Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Slappy

|
Zaslal: 19. srpen 2009, 16:14:52 Předmět: Quadrax IV [port pre Nintendo DSi, PSP a iPhone] |
|
|
Zdravim
Po mojom nedavnom projekte - porte Quadraxu na Wii::
http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=1707
som sa rozhodol pokusit sa prerobit tuto hru na dalsie platformy.
Ako kandifatov som vybral:
citace: |
Nintendo DSi
Sony PSP
Apple iPhone |
Port je mozny len na taky hardver na ktorom bezi SDL!!! (ale to splnaju vsetky 3)
Postupne zacinam pracovat na jednotlivych verziach, ako prve verziu pre Nintendo DSi a PSP
Zbuildoval som si SDL pre jednotlive procesory a rozbehal aky taky zaklad vid menu z DSi:
Problemom u DSi je, ze procesor bezi na velmi nizkej frekvencii cca 33MHz co je dost malo pre takuto hru...
Zatial bezim len v emulatore, nemam este potrebny hardver ale snazim sa z toho vytrieskat maximum.
Uvidim co sa da spravit -> s touto verziou bude (aj vdaka nizkemu rozliseniu displeja) asi najviac problemov - a neviem ci sa ju podari uspesne dokoncit - aj ked by bolo zaujimave napr dotykove ovladanie atd.
PSP verzia zase nebezi v emulatore, takze treba testovat priamo na konzole, co je riadna otrava a nie je ziadny debugger
Zaujimavostou je, ze kazdu verziu som vytvoril prakticky za 1 den: upravenie kodu podla hardveru atd {samozrejme predtym cca 3-4 dni mi trvalo kym som este zbuildoval SDL a potrebne kniznice atd }, ale treba osobitne riesit ovladanie a to uz bude na niekolko dni testovania
PSP a iPhone su na tom hadrverovo lepsie, ale iPhone potrebuje pre vyvoj MacOS X (da sa nainstalovat aj na i386 procesory ale nemam), takze tuto verziu som este nezacal robit.
Budem sem davat updaty ako prebieha vyvoj prac
Dufam, ze aspon jednu verziu uspesne dokoncim! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Larock
|
Zaslal: 19. srpen 2009, 21:13:08 Předmět: |
|
|
Dokončit musíš je to zajímavé _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bildo
|
Zaslal: 8. únor 2010, 15:33:48 Předmět: |
|
|
Jak to pokracuje? Quadrax na PSP bych zahral...
Hral jsem to kdysi i na Didaktiku. - Je to puvodni platforma.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slappy

|
Zaslal: 8. únor 2010, 16:06:43 Předmět: |
|
|
bildo napsal: |
Jak to pokracuje? Quadrax na PSP bych zahral...
Hral jsem to kdysi i na Didaktiku. - Je to puvodni platforma.  |
PSP verziu nemam vobec - nemam emulator a ani PSP
NDS verziu som uspesne rozbehal - ale strasna bieda to je...
Ten procesor je tak slaby, ze neutiahne ani vykreslenie celej sceny 640*480px [ale skusal som vykreslovat len vyrez 320*240 a ani to]
A prerabat celu logiku hry asi nema zmysel...
Ta hra mala minimalne poziadavky cca 500Mhz procesor a neda sa to realne stihat na NDS - a navyse je velmi malo pamate
Celkovo portovat PC hru na NDS je proti zdravemu rozumu
Ale pokus to bol dobry
Ale ak by niekto mal zaujem zdrojaky [teda preportovane SDL + vykreslovacie casti] mozem poskytnut, zdrojaky k hre nie su moje
PSP verziu mozno dokoncim - ak mi niekto daruje PSP
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|