Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Gixian
|
Zaslal: 5. září 2007, 23:13:04 Předmět: |
|
|
Ty vado...
Že je MFF divná instituce plná divných lidí s divnými zájmy, to jsem i já se svým chabým vzděláním již dávno pochopil, takže keci o úchylech co se na přípravném kurzu učí na lednové zkoušky mě zas tak nepřekvapují, každá sekta má nějaké předáky, někoho kdo "věří víc než ostatní"...
Ale s těma fyzickejma testama, s běháním a plaváním, to jste mě dostali. Že se tam provozujou až takové fašistické diktáty, jako že po matematicích a fyzicích vyžadují povinnou účast na nějakých sportovních zvěrstvech, to mě doslova dojímá... Proč je tělocvik povinný na základce chápu, na gymplu už jsem o smysluplnosti téhož dost pochyboval, ale aby měli povinný tělocvik a plavání vysokoškoláci matematici, to mi už mozeček nebere. Asi prostě počítají s tím že tam chodí samí nesvéprávní autisti, tak je potřeba jim ten život pořádně naorganizovat, postarat se o ně...
PS: K dokonalosti už jen chybí test ze sexuálních zkušeností, kde ti, kteří by neprošli, by dostali přidělenou nějakou "dobře zajetou Mařenu" a povinné doškolování...  _________________ Server shořel, já ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 5. září 2007, 23:18:45 Předmět: |
|
|
povinny sport vitam - cloveka ohnuteho 16 hodin denne u kompu to alespon prinuti se jednou tydne pohnout - to naopak povazuju za silenost ze na UPOLu clovek nema sanci sportovat ani kdyz se hodne snazi protoze vsechno vyzere FTK - matfyz ma mimojine vlastni katedru telesne kultury |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 5. září 2007, 23:25:17 Předmět: |
|
|
Gixian napsal: |
Ty vado...
Že je MFF divná instituce plná divných lidí s divnými zájmy, to jsem i já se svým chabým vzděláním již dávno pochopil, takže keci o úchylech co se na přípravném kurzu učí na lednové zkoušky mě zas tak nepřekvapují, každá sekta má nějaké předáky, někoho kdo "věří víc než ostatní"...
Ale s těma fyzickejma testama, s běháním a plaváním, to jste mě dostali. Že se tam provozujou až takové fašistické diktáty, jako že po matematicích a fyzicích vyžadují povinnou účast na nějakých sportovních zvěrstvech, to mě doslova dojímá... Proč je tělocvik povinný na základce chápu, na gymplu už jsem o smysluplnosti téhož dost pochyboval, ale aby měli povinný tělocvik a plavání vysokoškoláci matematici, to mi už mozeček nebere. Asi prostě počítají s tím že tam chodí samí nesvéprávní autisti, tak je potřeba jim ten život pořádně naorganizovat, postarat se o ně...
PS: K dokonalosti už jen chybí test ze sexuálních zkušeností, kde ti, kteří by neprošli, by dostali přidělenou nějakou "dobře zajetou Mařenu" a povinné doškolování...  |
Q: Pane prodekane, a proc mame i ten telak?
A: No, tak za prve to neni zdrave, jen sedet u pocitace... a pak, v realnem zivote sice bude skvele, kdyz budete uzasni programatori, ale zakazky se vetsinou dneska nedohaduji u pocitace, ale spise na pracovnim obede nebo treba na tenise. Takze se vas pokusime pripravit i na toto...
Tot uryvek z debaty se studijnim prodekanem na Alberi... Jinak naznaceni studenti "pul roku dopredu biflujou" apod... tech moc neni.. zpravidla nemaj sanci... jsou zvykli drtit ze stredni... ale ne to pochopit.. drtit... a pak jsou tak vystresli, ze tu zkousku stejne nedaji, protoze neni podstatne to umet, staci to pochopit  _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 5. září 2007, 23:42:16 Předmět: |
|
|
Na FELe mame telocvik povinny 4 semestre! Okrem toho povinny telovychovny kurz!!! (=par krat budes skakat ako kokot a tyzden chlastat do totalneho bezvedomia niekde pri jazere, mori alebo na horach )
A je to ukrutna kokotina. Zdravie je kazdeho osobnou vecou. Kto sa chce krcit nad kompom, nech sa krci. Neviem, co to skolu zaujima a kvoli par "volejbalistom" buzeruje vsetkych - a co je najhorsie, tak nekvalitne a na tu telesnu sa da viac menej vyjebat. Skola aj tak nedosiahne co chce.
Vo vsetkom sa musi clovek postarat sam o seba, tak nechapem, preco nie aj v tejto veci. Som rozhodne proti povinnemu telocviku na VS a za odstranenie hodnotenia zo SS telocviku (povinny nech ostatne, ale bez znamok, ktore aj tak nemaju nijaky zmysel)... _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gixian
|
Zaslal: 5. září 2007, 23:46:55 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
povinny sport vitam - cloveka ohnuteho 16 hodin denne u kompu to alespon prinuti se jednou tydne pohnout - to naopak povazuju za silenost ze na UPOLu clovek nema sanci sportovat ani kdyz se hodne snazi protoze vsechno vyzere FTK - matfyz ma mimojine vlastni katedru telesne kultury |
Jo, tak když člověk chce, a nemůže, tak je to samozřejmě taky špatně. Ale pokud nechce, nikdo ho nemá nutit, od toho má snad status dospělosti, ne?? Nevidím spojitost mezi tím, že po nich chci papír, že jsem dobrý matematik, a tím, aby mě nutili kdesi se čáchat ve vodě, to se na mě nezlob...
Ono něco jiného je nutit ke sportu děcka, které nemají vlastní rozum, jsou nevyhraněné a teprve se hledají, proto chápu prospěšnost tělocviků na základách, už tělocvik na střední mi příjde podivnej, protože si myslím že v době nástupu na střední školu, tj. v patnácti, je člověk už příliš vyprofilovanej a tvrdohlavej, než aby najednou díky školnímu těláku zjistil, že ho nějaký sport zázračně baví, a začal se mu věnovat, ikdyž předtím sportem pohrdal (aspoň já nikoho, kdo by tento přerod v pubertě zažil, neznám). Ale na víšce? Vzít někoho, kdo k tomu má odpor, a vůbec se tomu nevěnuje, a snažit se jak nějaký církevní fanatik spasit jeho duši tím, že ho "pokřtím" ať se mu to líbí nebo ne??
A co se týče ohnutí nad kompem: Opravdu si myslíš, že to zachrání 2 hodiny sportu týdně? Že se tím něco změní? Nejsem lékař, ale řekl bych že pokud je to až taková troska jak píšeš, tak takové nárazové, byť pravidelné sportování člověku jen uškodí, poničí klouby a podobně... A pokud je tělo zvyklé a trénované, tak jedine proto, že člověk sportuje i z vlastní vůle, a pak ho dvě hoďky školního kurzu asi nevytrhnou. Ale to se zpět dostáváme k oné svobodné vůli, která je očividně slabým argumentem v boji proti všespasitelskému syndromu správní moci a mighty tělocvikářským odborům...  _________________ Server shořel, já ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 6. září 2007, 01:25:34 Předmět: |
|
|
AMEN. Ti cirkevni fanatici ma dostali, vynikajuce prirovnanie! _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 6. září 2007, 08:18:57 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
No vidis, a ja jsem si dokazal na UPOLu nepovinne zapsat na 3 semestry jiu-jitsu a judo (byl teda potom trochu problem se zapoctem kvuli horsi ucasti ), jako s nejakymi povinnymi predmety mimo odbornost at jdou skutecne do riti, a jestli si to na MFF studenti jeste chvali, tak to bohuzel o necem vypovida  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
raulis
|
Zaslal: 6. září 2007, 08:57:45 Předmět: |
|
|
A to ja se na ten telocvik docela tesim. Docela casto hraju volejbal takze budu jedine rad kdyz v tom budu moc pokracovat i na MFF Tak doufam, ze se tam nejde par lidi, se kterejma se bude dat hrat  _________________ Za to málo, co znám, vděčím své hlouposti. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 6. září 2007, 09:01:53 Předmět: |
|
|
volejbal - tak to urcite - standa stehno si te hned chytne a uz nepusti - doufam ze se potkame na jare na rocnikovem turnaji  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 6. září 2007, 10:31:56 Předmět: |
|
|
raulis napsal: |
A to ja se na ten telocvik docela tesim. Docela casto hraju volejbal takze budu jedine rad kdyz v tom budu moc pokracovat i na MFF Tak doufam, ze se tam nejde par lidi, se kterejma se bude dat hrat  |
To moze byt kazdemu jedno. Skola ti poskytne dost prilezitosti. Ale nikoho do toho netahaj s tebou nasilu! _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 6. září 2007, 10:37:12 Předmět: |
|
|
ja teda souhlasim s tim, ze by mel byt telocvik povinny i na vysce nebo chcete vsichni vypadat jak vypaseny prasata? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 6. září 2007, 10:42:06 Předmět: |
|
|
Tebe to moze byt jedno  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
|
Návrat nahoru |
|
 |
devillante
|
Zaslal: 6. září 2007, 12:03:06 Předmět: |
|
|
Škola chce, aby ji studenti reprezentovali, a banda chcípáčků moc reprezentativní není, proto je tam ten tělocvik.
Ale samozřejmě když jste ve dvou fotbalových oddílech a aktivně provozujete ještě jeden sport, tak další dvouhodinovka týdně navíc se sráčema, co neumí nic hrát, je nejlepší způsob, jak se zranit nebo si oddělat klouby. Z tohoto důvodu mě ten tělocvik taky sral, ale chápu školu, že nechce, aby se prezentovali lidmi, které by nevzali ani do týmu SK Kostlivci nebo naopak SK Big Asses... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 6. září 2007, 12:29:25 Předmět: |
|
|
Ja telocvik hodnotim rozhodne pozitivne. Jednak imho vetsina matfyzaku by dobrovolne nesportovala (ne z odporu, ale z nedostatku casu a z lenosti) Nechat sport na svobodnem rozhodnuti jedince na mff urcite nefunguje. A pak je to zabava, ne? _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 6. září 2007, 12:50:13 Předmět: |
|
|
devillante napsal: |
jste ve dvou fotbalových oddílech a aktivně provozujete ještě jeden sport |
To je tvuj pripad? A to jsi na MFF? LOL
A jestli nejsi, tak potichu. V tomhle vlakne maji pravo mluvit jen lidi dotceni touhle instituci  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|