.[ ČeskéHry.cz ].
Za našich mladých let...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mem

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 06:41:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi napsal:
VladR napsal:
AFK ? to je co ?

Away From Keyboard, jak psal Augi.

No ono by to pasovalo i na to tvoje Auto, Ženy, Střílení - Auto, Females, Killing Wink

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 11:11:55    Předmět: re Odpovědět s citátem

Nedostatek skutecnych "programatoru" je opravdu citit. Dnesni branci s VS jsou vyskoleni v c# (kdyz uz) , ktery berou jako luxusni scriptovaci jazyk. Abstrakce techto jazyku je jiz tak vysoka, ze prakticky zadneho novacka uz nemusi zajimat, co za tim je. Takovy WinMaker. Coz by ani nevadilo, bohuzel neschopnost vymyslet neco, co v tom "frameworku" nativne neni a neda se to zavolat (nejlepe statickou metodou) , je pro tyto adepty neskutecny problem, mi prijde velice tristni. Diky tomuto trendu, jsem za posledni rok musel bohuzel po zkusebni dobe rict sbohem prakticky vsem nastupujicim Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Augi

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 12:04:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to tak. C# je sice super jazyk a mám ho moc rád, ale spolu s Javou, díky své jednoduchosti, velkou měrou přispívá k tomu, že se za programátora považuje kdekdo a je pak těžké oddělit zrno od plev.
Např. mi přijde neskutečné, že by programátor nevěděl, co je to stack a že na něm mohou být uloženy lokální proměnné...ale i tací jsou Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
OndraSej

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 12:16:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Augi> No ale zrovna v Jave i C# stack je diky vyjimkam (narozdil od C/C++) celkem dobre videt. Takze pokud o nem nekdo nevi, tak nerozumi poradne ani tomu C#.
Augi

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 12:31:20    Předmět: Odpovědět s citátem

No a o tom to je Smile Kolik programátorů C# např. jen tuší něco o kovarianci a kontravarianci delegátů? No dobře, to už je trošku hardcode...ale člověk až žasne, kolik C# programátorů nezná rozhraní IDisposable Rolling Eyes
VladR

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 13:29:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Augi, no fuj Smile Take zradne otazky im davas. To sa musis pytat na for/if a pod. Smile

BTW, pred 2 tyzdnami som mal pohovor a chlapik, cca 5 rokov starsi odo mna, vraj expert na C++, mi nevedel vysvetlit co znamena "protected" a ako sa sprava na urovni kompilovaneho kodu virtualna funkcia (vtable a spol.).

A gol bol, ze moj manazer ma potom zjazdil, ze davam na pohovoroch tazke otazky, a ze potom nikto neprejde Laughing
A pritom to bolo len na rozbeh, STL / Templates / Algorithms a C++0x sme ani neskrtli, kedze o tom vraj len pocul ze to existuje Smile
Ale CVcko take, ze do videnia ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Xena

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 13:52:41    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:

Ale CVcko take, ze do videnia ...

CV uz ani nectu , je to snuska blabolu. Bylo dobry zvykem u nas davat tzv. vstupni ulohy, ktere pak nastupujici u pohovoru obhajoval, takze se dalo odhalit, jestli to nekdo za nej neudelal. Bohuzel, pri dnesni fluktuaci bych na to potreboval specialniho personalistu Sad
Marek

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 21:16:49    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:
Mam zo seba pocit, ze som sa stal obetou skolskeho systemu (v skoro dobrom zmysle slova) a to tak, ze mi "otvorila obzory", cize som sa naucil kopec veci z mnohych oblasti, o ktorych mnohi (koderi) casto ani nevedia. NO! Akurat nic nijako extra do hlbky, co sa dalo cakat, ze. Proste mam pocit, ze neviem nijaku technologiu nijako spicovo a to ma dost dobre diskvalifikuje.

No ve škole se z technologií dozvíš většinou prd. Na to je třeba si vyhradit volný čas a vyškrtnout z kalendáře i nějaký ty kalby. Wink
Hostager

PříspěvekZaslal: 25. duben 2009, 22:02:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja si myslím, že Java je na rozbeh dobrý jazyk.
Ak totiž poznáš Javu, omnoho jednoduchšie sa učí C++ a naviac ak vieš Javu, máš otvorené pole aj na trhu mobilných aplikácií/hier...

Ale je fakt, že Java a MS C (C#) Smile a Java "vychovávajú" menej schopných ľudí, ale ani to nie-je pravidlom.

Naviac ma ale zarazil výrok profesora, na akejsi univerzite v USA.
"Ten kto neovláda C/C++, nieje programátorom"
"Java a C# navádzajú programátorov, k rôznym "pochybným" technikám...
"Pochybnými" zrejme nazval zjednodušené C/C++ tj. C# a Javu z dôvodu, že je možné použiť, viaceré výrazy pre rovnaký výsledok atd. (Podobne ako v Ruby, či Perli)...

Takéto názory ma zarážajú, hlavne z toho dôvodu, že na jednej strane majú s C#/Javou, čiastočne pravdu, na druhej, ale tvrdiť, že C#/Java "kóderi", nie-sú skutoční programátori, je podľa mňa !...! blbosť Smile .
Quiark

PříspěvekZaslal: 26. duben 2009, 09:09:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě před nějakou dobou jsem si myslel, že firmy stejně většinou hledají jen průměrné (což ve skutečnost znamená podprůměrně schopné) programátory, kteří budou bušit kód bez nějaké inteligentní myšlenky. Ale koukám, že to tak vždy nemusí být, což je fajn Smile
Fila

PříspěvekZaslal: 26. duben 2009, 10:47:01    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:
Moj problem je, ze si uz skoro rok valam sunky vo Svedsku na Erasme a robim tu hovno (no priznajte sa, co ste vy robili na vymennom pobyte za prachy EU Smile)

Toto by me zajimalo -- jaka je motivace lidi jezdit na takoveto studijni pobyty, kdom teda poznani nove krajiny ci novych lidi? Tedy motivace profesni? Me to vzdy prislo jako totalni ptakovina -- chapu, ze kdyz delam napr. vyzkum v nejake oblasti a nejblizsi lidi co delaji neco podobneho jsou na druhe strane zemekoule, tak ze ma smysl tam na par mesicu jet... ale nevim, proc jet nekam jen studijne -- pokud to neni fakt radove kvalitnejsi skola, tak to IMHO znamena jen suspendovat vsechny projekty a ucit se to same, jen nekde jinde. Mozna ale neco prehlizim, tak me prosim opravte Smile.
pcmaster

PříspěvekZaslal: 26. duben 2009, 11:23:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Nie, je to presne tak. Lund University je RADOVO lepsia skola ako CVUT a je to tu citit. No, ale tam to konci Very Happy Very Happy Radovo lepsia sice je, no taka grafika na FEL CVUT je ovela lepsia ako tu, rozumej mame viac predmetov a urcite nie horsich, takze sa tu doslova nudim.

Na moju obhajobu, a to kazdy kto bol vonku potvrdi uvediem, ze sa neda dopredu odhadnut co sa tu budes ucit ani aku to bude mat uroven (predbezne dohodnute studijne plany sa na 95% zmenia uplne).

Takze, vystihol si to perfektne Fila, je to o tom konecne vypadnut z tej diery (rozumej Cesko-Slovensko) a poznat zivot vonku, aspon trochu. Su to v podstate prazdniny - i ked predmety lahsie ako na CVUT nie su a dokoncit ich MUSIM (i ked sa mi uznaju len ako "volitelne")... Takze tak, je to o flakani, je to skoro dovolenka Wink Zlepsenie anglictiny a naucil som sa aj po Svedsky, co sice (mozno) nebudem nikdy potrebovat, ale aspon norsky black metal je hned kusok zrozumitelnejsi Wink

Edit: Aby som este doplnil toto OT, tak nechapem vase nechapanie... Napriklad tu vo Svedsku ide na rok-dva von (EU, USA, juzna amerika, azia...) snad kazdy, zaujem je tu o to enormny. Podobne v inych krajinach (Norsko, Francuzsko, Spanielsko...). Zato napriklad na CVUT mame priblizne 900 volnych miest kazdy rok a zaplni sa len asi 400-500. Toto si ja nedokazem vysvetlit. Pritom taky Nemec alebo Francuz nedostane 410 euro (mesacne, mesacne naklady su podla zakona (fakt Smile) asi 750 euro) ked ide do Svedska ani vo sne a furt sem chce ist.
josh

PříspěvekZaslal: 27. duben 2009, 09:51:52    Předmět: Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:
Ja rozmyslam, co bude so mnou. Kodenie ma odjakziva bavilo a v skole som sa pri tom obvykle dost nudil, nic nove ma tam dokopy nenaucili. Zato taku teoreticku informatiku (viacero kurzov) a architektury a grafiku atd som ocenil a ocenujem. Moj problem je, ze si uz skoro rok valam sunky vo Svedsku na Erasme a robim tu hovno (no priznajte sa, co ste vy robili na vymennom pobyte za prachy EU Smile)

Prošel jsem podobným vývojem i s válením šunek (akorát na slunné a teplé pláži na jihu evropy). Taky díky tomu si už dokážu představit pracovat mimo IT i informatiku, pěvně věřím tomu co tady psal i Augi - tj. není-li clověk úplná guma, tak se tu nějakou zvolenou technologii prostě naučí. A vůbec, co bych vám tady povídal, jsem prostě celkově spokojenější Smile

Jinak, kvalita, nekvalita školy, produktu co se tvoří ve firmě jsou hezký věci, na povídání, ale ne všechno je dobrý přeháněť. Ono je potřeba taky pořešit kvalitní bydlení, auto/auta, pravidelný dovolený na zajímavý místa a prodloužený víkendy atd, aby se člověk jen neupracoval Wink

pcmaster: Rozumím tomu, že není zájem o výjezd do zahraničí, já se nebýt podívat za bráchou na erasmu tak bych asi taky nikam nejel (ještě že mám bráchu sympaťáka - všichni to štěští nemaj Smile)
tommy

PříspěvekZaslal: 1. květen 2009, 19:02:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavá debata se tu rozjela. Ohledně "kvality" programátorů musím souhlasit. Sice nejsem Knuth, ale do průměru mám daleko. Z čeho soudím ptáte se?

Nyní pracuji již ve druhé firmě a je to snad ještě horší než u té první, co se týče vývoje software. No co byste řekli na to, když kolega nad tak zásadními problémy jako je bezpečnost hesla (hash+salt), validace dat atd jen mávne rukou "Já bych to nechal jak to je" Shocked ? Už mě začíná bolet krk z toho jak pořád kroutím hlavou "WTF!takhle tedy ne!".

Už z definice programátora vyplývá znalost design guidelines, algoritmů, doporučení atd. nebo toho chci moc?

Když člověk vidí že je v tom samotný tak si občas říká, zdali software development byla správná volba. Samozřejmě to nevzdávám a pořád si říkám, že někde jsou lidé kteří tím žijí stejně jako já.

Taky mě vytáčí lidi, kteří si myslí že "ono v tom .net je GC, nemusim se o nic starat".

Bohužel dnes všichni pracují stylem "ať už to je" a to že za půl roku kvůli zprasenému, pomalému kódu nastanou problémy už neřeší
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Přejdi na: