisla na rychlosti disku. Timto zpusobem si vytahas jednotlive casti dlouheho videa na vice casti. Podobne jsem editoval MPEG2 Interlaced streamy z digitalni TV (nekolik GB jeden zaznam).
EDIT: Pokud nechces rozdelit video na samostatne video soubory, ale jen jako soubor obecne, tak je spousta nastroju, ktery ti umi nasekat soubor po X bajtech (pro prehrati je pak treba casti spojit). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 1. říjen 2008, 15:13:53 Předmět: |
|
|
Ladis napsal: |
EDIT: Pokud nechces rozdelit video na samostatne video soubory, ale jen jako soubor obecne, tak je spousta nastroju, ktery ti umi nasekat soubor po X bajtech (pro prehrati je pak treba casti spojit). |
A jeden z tech nastroju pro slepeni vice souboru do jednoho je prikaz COPY v DOSu/Windows.
Jinak VirtualDub(Mod) taky doporucuji, staci dat na tom zdrojovem AVI selection jaky potrebujes (pres Home a End) a ulozit segment (a zmenis tam prave Full processing mode na Direct stream copy) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peta

|
Zaslal: 4. říjen 2008, 12:19:16 Předmět: |
|
|
Díky všem za rady Dneska si s tím budu hrát a potom se podělím o poznatky.
EDIT: při otevírání ve VitualDubu (s MPEG2 pluginem) dostanu hlášku:
"File Matches the profile of a Transport Stream and may not decode correctly."
A vskutku, obraz je rozsypaný a spíš je to zelená plocha :/
Vyberu požadovaný úsek videa, nastavím pro video i audio "Direct Stream copy" a zkusím uložit jako AVI - objeví se:
"The source code stream uses a compression algorithm which is not compatible with AVI files. Direct Stream copy cannot be used with this video stream."
Tím to hasne. Překódovat nepomáhá, video je 10x větší a buď zelené nebo černá obrazovka :/
Nějaké další rady? _________________ Když je Ti smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 4. říjen 2008, 17:32:28 Předmět: |
|
|
Nechat si to zkopírovat na filmový pás a přestříhnout tam, kde potřebuješ
Nebo prostě převést TS na PS pomocí VLC. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 4. říjen 2008, 18:26:19 Předmět: |
|
|
Zkusil bych do googlu zadat nazev zarizeni, ktere takto obskurni format videa poridilo. Urcite nejsi prvni, kdo to chce zpracovavat v pocitaci. Pokud je to video od nekoho, tak se ho zeptej, jak to resi on. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|