Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
gindar

|
Zaslal: 15. říjen 2009, 22:21:45 Předmět: Kalaten - dungeon |
|
|
Ahoj, rád bych vám touto formou představil projekt na němž pracuji. Jedná se o klasický krokovací fantasy dungeon. Pracuji na něm zatím sám (resp. spolupracuji s hudebním skladatelem - vlastní originální soundtrack), ve volných chvilkách a toto vlákno má prostý účel: prezentovat tento projekt osobě zběhlé ve vytváření 2D grafiky a pokud možno tuto osobu zlákat ku společné tvorbě. (omlouvám se moderátorům, inzerci jsem zkoušel, ale bez valného úspěchu)

Technické info: Hra je psána v pythonu (ladím pro win a linux) s využitím knihovny PyGame (SDL) - což je menší slabina.
WEB: http://kalaten.cz
První video ze hry: http://www.youtube.com/watch?v=M5zIvQgIUyY
Druhé 11/2010: http://www.youtube.com/watch?v=hGJgUdK5WWg
Naposledy upravil gindar dne 11. listopad 2010, 17:32:54, celkově upraveno 14 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 10:40:35 Předmět: |
|
|
Vypadá to slušně. A taky +1 za Python  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
devillante
|
Zaslal: 16. říjen 2009, 11:11:40 Předmět: |
|
|
Vypadá to nadějně, doufám, že se ti někdo schopný ozve. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Poky

Založen: 29. 06. 2009 Příspěvky: 184 Bydliště: Písek / Plzeň
|
Zaslal: 16. říjen 2009, 11:27:29 Předmět: |
|
|
JJ taky doufám, tenhle typ her mám hrozně rád. A grafika super, to si celé dělal sám? Ty charaktery jsou moc pěkné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 12:06:38 Předmět: |
|
|
Bohužel grafika zdí a portréty nejsou moje (zdi - free textury; portréty - MOD pro Baldur's Gate) zbytek ano (ale nevalné kvality), právě proto sháním grafika  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 19. říjen 2009, 18:47:02 Předmět: |
|
|
Jakási zhoubná choroba (čti práce) způsobila, že jsem se odhodlal k tak imbecilnímu kroku jako bylo založení tohoto vlákna. Mnoho ohlasů nepřišlo a ty co přišly byly typu:
citace: |
Je mi 14 a už půl roku dělám ve fotošopu pixel-art .... |
A vlastně jsem asi rád, co si člověk neudělá sám....
Díky všem za zájem. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 19. říjen 2009, 18:56:48 Předmět: |
|
|
Spolupráce s grafiky přes internet je jenom přítěž... všechno probírat do noci po nějakém IM vydá víc práce, než si to kreslit sám  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 19. říjen 2009, 19:05:49 Předmět: |
|
|
Pravda, proběhnul jsem vlákno Your Life a cítím se jako blb. I když kalaten existuje dobře přes 5 let (možná si někdo vzpomene na jeho JavaScript verzi) nemám obavu, že bych dopadl jako spirit. Měl jsem klamný pocit, že se ozve 21letá grafička co kreslí od 11 let a bydlí v brně.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 20. prosinec 2009, 19:59:55 Předmět: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=M5zIvQgIUyY
Nic samozřejmě není finální. K videu hraje hudba od DeepMinda jenž tvoří kompletní soundtrack ke hře. Konec je trochu useknutý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vozka

|
Zaslal: 20. prosinec 2009, 20:05:56 Předmět: |
|
|
Jsem rád, že ses na to nevyprd a přeju ti ať ti to pomůže sehnat nějakýho grafika. Tolik toho ve videu vidět neni, ale zdá se že to co je, to funguje, tak snad jen ať práce pokračuje podobným směrem  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 20. prosinec 2009, 20:35:33 Předmět: |
|
|
Vozka napsal: |
Jsem rád, že ses na to nevyprd a přeju ti ať ti to pomůže sehnat nějakýho grafika. Tolik toho ve videu vidět neni, ale zdá se že to co je, to funguje, tak snad jen ať práce pokračuje podobným směrem  |
Díky mockrát. Grafika jsem asi už vzdal a zkusím to zbastlit sám (což je samozřejmě špatná zpráva pro milovníky hezkých her ). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 22. prosinec 2009, 01:50:41 Předmět: |
|
|
franz napsal: |
Spolupráce s grafiky přes internet je jenom přítěž... všechno probírat do noci po nějakém IM vydá víc práce, než si to kreslit sám  |
Nejak tu motivaciu to zbastlit sam clovek nabrat musi, a co je lepsie, ako adrenalin, ked si clovek spomenie, ako po vertexe posuval a vysvetloval a graboval plochu, az zistil ze to sam spravi lepsie
Ja som tiez presne takym sposobom prisiel na to, ze vlastne viem modelovat aj texturovat a nez sa s niekym dzubat cez net, tak si to radsej spravim sam  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tom.drin

|
Zaslal: 22. prosinec 2009, 11:40:13 Předmět: |
|
|
Ahoj, video vypadá fakt super. Je mi jasný že z finální hry tam nic není, ale engine funguje pěkně.
Chci se zeptat, v uvodním příspěvku píšeš že využíváš PyGame (SDL) - což je menší slabina - Jak jsi to myslel? Jsou s tím nějaký problémy?
Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gindar

|
Zaslal: 23. prosinec 2009, 11:16:13 Předmět: |
|
|
tom.drin napsal: |
Chci se zeptat, v uvodním příspěvku píšeš že využíváš PyGame (SDL) - což je menší slabina - Jak jsi to myslel? Jsou s tím nějaký problémy? Díky |
Když se podíváš na web projektu http://pygame.org do sekce projekty tak to vypadá jako nějaká GM komunita (co se týče komplexnosti a kvality her). Pygame je dobrá knihovna, ale na složitější (specifičtější) projekty se podle mě nehodí. Má skvělou práci se sprity, tudíž klasické 2D hry se dají dělat jedna báseň. Jakmile chceš ale něco složitějšího tak narazíš na pár problémů.
Nechtěl jsem tím nějak pygame očernit, je to kvalitní, vyzrálá a skvěle dokumentovaná knihovna, snadná na naučení. Pokud chceš udělat jednodušší multiplatformní hru tak kombinace Python+Pygame je výborná.
Pokud chceš něco složitějšího/náročnějšího tak raději čisté SDL (z něhož pygame vychází) nebo nějaký hotový engine.
Ještě pár drobností:
1) Existuje python-only knihovna pyglet (pygame je převážně v C), je taky dobrá a trochu víc zaměřená na OpenGL.
2) Pygame se už moc nevyvíjí. Pracuje se na verzi 2, ale když se podíváš do SVN, tak tam moc živo není http://www.seul.org/viewcvs/viewcvs.cgi/?rev=2701&root=PyGame. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tom.drin

|
Zaslal: 23. prosinec 2009, 14:18:29 Předmět: |
|
|
Díky za vysvětlení  |
|
Návrat nahoru |