.[ ČeskéHry.cz ].
Keyboard layout
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Najcastejsie pouzivam layout
EN-US
49%
 49%  [ 33 ]
CS/SK-QWERTY
11%
 11%  [ 8 ]
CS/SK-QWERTZ
32%
 32%  [ 22 ]
Ina QWERTY/QWERTZ
1%
 1%  [ 1 ]
Dvorak/AZERTY/non-QWERT*
0%
 0%  [ 0 ]
Custom Layout
2%
 2%  [ 2 ]
Pouzivam nieco uplne odlisne
1%
 1%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 67

Autor Zpráva
pcmaster

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 02:16:22    Předmět: Keyboard layout Odpovědět s citátem

Uz davno sme tu nemali hlasovanie.
Hlasujte za jedinu moznost, tu, ktora je najblizsie pravde. Rovnako aj do prispevku.

EN-US
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mem

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 09:15:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě CZ (QWERTZ), když jsme v ČR a píšeme analýzy, dokumenty a software v češtině

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 09:31:15    Předmět: Odpovědět s citátem

čeština qwertz, English qwerty, catal? qwerty

Fórum nezvládá a s obrácenou čárkou Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Quiark

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 11:09:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jste to z obrázku nepochopili, tak mám přes pravý alt přístupné všechny speciální symboly. Díky tomu nemusím přepínat EN -> CZ layout, což je obrovská úleva třeba v TeXu, kde se čeština dost míchá třeba s matematikou. A i pro ostatní programování je to výhra, protože si už nepletu umístění y/z a znaků jako - ( :;.
Marek

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 11:56:00    Předmět: Odpovědět s citátem

CZ QWERTZ a nemám důvod přepínat. Všechny programátorské symboly jsou pod AltGr:

OndraSej

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 11:58:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Samozřejmě CZ (QWERTZ), když jsme v ČR a píšeme analýzy, dokumenty a software v češtině

Pracujeme v mezinárodních týmech a pro zahraniční zákazníky, případně publikujeme na mezinárodních konferencích, takže až na uživatelskou dokumentaci pro lidi z ČR vše píšeme v angličtině Wink
Fila

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 12:07:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Anglickou. Kdyz uz ceskou, tak QWERTY, ale tu potrebuju parkrat do roka napr. pro psani nejakeho oficialnejsiho dopisu -- jinak SW, clanky i dokumentaci musim produkovat v anglictine a v mailech ci na diskuzich se s nabodenickama odmitam zdrzovat.
Mem

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 13:17:37    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej napsal:
Pracujeme v mezinárodních týmech a pro zahraniční zákazníky, případně publikujeme na mezinárodních konferencích, takže až na uživatelskou dokumentaci pro lidi z ČR vše píšeme v angličtině Wink

A na napsání tohoto příspěvku sis tedy musel ručně přepnout na CZ? Wink No vidíš, a já ne, a to jsem se sem přepl přímo z VS a SQL serveru Cool

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 14:10:34    Předmět: Odpovědět s citátem

CZ/QWERTZ

Píšu tak, jak mi ruce narostly Wink. Už si nepamatuju, jaké bylo rozložení klávesnice v DOSu, který jsem v prvních letech mého seznamování se s počítačem používal, ale od české verze Windows mi uřčitě vždycky defaultně vnutily QWERTZ klávesnici a neměl jsem důvod klávesnici přepínat (dokud jsem nezačal programovat, ale to už bylo pozdě Very Happy). Sice nejdřív jsem speciální znaky vypisoval přes kombinaci Alt + číslo, ale když jsem z Delphi přešel na C#, kde bylo už otravné psát {, } přes Alt + 123 a Alt + 125, zvykl jsem si na psaní takovýchto znaků pomocí Alt Gr a jsem nadmíru spokojený.

Naposledy upravil posila dne 28. únor 2009, 16:29:20, celkově upraveno 1 krát
Ladis

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 15:10:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nekdo obcas prepina na EN-US, tak nechapu, jak muze vedle toho pouzivat CS/SK-QWERTZ, kde jsou specialni znaky na zcela jinych klavesach nez na EN-US. Jeste k tomu jsem snad nevidel klavesnici, kde by byly natistene popisky pro tyto znaky jako $, kde jsou v CS/SK-QWERTZ rozlozeni. Na CS/SK-QWERTY mi prave vyhovuje, ze pres pravy Alt je mam na stejnych pozicich jako v EN-US.

Takze k odpovedi, pouzivam EN-US a cca 1x denne prepnu na CS/SK-QWERTY.
pcmaster

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 16:25:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis uplne presne vyjadril moje pocity, presne tak fungujem aj ja Very Happy (zacinam mat strach!!! Smile)

Btw, tu vo Svedsku NIKTO nedokaze pisat na EN-US klavesnici, ani programatori, studenti computer science, ucitelia computer science, Svedi, Nemci, Rakusania... NIKTO. Posadit ich za komp s default EN klavesnicou bez peknych obrazkov na tlacitkach je ako nutit ich na tom pisat malickom na lavej nohe, je to pre nich nepouzitelne. Ano, hovorim o IT ludoch...
Yossarian

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 19:06:07    Předmět: Odpovědět s citátem

qwerty. anglicka. ceska je k nicemu, to ani nemam nainstalovany v layoutech Smile
posila

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 21:23:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Jeste k tomu jsem snad nevidel klavesnici, kde by byly natistene popisky pro tyto znaky jako $, kde jsou v CS/SK-QWERTZ rozlozeni.

Na normalni klavesnici jsem to taky nevidel, ale na klavesnici meho Dellu to je (kazdopadne to nepotrebuju) Smile
OndraSej

PříspěvekZaslal: 28. únor 2009, 23:37:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem> Vzhledem k frekvenci přispívání na fórum mě ty dvě přepnutí za poslední měsíc nezabijou Smile

Jinak, mám tu (českou!) klávesnici od MS a na ní jsou speciální znaky popsané jen pro EN-US. Kde udělali soudruzi z MS chybu?

Nicméně, nemám problém s tím, abych střídal EN-US a CZ-QWERTZ, včetně správného používání z/y. A vzhledem k tomu, že stejně českého textu moc nepíšu, mi víc vyhovuje EN-US, na které ty programátorské znaky (a i TeXovské zvrhlítko) a čísla jsou lépe přístupné (nemusím dělat dvojhmaty na pravý Alt).
rezna

PříspěvekZaslal: 1. březen 2009, 02:03:07    Předmět: Odpovědět s citátem

posila napsal:
Ladis napsal:
Jeste k tomu jsem snad nevidel klavesnici, kde by byly natistene popisky pro tyto znaky jako $, kde jsou v CS/SK-QWERTZ rozlozeni.

Na normalni klavesnici jsem to taky nevidel, ale na klavesnici meho Dellu to je (kazdopadne to nepotrebuju) Smile

na me ne - nechal jsem si potisknout EN-UK rozlozeni
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: