Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
JFiremanS
|
Zaslal: 14. prosinec 2009, 21:11:03 Předmět: narys,bokorys,pudorys = vytvorit 3D model |
|
|
Zdravim je mozne neceho takoveho docilit pomoci nejakeho programu? moc jsem toho nenasel.
jednoduse dejme tomu bud to real na papir nebo v malovani treba nakreslim narys bokorys pudorys a pomoci toho vytvorim klasickej 3d model... jak rikam nic jsem nenasel ale pripada me to vzkutku realne. Diky za info kdyby nekdo vedel .) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 14. prosinec 2009, 22:34:02 Předmět: |
|
|
Pokud máš na mysli to, že to budeš dělat ručně, tak samozřejmě v libovolném 3D modelovacím programu není problém si udělat pohled ze všech stran a s objekty manipulovat z libovolného pohledu.
Pokud máš na mysli to, že ty tyhle věci nakreslíš a nějaký program ti automaticky udělá 3D model, pak to bude imho těžší. Samozřejmě existují scény, které takto vytvořit vůbec nepůjde. Možná kdyby ses omezil jen na kvádry, nějak by se to dalo. Ale už se mi nad tím nechce dál přemýšlet  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 14. prosinec 2009, 23:16:15 Předmět: |
|
|
Takovou funkci - ze 3 pohledů vytvořit 3D model má třeba program 3D Coat.
Ale má to hodně omezení a lehce přijdeš na to že "dám tam 3 pohledy z výkresu auta = vypadne mi auto" to nefunguje.
Navíc je výsledek ve voxelech, takže musíš udělat retopo, abys měl výsledek v polygonech.
A některý programy to umí z výkresů, třeba DWG - nahraješ 3 pohledy na barák - vytvoří se ti automaticky jeho 3D model. Ale to je vždy jen na jeden typ objektů (domy, strojní součástky, terén, ...), protože program musí správně interpretovat význam čar. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|