.[ ČeskéHry.cz ].
Kalaten - dungeon
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
gindar

PříspěvekZaslal: 15. říjen 2009, 22:21:45    Předmět: Kalaten - dungeon Odpovědět s citátem

Ahoj, rád bych vám touto formou představil projekt na němž pracuji. Jedná se o klasický krokovací fantasy dungeon. Pracuji na něm zatím sám (resp. spolupracuji s hudebním skladatelem - vlastní originální soundtrack), ve volných chvilkách a toto vlákno má prostý účel: prezentovat tento projekt osobě zběhlé ve vytváření 2D grafiky a pokud možno tuto osobu zlákat ku společné tvorbě. (omlouvám se moderátorům, inzerci jsem zkoušel, ale bez valného úspěchu)

Technické info: Hra je psána v pythonu (ladím pro win a linux) s využitím knihovny PyGame (SDL) - což je menší slabina.

WEB: http://kalaten.cz
První video ze hry: http://www.youtube.com/watch?v=M5zIvQgIUyY
Druhé 11/2010: http://www.youtube.com/watch?v=hGJgUdK5WWg

Naposledy upravil gindar dne 11. listopad 2010, 17:32:54, celkově upraveno 14 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Quiark

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2009, 10:40:35    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to slušně. A taky +1 za Python Wink
devillante

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2009, 11:11:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to nadějně, doufám, že se ti někdo schopný ozve.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Poky

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2009, 11:27:29    Předmět: Odpovědět s citátem

JJ taky doufám, tenhle typ her mám hrozně rád. A grafika super, to si celé dělal sám? Ty charaktery jsou moc pěkné.
gindar

PříspěvekZaslal: 16. říjen 2009, 12:06:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel grafika zdí a portréty nejsou moje (zdi - free textury; portréty - MOD pro Baldur's Gate) zbytek ano (ale nevalné kvality), právě proto sháním grafika Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
gindar

PříspěvekZaslal: 19. říjen 2009, 18:47:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakási zhoubná choroba (čti práce) způsobila, že jsem se odhodlal k tak imbecilnímu kroku jako bylo založení tohoto vlákna. Mnoho ohlasů nepřišlo a ty co přišly byly typu:
citace:
Je mi 14 a půl roku dělám ve fotošopu pixel-art ....

A vlastně jsem asi rád, co si člověk neudělá sám....
Díky všem za zájem.
franz

PříspěvekZaslal: 19. říjen 2009, 18:56:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Spolupráce s grafiky přes internet je jenom přítěž... všechno probírat do noci po nějakém IM vydá víc práce, než si to kreslit sám Arrow
gindar

PříspěvekZaslal: 19. říjen 2009, 19:05:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda, proběhnul jsem vlákno Your Life a cítím se jako blb. I když kalaten existuje dobře přes 5 let (možná si někdo vzpomene na jeho JavaScript verzi) nemám obavu, že bych dopadl jako spirit. Měl jsem klamný pocit, že se ozve 21letá grafička co kreslí od 11 let a bydlí v brně....
gindar

PříspěvekZaslal: 20. prosinec 2009, 19:59:55    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.youtube.com/watch?v=M5zIvQgIUyY
Nic samozřejmě není finální. K videu hraje hudba od DeepMinda jenž tvoří kompletní soundtrack ke hře. Konec je trochu useknutý.
Vozka

PříspěvekZaslal: 20. prosinec 2009, 20:05:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem rád, že ses na to nevyprd a přeju ti ať ti to pomůže sehnat nějakýho grafika. Tolik toho ve videu vidět neni, ale zdá se že to co je, to funguje, tak snad jen ať práce pokračuje podobným směrem Smile
gindar

PříspěvekZaslal: 20. prosinec 2009, 20:35:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Vozka napsal:
Jsem rád, že ses na to nevyprd a přeju ti ať ti to pomůže sehnat nějakýho grafika. Tolik toho ve videu vidět neni, ale zdá se že to co je, to funguje, tak snad jen ať práce pokračuje podobným směrem Smile

Díky mockrát. Grafika jsem asi už vzdal a zkusím to zbastlit sám (což je samozřejmě špatná zpráva pro milovníky hezkých her Very Happy ).
VladR

PříspěvekZaslal: 22. prosinec 2009, 01:50:41    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Spolupráce s grafiky přes internet je jenom přítěž... všechno probírat do noci po nějakém IM vydá víc práce, než si to kreslit sám Arrow
Nejak tu motivaciu to zbastlit sam clovek nabrat musi, a co je lepsie, ako adrenalin, ked si clovek spomenie, ako po vertexe posuval a vysvetloval a graboval plochu, az zistil ze to sam spravi lepsie Smile

Ja som tiez presne takym sposobom prisiel na to, ze vlastne viem modelovat aj texturovat a nez sa s niekym dzubat cez net, tak si to radsej spravim sam Smile
tom.drin

PříspěvekZaslal: 22. prosinec 2009, 11:40:13    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, video vypadá fakt super. Je mi jasný že z finální hry tam nic není, ale engine funguje pěkně.

Chci se zeptat, v uvodním příspěvku píšeš že využíváš PyGame (SDL) - což je menší slabina - Jak jsi to myslel? Jsou s tím nějaký problémy?
Díky
gindar

PříspěvekZaslal: 23. prosinec 2009, 11:16:13    Předmět: Odpovědět s citátem

tom.drin napsal:
Chci se zeptat, v uvodním příspěvku píšeš že využíváš PyGame (SDL) - což je menší slabina - Jak jsi to myslel? Jsou s tím nějaký problémy? Díky

Když se podíváš na web projektu http://pygame.org do sekce projekty tak to vypadá jako nějaká GM komunita (co se týče komplexnosti a kvality her). Pygame je dobrá knihovna, ale na složitější (specifičtější) projekty se podle mě nehodí. Má skvělou práci se sprity, tudíž klasické 2D hry se dají dělat jedna báseň. Jakmile chceš ale něco složitějšího tak narazíš na pár problémů.
Nechtěl jsem tím nějak pygame očernit, je to kvalitní, vyzrálá a skvěle dokumentovaná knihovna, snadná na naučení. Pokud chceš udělat jednodušší multiplatformní hru tak kombinace Python+Pygame je výborná.
Pokud chceš něco složitějšího/náročnějšího tak raději čisté SDL (z něhož pygame vychází) nebo nějaký hotový engine.

Ještě pár drobností:
1) Existuje python-only knihovna pyglet (pygame je převážně v C), je taky dobrá a trochu víc zaměřená na OpenGL.
2) Pygame se už moc nevyvíjí. Pracuje se na verzi 2, ale když se podíváš do SVN, tak tam moc živo není http://www.seul.org/viewcvs/viewcvs.cgi/?rev=2701&root=PyGame.
tom.drin

PříspěvekZaslal: 23. prosinec 2009, 14:18:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za vysvětlení Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: