.[ ČeskéHry.cz ].
Chasík - další novinky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kuny

PříspěvekZaslal: 10. leden 2010, 15:27:46    Předmět: Chasík - další novinky Odpovědět s citátem

Chasík je akční hra hraná z pohledu ze strany. Vaším úkolem bude splnit cíl dané mise. V tomto úkolu Vám samozřejmě budou bránit různé překážky a nepřátelé...

Příběh:
Zde je krátká ukázka:
Honba za záchranou království času
Staré legendy království Volného Času praví, že v 21. Století p.s.h. (po slunečních hodinách) přijde zlo, které přinese království nemalé problémy. Těmto legendám se říká ?Příchod velkého Časožrouta?.
Ale legenda také praví, že z pravé královny vzejde princ, jenž přinese do světa ,aspoň na chvíli, klid.
Jenže Časožrout již přistál se svou lodí a korunní princ stále nikde.
Žroutské armády již zdemolovaly většinu království, a aby tomu nebylo málo, unesli krále Orloje.

Každá budík, ba dokonce i hodinka byli odvedeni do války všech časů, do války, která zdánlivě nemá konce. Mezi nimi je i náš hrdina, statečný sirotek, jehož matka byla generálem království.
Hrdina, jehož hrdé jméno zní? Chasík

RPG prvky:
Myslím, že zde už se mohu rozepsat trochu víc. Přeci jen programově je tohle už hotové a teď už jen grafika.
vývoj postavy: Nic neznámého. Základní vlastnosti postavy spočívají v obratnosti, síle a odolnosti. Při čemž obratnost ovlivňuje rychlost chůze, velikost skoků a rychlost útoků, síla pak působené zranění a odolnost počet životů. Každou z těchto tří vlastností lze samozřejmě vylepšovat a to vždy když postava dosáhne nové úrovně.

inventář: V inventáři získáte informace o počtu lékáren, peněz, zbrani kterou máte a "kameni", který vám poskytuje speciální schopnosti (například vracení v čase, regenerace životů...).

obchodování: Brzy bude .

Web projektu:
http://www.hegames.cz (upraven byl i vzhled webu)

Bonusy:
Bonusů plánujeme hodně. Samozřejmě můžete čekat typické bonusy jako zvýšení rychlosti pohybu, dočasné zvýšení síly atp. Ovšem naleznete zde i netypické bonusy. Ty ale poznáte jedině až bude hra hotová a vy si ji zahrajete, protože já vám je neprozradím .

Nepřátelé:
Můžete se těšit na nepřátele na zemi, ve vzduchu i v podzemí kam během hry také zavítáte. Každý z nepřátel funguje podobně jako hlavní postava. Určují se jim tedy jejich vlastnosti podle výše jejich odolnosti, obratnosti a síly + nějaká speciální vlastnost (u některých je jich i více, nebo taky žádné). Díky tomu můžete potkat mnoho různých nepřátel.

Kolik toho již máme:
Je toho už celkem dost. Z toho nejdůležitějšího jsou to asi vývoj postavy, inventář, nepřátelé (budou i pasti), předměty atd. Prostě je toho hodně a ted už to začne být i vidět.

Obrázky:
11.8. 2009
http://www.hegames.xf.cz/1.PNG
http://www.hegames1.wbs.cz/12.jpg
9.1. 2010
http://www.hegames.cz/obsah/obrazky/chasik_9-1-2010.PNG
http://www.hegames.cz/obsah/obrazky/chasik_9-1-2010-2.PNG

P.S.: Omlouvám se za duplicitu. Původní téma jsem nechal vyhledat ale nějak mi to nic nenašlo tak jsem založil nové. A ted koukám ono tam je.

Naposledy upravil Kuny dne 7. únor 2010, 12:42:15, celkově upraveno 5 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
falcon

PříspěvekZaslal: 13. leden 2010, 08:02:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Vypadá to zajímavě, ale být vámi bych především zapracoval na grafice. Takhle to vypadá příliš amatérsky a většinu lidí odpudí už pohled na screenshoty. Doporučoval bych se naučit nějaký normální grafický program (photopshop,painter,ilustrator) a grafiku udělat sice jednoduše ale stylově.
Sorc

PříspěvekZaslal: 13. leden 2010, 15:40:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Tobě se to říká ale on akždej neni nadanej grafik. Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VladR

PříspěvekZaslal: 14. leden 2010, 09:52:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Nadany nie, ale pracant mozes byt a o to tu ide.

Zober si nejaku inu hru, kde ten vizualny styl ide napodobit a zacni to kopirovat. Velmi vela sa tak naucis a po 2 tyzdnoch uz budes kopec veci kreslit automaticky - chce to len cvik.
Kuny

PříspěvekZaslal: 14. leden 2010, 15:42:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za příspěvky. Jak jsem psal (pokud jsem psal už v tom mám krapet bordel) grafika, kterou vidíte je pouze strohý návrh. Tímto způsobem chci navrhnout postupně všechny levely a pak grafiku obohacovat o další detaily. Například screeny které můžete vidět jsou z prvního levelu a už ted mám vymyšleno mnoho detailů, které by měli grafiku hodně oživit. Například už mám rozpracované pozadí, které je alespoň podle mě momentálně nejvíce "hře škodlivé". Je pravda, že grafika zaujme ze všeho nejvíc, ale zde jsme na foru kde jsou podle mě lidé kteří nevidí jen grafiku a tak jsem hru začal prezentovat už ve stádiu kdy se grafika teprve utváří. Samozřejmě beru v potaz vaše reakce ( za které jsem velmi vděčný) a pokusím se vás v co nejbližší době přesvědčit, že grafika bude minimálně obstojná.

Pokud mohu poprosit, napište co si myslíte o příběhu a systému hry. Děkuji. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Sorc

PříspěvekZaslal: 14. leden 2010, 15:46:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám jiný názor. Grafika je věc, která se dá hodně zlepšit, ale nedá se naučit. Takže pokud je někdo antitalent na grafiku jako třeba já (sebe za příklad můžu uvádět všude pokud jde o to něco neumět tak si na to zvykněte Smile ), nemůže se naučit tu grafiku dělat dobrou.
Kuny

PříspěvekZaslal: 14. leden 2010, 15:51:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorc: A zkoušel jsi to aspoň? Myslím opravdu zkoušel. Ne že jsi si řekl, že to zkusíš a podvědomě už jsi si říkal že to nemá cenu. Jinak jestli můžu poprosit, když už píšeš, napiš taky něco ke hře a ne jen k tomu co ti nejde (neber to zle Smile ).
Sorc

PříspěvekZaslal: 14. leden 2010, 17:01:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, zkoušel a pořád se snažím se zlepšit ale výsledky jsou nulové.

A konečně ke hře: Příběh vypadá celkem legračně, doufám že v takovém stylu bude celá hra, tzn. občas nějaký takovýhle vtípek. Smile Víc zatím nevím co bych napsal.
Kuny

PříspěvekZaslal: 14. leden 2010, 19:56:29    Předmět: Odpovědět s citátem

No s tím jsem se ještě nesetkal, ale neříkám že to není možné.
ke hře: Díky za kladný ohlas k příběhu. Určitě se pokusíme udržet ho v tomto stylu.
Kuny

PříspěvekZaslal: 21. leden 2010, 15:21:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Novinky: Už jsem vytvořil základ druhého levelu, o něco jsem zlepšil nepřátele, vytvořil jsem dva nové takže teď jich (zatím) je celkem 5 a připravil jsem další grafiku, jejíž část si budete moci prohlédnout nejspíš už o víkendu na nových obrázcích.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: