Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hostager
|
Zaslal: 18. duben 2009, 22:15:05 Předmět: |
|
|
Ladis napsal: |
Ondras napsal: |
Prijdu domu z prace, utahanej jak pes. Osm hodin jsem kacel stromy a chci se podivat na nejakej film. Dam DVD do pocitace a ono to hraje. Chcu toho tak moc? Na Linuxu si prvne musim vzpomenout jak namountovat mechaniku, pak musim z dvaceti open source dvd prehravacu najit ten, ktery mi to umi prehrat... |
Nemusis se navazet do Linuxu, zalezi na distribuci. Na Ubuntu mi vyhovuje, ze vetsinu veci mam na min kliknuti mysi nez ve Windows. (A na druhou stranu jsou tu i distribuce pro lidi, co si s tim chtej vyhrat.) |
Nenavazaj spinu na GNU/Linux - Ubuntu...
Nenavazaj spinu na MS.
...Ale mi vsetci budeme deticky..."Apple smrdi!"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 18. duben 2009, 22:28:39 Předmět: |
|
|
Svuj prispevek jsem doplnil, tak jen houst a vetsi kapky
Prijdu domu z prace, utahanej jak pes. Osm hodin jsem kacel stromy a chci se podivat na nejakej film. Dam DVD do pocitace a ono to hraje. Chcu toho tak moc? Na Linuxu si prvne musim vzpomenout jak namountovat mechaniku, pak musim z dvaceti open source dvd prehravacu najit ten, ktery mi to umi prehrat... |
Nemusis se navazet do Linuxu, zalezi na distribuci. Na Ubuntu mi vyhovuje, ze vetsinu veci mam na min kliknuti mysi nez ve Windows (a na druhou stranu jsou tu i distribuce pro lidi, co si s tim chtej vyhrat). Funguje mi na mym notebooku vsechno, vedle zminovaneho prehravani DVD take 3D desktop, WiFi, funkcni klavesy (ovladani hlasitosti a jasu displeje), VGA a DVI vystup, ctecka pametovych karet, spravne vystupy na zvukovku atd. a to vse hned po nainstalovani. Musis ale vybirat pocitac podle pozadovaneho OS, ktery tam chces provozovat. To ale plati pro vsechny OS vcetne Windows (problemy s dostupnosti ovladacu, hlavne pro periferie - XP/Vista, 32/64 bitu, ...).
Mimochodem me zarazi, proc Apple v pocitacich stale nenabizi zminovanou ctecku pametovych karet. Ze by se bal, ze uzivatele Macu by mohli ty male veci, co se tam strkaji, spolknout? |
_________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 18. duben 2009, 22:33:15 Předmět: |
|
|
Ladis: tak to máš fakt štěstí  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hostager
|
Zaslal: 18. duben 2009, 22:47:21 Předmět: |
|
|
Svuj prispevek jsem doplnil, tak jen houst a vetsi kapky
Nemusis se navazet do Linuxu, zalezi na distribuci. Na Ubuntu mi vyhovuje, ze vetsinu veci mam na min kliknuti mysi nez ve Windows (a na druhou stranu jsou tu i distribuce pro lidi, co si s tim chtej vyhrat). Funguje mi na mym notebooku vsechno, vedle zminovaneho prehravani DVD take 3D desktop, WiFi, funkcni klavesy (ovladani hlasitosti a jasu displeje), VGA a DVI vystup, ctecka pametovych karet, spravne vystupy na zvukovku atd. a to vse hned po nainstalovani. Musis ale vybirat pocitac podle pozadovaneho OS, ktery tam chces provozovat. To ale plati pro vsechny OS vcetne Windows (problemy s dostupnosti ovladacu, hlavne pro periferie - XP/Vista, 32/64 bitu, ...).
Mimochodem me zarazi, proc Apple v pocitacich stale nenabizi zminovanou ctecku pametovych karet. Ze by se bal, ze uzivatele Macu by mohli ty male veci, co se tam strkaji, spolknout? |
|
Je to lrn o výbere, s MacBookom získaš Apple Remote - možnosť kombinácie s čítačkou pamäťových kariet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 18. duben 2009, 23:34:31 Předmět: |
|
|
Co se tyce systemu, MacOs splnuje me predstavy o tom jak ma OS vypadat:
1. je to linux |
Není. Je to upravený BSD. Viz Apple stránky pro vývojáře. (kecáš, aniž bys o tom něco věděl )
Prijdu domu z prace, utahanej jak pes. Osm hodin jsem kacel stromy a chci se podivat na nejakej film. Dam DVD do pocitace a ono to hraje. Chcu toho tak moc? Na Linuxu si prvne musim vzpomenout jak namountovat mechaniku, pak musim z dvaceti open source dvd prehravacu najit ten, ktery mi to umi prehrat a nespadne pri prvnim skrabanci na DVD a nez to spustim tak je pulnoc a muzu jit spat. |
Zkusil sis to vůbec někdy? Strčím DVD do mechaniky, na ploše se objeví ikonka disku. Dám to pustit ve VLC a už vidím DVD menu. (možná tam bude funkce na přehrání DVD přímo po vložení, přesně jsem to nezkoumal) Takhle to funguje v Ubuntu.
EDIT: Jeste jsem chtel pomluvit ty ovladace, ale Eosie to svym prispevkem zvladl sam I kdyz to asi nechtel. |
"Pomluvil" jsem pouze open source ovladače. Jsou k dispozici i oficiální od ATI/nVidia a ty jsou podobně kvalitní jako jejich Windows verze. Jejich instalace je jednodušší než na Windows (v Ubuntu to myslím samo nabídne a musíš udělat jen klik (automatické stažení a automatická instalace)).
Linux normálně nepoužívám, jenom si na to jednou za pár měsíců sáhnu.
Ze by se bal, ze uzivatele Macu by mohli ty male veci, co se tam strkaji, spolknout? |
Taky si říkám. Možná by tam měli dát nálepku "od 3 do 5 let".  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 18. duben 2009, 23:47:57 Předmět: |
|
|
Hostager napsal: |
s MacBookom získaš Apple Remote - možnosť kombinácie s čítačkou pamäťových kariet. |
K těm hliníkovým už se nedává. Stejně jako nedostaneš ani redukce na DVI a VGA.
Xerox prišiel prvý s grafikou, Apple s prvou !!!FAREBNOU!!! grafikou. |
Nechci tě v tomhle moc poučovat, ač jsem měl notebook Apple (PowerBook 100) pravděpodobně v době, kdy jsi ještě nevěděl, že něco takového existuje. Jenže první barevnou grafiku neměl Apple ani náhodou. První grafický OS s okýnkama měl Xerox, Apple ho vykradl a Appla pak vykradl MS. Nikdo si nemá co vyčítat. No a k té barevnosti. Apple razil na Macintoshích (a Lisa) raději vyšší rozlišení za cenu černobílého schématu. Naopak v PC byla dávno CGA (Colour Graphic Adapter), která sice neuměla tak vysoké rozlišení, ale v 320x200 uměla zobrazit 4 barvy. To nemluvím o různých UNIXových platformách, které poskytovaly workstationech barevnou grafiku tou dobou v ještě větším hi-res.
Zdejší flame PC vs. Apple (tj. dneska už taky jen PC) je mi úplně v prdeli. Ale nesnášim, když někdo przní historii. Extra pokud se ohání tím, že si má někdo něco dostudovat.
Jinak pokud se oháníš Apple II, tak ten měl sice barvy, ale o okýnkách a grafice tam dlouho moc řeč být nemohla. Všechno samozřejmě taky ještě přišlo, ale to jen protože se Apple II dost dlouho vyráběl souběžně s Macem. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posila
|
Zaslal: 19. duben 2009, 08:42:02 Předmět: |
|
|
[OT]Hostager: Potesilo by me, kdybys kdyz nekoho citujes, promazal citovany text tak, aby v nem byly jen ty vety, na ktere reagujes. Taky ne vzdy je treba citovat, napriklad kdyz reagujes na zatim uplne posledni prispevek. [/OT] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ondras
|
Zaslal: 19. duben 2009, 10:40:51 Předmět: |
|
|
Eosie napsal: |
Není. Je to upravený BSD. Viz Apple stránky pro vývojáře. (kecáš, aniž bys o tom něco věděl )
|
Who cares?
Zkusil sis to vůbec někdy? Strčím DVD do mechaniky, na ploše se objeví ikonka disku. Dám to pustit ve VLC a už vidím DVD menu. (možná tam bude funkce na přehrání DVD přímo po vložení, přesně jsem to nezkoumal) Takhle to funguje v Ubuntu. |
Ja mam zkusenosti hlavne tak tri- pet let zpatky(Fedora a mandrake), tenkrat to bylo fakt peklo, nemluve o flashce. A ted jsem linej na to cist po vecerech manualy, z tohohle pohledu je ze me bezny franta uzivatal, ja chci prijit zmacknout jeden cudl a aby to hralo (a takhle by to melo fugovat, zamyslete se nad tim i pro uzivatelksy rozhrani do her ). Tohle me na linuxu prave odradilo.
Asi to bude i o tom co od toho cekam, ja to beru hlavne z pohledu toho, ze ten pocitac mam i na zabavu.
Ze by se bal, ze uzivatele Macu by mohli ty male veci, co se tam strkaji, spolknout? |
To protoze Apple je byrokraticka fasisticka organizace, ktera vi nejlip co muzou jeji zakaznici pouzivat a co umeji pouzivat.
K tem redukcim, tohle je svinstvo nejvetsi. Ta redukce stoji 650,- Oni vi jak ty penize z vas dostat...
Jen tak mimochodem, kdyz jste si byli kupovat notebook v computershopu, jak se k vam chovali?
Ke mne v applu... (duhovyservis.cz) prijdu tam, pribehne pekna inteligentni brunetka . Posadi si me na gauc, zepta se jestli si nedam kafe. Vsechno predvede. Ukaze vybali. Zabali. Pokeca, zepta se jaky mam den. Zepta se, jestli to mam jak odnest, kdyz ne, tak mi udela na krabici specialni usi. A popreje peknou cestu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 19. duben 2009, 11:09:04 Předmět: |
|
|
Ondras> Pokud jde o skutecne filmove DVD, ne o DVD s ripama, tak to mplayer prehrava bez mountovani Zastrcis DVD, pustis mplayer, das 'DVD/Open disc' a hraje to. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vozka

|
Zaslal: 19. duben 2009, 11:09:57 Předmět: |
|
|
To je zajímavé. Mám tak nějak přehled o tom, na které GPU tam jsou ovladače a v této geografické oblasti je tam má 99% prodaných strojů a u nových distribucí se některé ovladače neinstalují, jsou v systému integrované na všech úrovních (spadá tam skoro všechno od Intelu, brzo bude i všechno od ATI včetně 3D a něco málo od nVidie). |
Ono to bohužel není tak jednoduché. Do prosince jsem jel na ATI X1650 Pro a pořádně mi nejely ani oficiální ani otevřené ovladače. Oficiální se ani náhodou nedají kvalitou srovnávat s těmi pro Windows, jsou sice dle mých zkušeností stejně rychlé, ale neskutečně nestabilní - nehledě na to, že mi zhruba dva roky kvůli nějaké chybě (která byla několika lidmi hlášená), která se projevovala s aktuální stabilní verzí X.org vůbec nejely (zkoušel jsem Ubuntu, Fedoru a OpenSUSE) a jet začaly až s verzí Ubuntu 8.10. Otevřené jsou prozměnu neskutečně pomalé a nedodělané, takže 3D desktop na nich třeba ještě jede a na běžnou práci stačí, ale na hry to ani náhodou není, cca polovina her mi nejela. A padaly mi občas taky.
Co jsem tak pročítal phoronix a různá support fóra, vypadá to, že ostatní jsou na tom podobně, i když X1650 je na tom jako méně prodávaná karta o něco hůř. Takže na papírovou podporu ATI karet rozhodně nespoléhat a důkladně si před koupí najít a pročíst detailní informace s daným modelem.
Ale od ledna jedu na integrované kartě Intel a ta je naprosto bez problémů - stabilní, 3D desktop jede, funguje od prvního startu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 19. duben 2009, 13:30:30 Předmět: |
|
|
Jen tak mimochodem, kdyz jste si byli kupovat notebook v computershopu, jak se k vam chovali?
Ke mne v applu... (duhovyservis.cz) prijdu tam, pribehne pekna inteligentni brunetka . Posadi si me na gauc, zepta se jestli si nedam kafe. Vsechno predvede. Ukaze vybali. Zabali. Pokeca, zepta se jaky mam den. Zepta se, jestli to mam jak odnest, kdyz ne, tak mi udela na krabici specialni usi. A popreje peknou cestu. |
V obchode, kde nejlevnejsi 15" notebook je s DPH pres 50 tisic, bych ocekaval lehce nadstandardni chovani k zakaznikovi take. Pokud jde o me, vyzkousim moznost nechat si ho privezt z Ameriky a v Cesku si jen dokoupit 2-3 rocni zaruku (1. rok je mezinarodni). Pak dam vedet, jak to dopadlo (samozrejme az vyjde OS X 10.6, soucasny 10.5.5 mam na stavajicim nb). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marek

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 19. duben 2009, 15:34:07 Předmět: |
|
|
Ke mne v applu... (duhovyservis.cz) prijdu tam, pribehne pekna inteligentni brunetka . Posadi si me na gauc, zepta se jestli si nedam kafe. |
Za ty prachy by měla poskytnout i blowjob.  _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hostager
|
Zaslal: 20. duben 2009, 13:48:10 Předmět: |
|
|
Eosie: BSD je unix.
Linux vychádza z minixu, čo je upravený unix, preto má Ondras pravdu. (kecáš, aniž bys o tom něco věděl Wink) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 20. duben 2009, 13:58:17 Předmět: |
|
|
Eosie: BSD je unix.
Linux vychádza z minixu, čo je upravený unix, preto má Ondras pravdu. (kecáš, aniž bys o tom něco věděl Wink) |
Vazeny flamere. MacOS i MS Windows maji BSD jadro, jedni otevrene, druzi se s tim nechlubi, macos ma okolo toho dalsi unixove serepeticky, takze odpovida POSIX (nevim zda zcela, ale kompatibilita je fakt slusna) - macos vychazi z unixu, tedy primo unix to neni ale ma stejne predky
Linux je operacni system postaveny na myslence unixu, ale unix to neni. Je to mene prisne, mene paranoidni, ma to stejne predky ale od te doby si to bezi krapet svym smerem...
To je neco jako neandrtalci a homo sapiens, oba jsou lidi, oba meli jako predky homo erectus, ale kdyz o tobe reknu ze jsi neandrtalec, tak to neni korektni, protoze (alespon doufam) ses vydal po vyvojove vetvi homo sapiens... _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ondras
|
Zaslal: 20. duben 2009, 14:04:20 Předmět: |
|
|
Ke mne v applu... (duhovyservis.cz) prijdu tam, pribehne pekna inteligentni brunetka . Posadi si me na gauc, zepta se jestli si nedam kafe. |
Za ty prachy by měla poskytnout i blowjob.  |
Nerikam, ze me to nenapadlo, ale bylo mi blby se ptat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|