.[ ČeskéHry.cz ].
narys,bokorys,pudorys = vytvorit 3D model

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JFiremanS

PříspěvekZaslal: 14. prosinec 2009, 21:11:03    Předmět: narys,bokorys,pudorys = vytvorit 3D model Odpovědět s citátem

Zdravim je mozne neceho takoveho docilit pomoci nejakeho programu? moc jsem toho nenasel.

jednoduse dejme tomu bud to real na papir nebo v malovani treba nakreslim narys bokorys pudorys a pomoci toho vytvorim klasickej 3d model... jak rikam nic jsem nenasel ale pripada me to vzkutku realne. Diky za info kdyby nekdo vedel .)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nou

PříspěvekZaslal: 14. prosinec 2009, 21:40:29    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.youtube.com/watch?v=bWcg0SuD1_0

hladaj bluprint modeling tutorial
Quiark

PříspěvekZaslal: 14. prosinec 2009, 22:34:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud máš na mysli to, že to budeš dělat ručně, tak samozřejmě v libovolném 3D modelovacím programu není problém si udělat pohled ze všech stran a s objekty manipulovat z libovolného pohledu.

Pokud máš na mysli to, že ty tyhle věci nakreslíš a nějaký program ti automaticky udělá 3D model, pak to bude imho těžší. Samozřejmě existují scény, které takto vytvořit vůbec nepůjde. Možná kdyby ses omezil jen na kvádry, nějak by se to dalo. Ale už se mi nad tím nechce dál přemýšlet Smile
Hunter

PříspěvekZaslal: 14. prosinec 2009, 23:16:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Takovou funkci - ze 3 pohledů vytvořit 3D model má třeba program 3D Coat.
Ale má to hodně omezení a lehce přijdeš na to že "dám tam 3 pohledy z výkresu auta = vypadne mi auto" to nefunguje.
Navíc je výsledek ve voxelech, takže musíš udělat retopo, abys měl výsledek v polygonech.

A některý programy to umí z výkresů, třeba DWG - nahraješ 3 pohledy na barák - vytvoří se ti automaticky jeho 3D model. Ale to je vždy jen na jeden typ objektů (domy, strojní součástky, terén, ...), protože program musí správně interpretovat význam čar.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Grafika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: